想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下咁多位成功iui bingo嘅朋友,你地通常做iui第幾次先至成功架?如果做三次都唔成功,你哋會唔會繼續做定係放棄呢?同埋用針藥iui,同唔用針藥,成功率係咪差好遠架?好想聽下你地嘅故事呀,可唔可以分享下呢?唔該晒

大宅

引用:想問下咁多位成功iui bingo嘅朋友,你地通

原帖由 Forbb 於 15-05-10 發表
想問下咁多位成功iui bingo嘅朋友,你地通常做iui第幾次先至成功架?如果做三次都唔成功,你哋會唔會繼續做 ...
我都想知……推post

大宅

回覆:Forbb 的帖子

一次成功,食藥+打針+放精。如果三次唔成功,我會ivf。第一次就中15%成功率,三次中70%,三次唔ok就建議轉iui,當然我聽過有人做七次iui終於成功,也有人唔iui直接ivf,depends自己生育嘅問題係咩,仲有彩數好緊要。如果打得針同食藥,做埋放精機會大啲。

別墅

唔該晒你呀, 3次中70%.?條數點計點解呢?係咪你個e生講架?thank you

複式洋房

回覆:Forbb 的帖子

我做左一次fail左

男爵府

回覆:iui通常要做幾多次先成功架?

我都想知 推post~ up up up

男爵府

同埋做一次iui around幾多錢?

大宅

次次都獨立case,好難講做幾次成功。我第一次做時,算半成功卦,有懷孕但空心胎,只有胎囊沒有胎心。第二次做都成功了,但未知情況,明天先返去見醫生檢查胎的位置。因之前試過自然成孕,但宮外。

大宅

就算ivf,我都有朋友放三次胎都未能成孕。所以只可講緣份。

子爵府

我都想知,我個醫生話連做3次,成功率50%

男爵府

我生第一個做左3次,兩次bingo..只是其中一次陀唔穩,仔仔兩歲半,準備生多個中。老公丁丁不夠活躍,洗精後正常。醫生話三次得米係好彩,佢話佢好多case做好多都唔work.所以佢通常建議做三次唔得好ivf..唔好浪費時間。我之前做約萬五蚊一個cycle。醫生係較貴,當時其他醫生都要萬鬆d. 而家我醫生要萬八,其他都要萬二起跳

大宅

引用:我生第一個做左3次,兩次bingo..只是其中一

原帖由 RockMusicLover 於 15-05-12 發表
我生第一個做左3次,兩次bingo..只是其中一次陀唔穩,仔仔兩歲半,準備生多個中。老公丁丁不夠活躍,洗精後 ...
thank you for experirnce sharing!

大宅

第一個FD做一次成功 nautral IUI (37歲)
第2個FD做第2次IUI成功 (32歲)
第3個FD第一次FAIL, 跟住個月自然BINGO (36歲)

別墅

回覆 sannietang 的帖子

別放棄,好快得架喇

別墅

回覆 leungcha 的帖子

祝早孕,咁你係打針定食藥嗰隻呀?

別墅

回覆 肥豆媽咪 的帖子

咁你係咪連續做呢?你做咗第幾次呀?祝你早日成功

別墅

回覆 kim1204 的帖子

好鼓舞呀!多謝你嘅分享,佢哋咁快成功,之前有冇做啲咩準備功夫架?譬如話做運動?睇中醫調理?佢哋係咪用咗好多針藥呢?

大宅

引用:回覆+kim1204+的帖子好鼓舞呀!多謝你嘅分

原帖由 Forbb 於 15-05-12 發表
回覆 kim1204 的帖子

好鼓舞呀!多謝你嘅分享,佢哋咁快成功,之前有冇做啲咩準備功夫架?譬如話做運動? ...
佢地好似無特別做d咩....淨係好想有bb
我下星期都會開始做IUI....

子爵府

回覆 Forbb 的帖子

ths!剛做緊第1次natural iui,因為撞左紅日,所以無得放精,要自己係屋企do~
今日已經day27
c6話做左今次之後停一停iui,自己在家用紅d再試試
(iui一照到卵子夠大,紅d深粗,就要明天即時請假去留精,
有時醫生預測果日放精,會預測錯,請左假,又要改假。)
c6份工做唔到甘樣狂請假

大宅

我今個月做,董醫生,大概$12000 右。想問下洗唔洗食D咩幫助著床?

首頁

尾頁

跳至