夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

C6離家出走, 一起生活十幾年... 無神神就話對家無感覺, 唔開心,, 壓力好大....問佢點解又話唔知 , 只係識話唔開心

好多人話男人咁,, 實有小三,,,, 但又好肯定係無喎!可能我性格太強,佢太弱,但有咩事老公都會覺得我睇唔起佢, 會將佢同人比,,, 又話D仔女唔理佢, 其實可以點做.,,,, 佢先會Feel到屋企人嘅愛, 我真係好難受, 亞仔成日問爸爸點解唔番黎, 而家好似仇人咁,佢唔想番黎又唔想見到我!!
問係咪要離婚又話唔係, 都唔知佢想點,,, 我可以點做? 我一拖二個細, 真係好攰呀  就快頂唔緊了,,, 有無過來人可以教教我,,thx

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Sorry,但真係似有小3,
至少有個目標人物。

你可不可以追求返C6,
低聲下氣告訴C6,
你和仔女好掛住佢,不可以冇左佢呢?

大宅

回覆 soso1227 的帖子

小三唔似西,因為佢搬左去佢哥到住, 好準時, 一放工即回家..大家都唔覺得係有其實我一向好強,,, 已經試過好低聲下氣同佢傾,,, 話因為D仔女要改改呀,,, 佢又唔聽,, 好似變左第2個人咁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:老公離家出走 (歡迎比D男仕意見)

佢係咪太自卑同你地強到佢覺得自己係個家都可有可無?
定你成日插佢

翡翠宮

你有無成日鬧佢點佢呢其實?

大宅

回覆:小豬澄 的帖子

我估2樣都有d掛。 但問題未出現前,其實咩都會問佢意見,但咁耐以黎,佢都會答是但,你鐘意呢d答案。 其實我唔知可以點做

大宅

回覆:mini1204 的帖子

其實無咩溝通係真。佢性格比較爆。 好易就噪咬

別墅

唔……我同你有d似,不過c6已經係專業人事,我係普通文職,不過自從讀degree後,我成續好好,睇既、識既野亦多咗,佢就有壓力,又係講你c6個番話,我亦肯定佢冇第三者,就係咁囉……宜家攪緊離婚lu

伯爵府

妳錄d好說話,錄好晒先經whatsapp比佢!
之後再叫小朋友錄d掛念說話比佢!
令佢返左屋企先,商議見婚姻輔導囉!
過好,每一天!

大宅

回覆:WaiMayTai 的帖子

其實係咪自卑心作祟呢? 我地唔係咩專業人士,但我曾經講過我揾錢可以多過佢。可能咁hurt到佢

大宅

回覆:fishwawa 的帖子

...都講過架啦,但佢唔受落囉。我係佢仇人咁。 佢可能而家心中得個仔

大宅

引用:...都講過架啦,但佢唔受落囉。我係佢仇人

原帖由 mabel_yu 於 15-04-27 發表
...都講過架啦,但佢唔受落囉。我係佢仇人咁。 佢可能而家心中得個仔
知否佢睡眠狀況,食得好唔好?情緒有無咩突變,例如突然好靜或好易激動或好冷漠,有無講過好似咩都無意思,想死?

因為男人抑鬱症有可能會咁的表現

有本書叫depression fallout,裡面講好多抑鬱症伴侶會怪責哂另一半,變咗個人咁,但返工,social,卻可以談笑風生。

我都聽過有case係咁。

不過你講的資料不多,我說出來只是俾你參考下。

別墅

哎呀~搵錢多過男人……唔係人人受得,尤其係自信唔夠既男人……唉……越係咁越要小鳥依人個隻架,男人既自尊心好化學架咋!

瑪瑙宮

無咩溝通, 您又好強, 您同婚前果個您已經好唔同吧.

大宅

回覆:anan3388 的帖子

食得一般。之前好愛薯片,coke, lemon tea.,臨走前好似戎左咁, 係呀。咩都無咩興趣。只愛收埋自己,只愛睇tv同睇電話。

大宅

回覆:WaiMayTai 的帖子

都無咩方法令佢可以拾回自信,講,傾,鬧,氹,扮死狗都做過,但佢無反應囉

大宅

回覆:Nancy20090615 的帖子

同之前分別不大,只係用左好多時間放係細仔身上。可能感覺被忽視

瑪瑙宮

mabel_yu 發表於 15-4-27 22:18
同之前分別不大,只係用左好多時間放係細仔身上。可能感覺被忽視

分別很大了, 只是自己唔覺.

我記得有 jm 分享生左顧個囝多左, 佢老公同個 bb 講: 比番個老婆我呀. 我覺得呢個分享好好笑, 但又值得 mama 們思想.

佢老公識表達自己需要乜野. 但您 c6 唔表達自己需要乜, 只係忍收埋收埋, 而家忍無可忍走左去.

禁止訪問

男爵府

冰封三尺

有時講錯一句野,都要用好多時間先刷得甩

你諗下你咁多年黎點令佢冇左男人尊嚴? 要氹佢幾耐真係唔知

相處係咁,同病一樣,要及早醫,末期先黎搞,係咁上下,比D耐心啦。慢慢令佢對你唔反感,傾到幾句,會笑,再FLIRT下佢,比位佢貢獻,真心讚佢,搞下笑,等等

首頁

尾頁

跳至