網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

淘左兩部單車 結果今日集運黎到得一部 即刻問賣家 佢又話係發左兩部 集運個到又未覆我 有都唔知夠竟係賣家發少左定集運送少左黎 有無人試過 其實係咪追得返既機會好微??

心裡有幾濶~條路有幾寬

翡翠宮

回覆:求救 集運收貨唔岩數 可以點呀?

集運收幾重運費?應該睇得出收你一架定兩架嘅重量呀!

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

係未分2左個運單號碼 ?

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

大宅

引用:集運收幾重運費?應該睇得出收你一架定兩架

原帖由 lyh80115 於 15-04-29 發表
集運收幾重運費?應該睇得出收你一架定兩架嘅重量呀!
集運個到寫33.8kg 我買個到無寫一部幾重呀 所以我唔知係一部定兩部 集運個到全部加埋47.5kg 收左我310RMB

心裡有幾濶~條路有幾寬

大宅

引用:係未分2左個運單號碼 ?

原帖由 super888 於 15-04-29 發表
係未分2左個運單號碼 ?
唔係呀 一個號碼咋

心裡有幾濶~條路有幾寬

別墅

我試過,total 三十几單貨,運到hk少左兩單,即刻問番集運果邊,好彩係發漏左d貨仲响倉度,攪到以後唔敢一次過集運咁多貨,好易出錯

公爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 super888 於 15-04-29 發表係

原帖由 SUM0204 於 15-04-29 發表
唔係呀 一個號碼咋
你有無問清楚賣家係咪肯定無分單呀,因為每單快遞有重量上限,通常大件野賣家有時會分兩張快遞單,但係淘寶系統只入一個單號,賣家唔知你用集運,以為只要填啱量d野你就一定收到,所以分咗單都唔會通知你,你要問清楚,仲要同賣家講明你一定要有單號先收到貨,無單號就認領唔到

至於每架單重量都可以問賣家,佢哋知每部單車連包裝有幾重,問咗之後再睇吓同集運嗰邊秤出嚟重量夾唔夾

大宅

引用:我試過,total 三十几單貨,運到hk少左兩單

原帖由 hkgal 於 15-04-29 發表
我試過,total 三十几單貨,運到hk少左兩單,即刻問番集運果邊,好彩係發漏左d貨仲响倉度,攪到以後唔敢一 ...
我因為第一次集運 未試過 唔知道原來會咁

心裡有幾濶~條路有幾寬

大宅

引用:Quote:原帖由 SUM0204 於 15-04-29 發表唔

原帖由 健朗媽咪 於 15-04-29 發表
你有無問清楚賣家係咪肯定無分單呀,因為每單快遞有重量上限,通常大件野賣家有時會分兩張快遞單,但係淘寶 ...
咁我聽日再問一問賣家先 唔該晒你呀

心裡有幾濶~條路有幾寬

首頁

尾頁

跳至