母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我係第9 日bb 泵奶媽,bb未肯埋身啜,想請問邊款泵奶器比較好用,我而家用緊medela swing..我想改用雙泵,!or泵既速度快d 既泵。。因為遲d要返工泵,冇大多時間泵奶。。只有食飯的一小時,thanks

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:我係第9 日bb 泵奶媽,bb未肯埋身啜,想請

原帖由 Cocored 於 15-04-28 發表
我係第9 日bb 泵奶媽,bb未肯埋身啜,想請問邊款泵奶器比較好用,我而家用緊medela swing..我想改用雙泵, ...
我自己用緊medela swing maxi都算ok,聽民度既jm講9+好用,不過我覺得係睇你同部機夾唔夾!因為內人受既力度都唔同。。

複式洋房

回覆:泵奶器

我係屋企用swing maxi,舒服啲
返工用優合,快啲

複式洋房

回覆:cream090909 的帖子

9+係咩牌子?

禁止訪問

大宅

引用:我係第9 日bb 泵奶媽,bb未肯埋身啜,想請

原帖由 Cocored 於 15-04-28 發表
我係第9 日bb 泵奶媽,bb未肯埋身啜,想請問邊款泵奶器比較好用,我而家用緊medela swing..我想改用雙泵, ...
我喺公司用swing,不過已改裝做雙泵,parts 喺yahoo買

喺屋企就埋身同埋用優合鋰電池雙泵
靜靜地幾好

大宅

引用:Spectra ,但如要快同清就S2+或S1+更好。

原帖由 Yipip 於 15-04-29 發表
Spectra ,但如要快同清就S2+或S1+更好。
你用開咩牌子?聽講人人受唔同泵,我覺得用兩個牌子都唔會清,真係要靠bb啜

禁止訪問

回覆:貓仔包 的帖子

禁止訪問

禁止訪問

回覆:tsangtsangc 的帖子

別墅

引用:我係屋企用swing+maxi,舒服啲返工用優合,

原帖由 shirley_tom 於 15-04-28 發表
我係屋企用swing maxi,舒服啲
返工用優合,快啲
請問你用優合邊款?係咪用原裝配件?我係屋企用緊Medela swing, 就返工就買個優合放係公司,Thks

禁止訪問

回覆:tsangtsangc 的帖子

複式洋房

引用:Quote:原帖由 shirley_tom 於 15-04-28 發

原帖由 Littlebw 於 15-05-02 發表
請問你用優合邊款?係咪用原裝配件?我係屋企用緊Medela swing, 就返工就買個優合放係公司,Thks

...
優合我用單泵99人仔個隻,改雙泵用,夠力
配件就買多套swing maxi parts,唔用原裝

大宅

引用:其實你用嗰兩款都係細機, S2+同S1+係醫院級

原帖由 Yipip 於 15-04-30 發表
其實你用嗰兩款都係細機, S2+同S1+係醫院級機,所以相對會吸得快同清。
S1同S2配件係點樣,因用緊swing又用優合,好混亂呢…

S1同S2買g market好嗎?

禁止訪問

禁止訪問

大宅

引用:其實g market唔會平過香港買好多,香港買S2

原帖由 Yipip 於 15-05-04 發表
其實g market唔會平過香港買好多,香港買S2+都係 $1,3xx,但香港買如有問題起碼有人幫你跟。g market買冇事 ...
S2唔係1688蚊嗎

大宅

引用:Quote:原帖由 shirley_tom 於 15-04-28 發

原帖由 Littlebw 於 15-05-02 發表

...
我同你相反,公司用swing,屋企用優合

禁止訪問

別墅

引用:Quote:原帖由+Littlebw+於+15-05-02+發表請

原帖由 貓仔包 於 15-05-04 發表
我同你相反,公司用swing,屋企用優合
優合係咪買99蚊人仔粉紅色果款?
咁你配咩parts呀?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊