6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

我覺得我累咗bb, 我懷孕期時因為c6、佢屋企人,搞到我成日都好depressed, 成日喊;加上整個懷孕期除咗頭三個月,我都無咩戒囗,成日飲凍嘢,返工出街食!bb出世後都幾難湊,兩個月開始厭奶到而家十個幾月,固體又唔肯食,餵到我癲!瞓得又差,成日醒,晏晝瞓幾個字又醒!總之食得差瞓得差!啲人話媽媽懷孕期時飲凍飲,會搞到bb脾虛,我都唔知自己影響到佢有幾多!
有無媽媽們佗bb時都係咁?bb出世後係咪又係好難湊?

別墅

回覆:有無媽媽懷孕時成日都唔開心,加上無戒口?

我覺得唔關事
我個時成日喊
十個月我諗我都真係喊足9個月
又唔介口 bb出世皮膚比較差之外總括黎講係幾好湊 又冇成日喊
放鬆啲啊媽媽 個個bb都唔同加麻

別墅

回覆:jacejace 的帖子

我覺得吾關事
我有左之後都成日喊
都冇介口
但阿囡幾乖易湊
係我返工之後吾知係咪搵我
喊到多同要人抱
固定佢依家先開始試緊
暫時一般
不過我相信遲d會好好

別墅

回覆:kkmrsfu 的帖子

我囡皮膚又幾好喎
你有冇幫佢擦野啊

別墅

引用:我囡皮膚又幾好喎你有冇幫佢擦野啊 +

原帖由 小fatfat 於 15-05-10 發表
我囡皮膚又幾好喎
你有冇幫佢擦野啊
我個女好易起粒粒呀
搽咩都好快又起過
準備轉做能恩睇下有冇好啲@@

大宅

你哋因為咩唔開心?我嗰時成日同C6鬧交,真係鬧到聲撕力歇!成日都唔開心,bb而家都好無安全感,我好內疚好自責。

別墅

同你一樣呀 仲做埋啲衰過鬧交既野

Um 不如你唔好成日諗係大肚個時做左啲咩影響佢 諗下e+可以做啲咩黎照顧好個bb 媽咪開心 bb先會開心 佢望到你笑佢都自然笑啦 個人覺得安全感源於媽媽 你抱佢多啲都係比緊安全感佢 加上個個b性格唔同 又何必自責已發生又其實真係冇乜大相關既事呢

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

其實我覺得有時候有影響架,我朋友佢懷孕既時候都喺冇戒口,而且經常去玩,bb出世真喺好難湊

大宅

畀面勳章

我又係成日喊,無戒口,bb而家6個月好易湊,1個月時自己戒夜奶,而家食固體都ok

大宅

有無影響都好,都過左去。不如向前看,和bb一起努力,陪伴佢成長,諗下點可以令佢有愉快的童年

翡翠宮

陀住bb嘅時候,都係儘量保持開心,外國嘅媽咪好多都唔戒口,但係bb都冇事,係唔係你未搵到方法湊bb啊?

大宅

引用:陀住bb嘅時候,都係儘量保持開心,外國嘅媽

原帖由 wahiuma 於 15-05-10 發表
陀住bb嘅時候,都係儘量保持開心,外國嘅媽咪好多都唔戒口,但係bb都冇事,係唔係你未搵到方法湊bb啊? ...
可能係,我再加我父母輔助,我都湊得好辛苦,完全無私人時間,最多兩個月有朋友生日飯聚我先出現下; 上星期我終於有得去睇下戲,一年無睇喇!同我老公出過去一次行街拍下拖,平日可以獨處時就係出去買餸!我媽餵唔到佢食飯,只負責幫助我煮食方面,而我爸就可以哄到我bb瞓。

男爵府

個人覺得應該好似冇乜關係掛,我坨住過時都已經樣樣都戒口,但喺我囝囝啱出世過時都喺好難湊,好醒訓,有DD聲都會嚇到佢成個身都震曬

公爵府

放鬆D啊,唔一定係懷孕搞到,不過媽咪情緒會影響佢

男爵府

引用:我覺得我累咗bb, 我懷孕期時因為c6、佢屋企

原帖由 jacejace 於 15-05-10 發表
我覺得我累咗bb, 我懷孕期時因為c6、佢屋企人,搞到我成日都好depressed, 成日喊;加上整個懷孕期除咗頭三個 ...
我個都係2個月開始,到現家9個幾月,都係甘。咩都唔鐘意食

大宅

引用:Quote:原帖由+jacejace+於+15-05-10+發表我

原帖由 Kaman1108 於 15-05-11 發表
我個都係2個月開始,到現家9個幾月,都係甘。咩都唔鐘意食
你佗住bb時有無懷習慣呀?

大宅

引用:有無影響都好,都過左去。不如向前看,和bb

原帖由 siubobo1507 於 15-05-10 發表
有無影響都好,都過左去。不如向前看,和bb一起努力,陪伴佢成長,諗下點可以令佢有愉快的童年

...
Thx jm!

男爵府

引用:Quote:原帖由 Kaman1108 於 15-05-11 發表

原帖由 jacejace 於 15-05-11 發表
你佗住bb時有無懷習慣呀?
我都照飲凍野 不過冇關係

侯爵府

畀面勳章

又未必既

大宅

我陀BB果陣時都成日忟憎,但好在C6都氹返我。我都盡量保持情緒平和。果陣時因為住喺公司,都喺出街食。BB出世之後好湊,幾乎喺食完就喺床度訓。

首頁

尾頁

跳至