親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章

想同家人book 渡假村玩,請問有無好介紹?

謝謝﹗

大宅

BK Milk勳章

我都想知!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

kin818kin 發表於 15-5-7 11:09
想同家人book 渡假村玩,請問有無好介紹?

謝謝﹗
荃灣曹公潭

珍珠宮

newcomer550 發表於 15-5-7 16:40
荃灣曹公潭
想暑假去,請問多唔多蚊,宿舍好唔好?有什麼要注意?

謝謝回答﹗

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:想同家人book 渡假村玩,請問有無好介紹?

想知2

大宅

減齡達人勳章

回覆:kin818kin 的帖子

麥理浩吾錯呀…住既係獨立屋

珍珠宮

cherry_ng_ 發表於 15-5-7 22:52
麥理浩吾錯呀…住既係獨立屋
謝謝﹗

大宅

回覆 kin818kin 的帖子

你家人年齡個range係幾多?
西貢麥理浩幾好~ 獨立屋, 清潔, 蚊少少, 可以接受。不過因為依山而建, 多斜路。
不過我都見有3歲小朋友同老人家去

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

kin818kin 發表於 15-5-7 16:45
想暑假去,請問多唔多蚊,宿舍好唔好?有什麼要注意?

謝謝回答﹗
我覺得好多蚊

珍珠宮

sasa0208 發表於 15-5-8 11:32
我覺得好多蚊

其實都估到﹗知唔知房入面有無洗手間?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

kin818kin 發表於 15-5-8 14:05
其實都估到﹗知唔知房入面有無洗手間?
無,所以我都無PLAN去過夜

但如果住得近,去玩下都幾好架

珍珠宮

sasa0208 發表於 15-5-8 14:07
無,所以我都無PLAN去過夜

但如果住得近,去玩下都幾好架
咁樣都係日營會更好,費事成晚訓唔到﹗

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

日營午膳係咪一定要係飯堂食, 唔夠10個人去係咪要同另一D唔識既人一枱一齊食果D餸?

複式洋房

引用:日營午膳係咪一定要係飯堂食, 唔夠10個人去

原帖由 anita_yps 於 15-05-09 發表
日營午膳係咪一定要係飯堂食, 唔夠10個人去係咪要同另一D唔識既人一枱一齊食果D餸? ...
北潭涌有得BBQ嫁

大宅

回覆:anita_yps 的帖子

唔駛同人搭枱,我上一次5大3個1.5歲bb去,都係一張枱我地幾個食

侯爵府

之前都幾HIT,有落地玻璃,幾靚嗰個係咩營呀?

大宅

anita_yps 發表於 15-5-9 20:01
日營午膳係咪一定要係飯堂食, 唔夠10個人去係咪要同另一D唔識既人一枱一齊食果D餸? ...
如果西貢麥理浩, 上次6-7個人, 自己一枱。我見有張枱係兩組別: 2+4人。
你可以出去食, 不過要登記, 因為度假村係禁區, 同埋有門限, 唔可以太夜返。
你訂時打去問下。
我覺得宿餐都OK, 如果覺得唔夠多姿多采, 可以俾錢加餸。

男爵府

回覆 songsongyeah 的帖子

你講果個應該係賽馬會西貢果個,我都BOOK左5月尾去

侯爵府

karen_szeman 發表於 15-5-12 15:07
回覆 songsongyeah 的帖子

你講果個應該係賽馬會西貢果個,我都BOOK左5月尾去

係呀,你BOOK幾多人房呀?去完返黎可唔可以講下3歲係唔係得游水同BBQ可以玩咋?

別墅

引用:唔駛同人搭枱,我上一次5大3個1.5歲bb去,

原帖由 tingkit 於 15-05-10 發表
唔駛同人搭枱,我上一次5大3個1.5歲bb去,都係一張枱我地幾個食
請問咁細BB,有咩活動啱玩?因為我仔25個月,都想帶佢去玩下。

首頁

尾頁

跳至