美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

家人幫我由日本買了Yaman機,但想問是否日本同香港voltage不同,不可直接插電用?

水晶宮

check 下說明書係咪國際電壓, 係既話,
轉個插頭就得, 因為hk 3腳, 日本2腳架嘛~~

我上yaman網訂 rf ex 就只要轉插頭就用得, 用左4個月, 無事無幹

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:check 下說明書係咪國際電壓, 係既話, 轉個

原帖由 thunder_bunny 於 15-05-04 發表
check 下說明書係咪國際電壓, 係既話,
轉個插頭就得, 因為hk 3腳, 日本2腳架嘛~~
You are right, checked, 可以用,只要轉3腳頭就ok。

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

回覆 thunder_bunny 的帖子

可否請教rf ex 機點用?
我收到機但唔知點用....
係咪按平時洗完面之後用機?用機後直接按平時搽面霜就可以?
哪一個mode 用爽膚水+化妝棉?
哪一個mode 只用精華?

水晶宮

SHARONJULIO215 發表於 15-5-5 14:22

可否請教rf ex 機點用?

係咪按平時洗完面之後用機? 係, 落晒妝, 洗面後先做機

用機後直接按平時搽面霜就可以? 我有搽返eye cream, night cream

哪一個mode 用爽膚水+化妝棉? 哪一個mode 只用精華?

http://www.ya-man.com/brand/rf-beaute/lp/face-ex/

佢 web site 入面有 video 教晒點用5個 steps 架~

1. Clean 導出 - 用化妝水+棉花
2. Moisture 導入 - 用化妝水+棉花
3. Eyecare - 我用eye gel 搽眼肚 (無用棉花)
4. EMS - 我用 serum (無用棉花)
5. Cool - 咩都唔使, 跟video

伯爵府

謝謝你回覆!
請問你用邊隻爽膚水做導入導出?
(紅水可以嗎?)

水晶宮

SHARONJULIO215 發表於 15-5-5 16:43

謝謝你回覆!

我用HABA G-Lotion

紅水 係 落妝水 喎~
唔係應該用佢黎落妝, 再洗面先再用 化妝水 做機咩 ?

伯爵府

我就係唔多識好在問問你...
部機買左成個week 都未開始用.

水晶宮

引用:回覆+thunder_bunny+的帖子我就係唔多識好

原帖由 SHARONJULIO215 於 15-05-05 發表

我就係唔多識好在問問你...
跟佢說明書 差電 2.5 小時就可以用 ,用幾多次先要再差電 我就冇Mark 底

千萬不要差太耐 !

伯爵府

唔好意思!仲想問部機係咪唔可以日日用架?

水晶宮

引用:回覆+thunder_bunny+的帖子唔好意思!仲想問

原帖由 SHARONJULIO215 於 15-05-05 發表

唔好意思!仲想問部機係咪唔可以日日用架?
一星期 3次

仲有棉花要 睇清楚係 100% cotton
唔好用 d 纖維棉

伯爵府

THANKS!

大宅

引用:Quote:原帖由+SHARONJULIO215+於+15-05-05+

原帖由 thunder_bunny 於 15-05-05 發表
一星期 3次

仲有棉花要 睇清楚係 100% cotton
期待分享效果

公爵府

好媽媽勳章

回覆:Freesia_cat 的帖子

日本買幾錢,可否影個樣來睇下

伯爵府

回覆 phoebepanpan 的帖子

我直接在官網訂送酒店 TOTAL:HKD2073

大宅

畀面勳章

引用:回覆 phoebepanpan 的帖子我直接在官網訂送

原帖由 SHARONJULIO215 於 15-05-07 發表
回覆 phoebepanpan 的帖子

我直接在官網訂送酒店 TOTAL:HKD2073
請看pm

REJOICE

大宅

陪月勳章

回覆:SHARONJULIO215 的帖子

please pm me, i will go in this week

Baby阿信

首頁

尾頁

跳至