自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

chingcging 發表於 15-5-5 08:21
唔係大財團怕咗佢哋,係話事人冇腦!冇判斷力!簡簡單單打個電話問,上網search都懶,就草草出通告話可以唔 ...
負責嗰個人係白痴兼懶,但都未至於要令人冇咗份工呀!我老公都係做相關工作,怪唔得成日聽到佢話摷案例摷法例,真係出少少咗都隨時俾人叫辭職

水晶宮

引用:咁都得???其實都係為bb安全啫大吉利是,

原帖由 bbtarget 於 15-05-05 發表
咁都得???其實都係為bb安全啫大吉利是,萬一有意外起上黎,保險都唔知包唔包呢

...
我都想知,出左意外邊個負責?保險包唔包

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

伯爵府

環保接龍勳章

引用:Quote:chingcging 發表於 15-5-5 08:21 唔

原帖由 ivyko 於 15-05-05 發表
負責嗰個人係白痴兼懶,但都未至於要令人冇咗份工呀!我老公都係做相關工作,怪唔得成日聽到佢話摷案例摷法例 ...
唔做嘢白逗人工叫公司揹鍋,唔炒做乜???依家係第2代接手緊,整單咁嘢出嚟,落自己老板面呀!村巴係非專營巴士線,係under公共交通條例架!丟假丢俾全世界睇,落order嗰個唔該自己揹返隻鍋啦!

公爵府

zoekayan 發表於 15-5-5 09:34
正路保險唔會包故意人為疏忽,如果保險公司唔賠,新鴻基自己食曬,因為佢自己批准人地唔收車,佢無藉口賴人
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

伯爵府

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 bbtarget 於 15-05-05 發表咁

原帖由 zoekayan 於 15-05-05 發表
保險唔包

伯爵府

環保接龍勳章

引用:Quote:chingcging 發表於 15-5-5 08:21 唔

原帖由 ivyko 於 15-05-05 發表
負責嗰個人係白痴兼懶,但都未至於要令人冇咗份工呀!我老公都係做相關工作,怪唔得成日聽到佢話摷案例摷法例 ...
依家揾法例已經好方便,擺晒上網!以前我哋要去金鐘揾架!懶到咁!自己崗位要做咩佢唔知架咩??自己唔揾,叫啲靚去揾啦!叫唔郁就自己照吓塊鏡,問吓自己點解叫唔郁啦!

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

.........................................

伯爵府

環保接龍勳章

引用:Quote:zoekayan 發表於 15-5-5 09:34 我都

原帖由 shareholder 於 15-05-05 發表
正路保險唔會包故意人為疏忽,如果保險公司唔賠,新鴻基自己食曬,因為佢自己批准人地唔收車,佢無藉口賴人 ...
咁你又放心喎,新鴻基自己有做保險,保險唔賠佢都仲可以用恩恤去賠!因為,惡就得!

公爵府

果條法規例好似管唔到村巴
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

男爵府

熱血勳章

回覆:chingcging 的帖子

推上報

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

LovelyK 發表於 15-5-5 09:16
以為住入邊就好高級⋯⋯以為自己有bb就大哂。
車得佢一個坐咩。咁有錢自己開車啦。
無錢開車就好心佢地理下 ...
珀麗灣是禁止一般私家車進入, 上午七時至晚上八時的士亦不能進入的.

伯爵府

環保接龍勳章

回覆:新鴻基公然犯法???漠視法紀???

村巴即非專利巴士,係交通公具嘅一種

珍珠宮

邊個夠惡就大晒。香港搞成咁

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

歪理當真理,有咩意外,唔收車嗰班自己死好啦,唔好累人,亦唔好話人,如果因為佢地而累其他人受傷,佢地有本事賠先好。
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

珍珠宮

好媽媽勳章

其實用法例大果班居民就得啦,洗乜遷就佢?

伯爵府

BK Milk勳章

搞錯,新鴻基咁蠢,有乜事比人告都似

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

男爵府

引用:新鴻基出咗通告,入柏麗灣嘅巴士可以唔收起

原帖由 chingcging 於 15-05-05 發表
新鴻基出咗通告,入柏麗灣嘅巴士可以唔收起BB車,但根據 公共巴士安全條例第三章十段六節C段︰「嬰兒車要摺 ...
公共巴士同居民巴士是有分別

伯爵府

回覆:chingcging 的帖子

九巴應承左?

首頁
12345...9

尾頁

跳至