想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

啱啱24號做完吸宮,食咗個幾星期中藥調理,而家無再流啡/血,中醫師話嚟完一次M就可以再開工,我試唔試好呢??

大宅

引用:啱啱24號做完吸宮,食咗個幾星期中藥調理,

原帖由 cat4775 於 15-05-06 發表
啱啱24號做完吸宮,食咗個幾星期中藥調理,而家無再流啡/血,中醫師話嚟完一次M就可以再開工,我試唔試好呢 ...
我都係岩岩小產,24號做完刮宮,我都諗緊即唔即刻開工,不過我本身有嚴重多囊,都唔知幾時先有m, 好掛住bb呀,好想佢快d返嚟我身邊!

大宅

回覆:小X後

我見中西醫都建議最少黎3次m先開工, 本人4 月中塞藥人流, 諗住休息半年, 條理吓, 年尾再開工。

大宅

引用:Quote:原帖由 cat4775 於 15-05-06 發表啱

原帖由 MitsumiWan 於 15-05-06 發表
我都係岩岩小產,24號做完刮宮,我都諗緊即唔即刻開工,不過我本身有嚴重多囊,都唔知幾時先有m, 好掛住bb ...
我啱啱今日用紅D,睇下有咩反應,點知一check!仲係深粗都唔知係唔係未清哂!!!

大宅

引用:Quote:原帖由 MitsumiWan 於 15-05-06 發表

我啱啱今日用紅D,睇下有咩反應,點知一check!仲係深粗都唔知係唔係未清哂!!!

...
咁大獲,你仲有冇惡露呀,我冇check過呀,聽朝試下先

大宅

引用:Quote:原帖由 MitsumiWan 於 15-05-06 發表

...
我岩岩用紅d check左係白雪雪的,不過我成日傷口痛。
你會唔會係排卵,準備嚟m呀?我本身有嚴重多囊,自己唔識排卵,紅d經常白雪雪的

男爵府

...
荷爾蒙未咁快調整到,如果用棒棒,可能有兩線,我都試過係咁。

如果之前照左已排清,就無問題,始終都要比時間子宮復元嘛,唔使太擔心,發覺有肚痛就去急症啦!

子爵府

三月頭我小產咗,因為自然流出,好似M咁,所以冇乜感覺,中西醫都話嚟一次M可再開工。

洋房

我都是上星期做了吸宮手術,仲有少血,醫生話3個m cycle 正常先可以試,我都會等調理下先,因為依家身體同心情都未ready,大家要先好好保重身體,身體好小天使自己來,加油

男爵府

cat4775 發表於 15-5-6 00:19
啱啱24號做完吸宮,食咗個幾星期中藥調理,而家無再流啡/血,中醫師話嚟完一次M就可以再開工,我試唔試好呢 ...
多數中西醫都會建議小產後, 當m正常番, 等3-6個月先再開工因為子宮情況 & 身體健康方面會好d, 會陀得穩d

但如果你一路睇開中醫, 佢跟住你情況, 又建議你已經可以試既
都不妨一試既
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。」(箴22:6)

大宅

引用:Quote:原帖由 cat4775 於 15-05-06 發表我

原帖由 MitsumiWan 於 15-05-07 發表
咁大獲,你仲有冇惡露呀,我冇check過呀,聽朝試下先
無啦!不過今朝用綠D,仲有淺線。聽日去覆診,睇下醫生照完點先算

大宅

引用:Quote:原帖由 MitsumiWan 於 15-05-07 發表

原帖由 cat4775 於 15-05-07 發表
無啦!不過今朝用綠D,仲有淺線。聽日去覆診,睇下醫生照完點先算

...
我冇用綠d呀,淨係用左紅d咋

大宅

iamverysleepy 發表於 15-5-7 08:33
三月頭我小產咗,因為自然流出,好似M咁,所以冇乜感覺,中西醫都話嚟一次M可再開工。

...
咁快可以嗎?係咪因為自然流無咁傷, 所以可以早D開工?

子爵府

引用:Quote:iamverysleepy 發表於 15-5-7 08:33

原帖由 rabbit.yi 於 15-05-07 發表
咁快可以嗎?係咪因為自然流無咁傷, 所以可以早D開工?
係呀,自然流冇咁傷,當M咁。3月尾就嚟M啦,流量、日子都正常,咁我就放心開工了。

大宅

引用:Quote:原帖由 cat4775 於 15-05-07 發表無

原帖由 MitsumiWan 於 15-05-07 發表
我冇用綠d呀,淨係用左紅d咋
今日去覆診,醫生話乾淨哂!我問佢幾時可以再開工,佢竟然話:anytime我話:唔係要3個月之後先咩?佢話3個月係心理上,不是生理上喎

大宅

引用:Quote:原帖由 MitsumiWan 於 15-05-07 發表

原帖由 cat4775 於 15-05-08 發表
今日去覆診,醫生話乾淨哂!我問佢幾時可以再開工,佢竟然話:anytime我話:唔係要3個月之後先咩 ...
咁就好喇,我21號先覆診,希望我都可以隨時開工啦,不過我有嚴重多囊,都唔知幾時先嚟返m

首頁

尾頁

跳至