嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB女下體夾住既位置由前至後好紅而且有啲甩皮甘, 可以搽啲咩? 好擔心, 係唔係要去睇醫生?唔該晒。

別墅

我BB試過用JOHNSON的護"TUN"膏, MANGING & WATSON'S 有售, 次次換片都揸, 4-5日好番了, 現用日本片, 一日一次已無紅PAD PAD

別墅

$29.9ONLY, 藥房貴D, 要$3X

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 puffpuff 於 08-6-24 14:59 發表
BB女下體夾住既位置由前至後好紅而且有啲甩皮甘, 可以搽啲咩? 好擔心, 係唔係要去睇醫生?唔該晒。

我bb用凡士林, 如紅左就用mustela 換片cream, 好快冇事, 不過最重要多d同bb換片, 保持清潔乾爽最緊要。

大宅

if you can, after your BB wake up from afternoon nap, she pee once, then take off the diaper for 1 hour, let her pet pet breath...

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都係用vaseline, 不過你要好有恆心咁搽, 換完片片之後, 次次搽, 我b女個patpat而家白白滑滑

大宅

好媽媽勳章

原文章由 eggmama 於 08-6-25 03:45 發表
if you can, after your BB wake up from afternoon nap, she pee once, then take off the diaper for 1 hour, let her pet pet breath...

agree
好似我哋用M巾焗住都唔舒服啦,何況佢哋一日都黑24小時都"鴨"住:;pppp:
每日都俾個petpet仔抖下氣,爽身粉vaseline必備(爽身粉小心唔好搽咗落尿道,睇書話有機會感染到尿道炎,只好響skin上好了),勤啲換片

首頁

尾頁

跳至