心聲留言

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:我老公

有d男人係咁架,我老公都係咁,次次都激死我

公爵府

引用:唔知點解我老公個人咁鍾意拖野做呢兩日好鬼

原帖由 meko2win 於 15-05-10 發表
唔知點解我老公個人咁鍾意拖野做

呢兩日好鬼憎佢
唉男人都係咁…

洋房

我都係咁啊,所以唔结婚最好的方法,结婚麻烦。

男爵府

MommyPanel勳章

我c6可能細個已經捱慣,好陰野都自動波,我未出聲,佢已經整好或者搵左師父上黎整又或者佢一早同我講,搞左,叫我個日出街,費時整起啲層,你同bb吸左就唔好,其實好睇佢個人成長,我同我c6係大家姐大哥,好多野都獨立自己搞,靠人不如靠己,難听啲講,等得你做黎蚊都訓,不過你大緊肚,你c6又真係衰,少少事都拖咁耐,比我實會以其人之道還治其人之身。

例如: 先扮野問佢借錢,佢追你還個陣,就串佢,你掛返個鐘我咪還囉,唔掛我以後唔還,歸阿公數,我擋攞你啲錢請師父上黎掛,到時睇下佢肯唔肯。

男人唔還佢一尺,佢唔識死架

Black List below seller:魔怪媽媽
waieva13 ,adj4102, tiffytiffy2002
melody00,BAIDEN,heib0910,miffychsno8(Lai mei la)
hi952,waiyi1011,MC82"9277*334"
(BOC =012 608 1009846 9 chan wai yi)

禁止訪問

引用:唉、d衰男人一個樣。我宜家想生第二個小朋

大宅

引用:Quote:原帖由+wongsauzyu+於+15-05-10+發表

原帖由 baby2012me 於 15-05-14 發表
太同意
唔敢生多個

男爵府

引用:我c6可能細個已經捱慣,好陰野都自動波,我

原帖由 happymap2013 於 15-05-14 發表
我c6可能細個已經捱慣,好陰野都自動波,我未出聲,佢已經整好或者搵左師父上黎整又或者佢一早同我講,搞左 ...
係啦,我覺得係關成長環境事

我有時都話奶奶以前係未寵慣你呀,你咩都拖

佢話唔係,老實說,我睇到係

別墅

畀面勳章

唔好咁勞氣, 個個男人都係咁, 要叫幾百次先好唔耐煩咁去做...

我老公都係咁, 所以我咩都唔叫佢做, 自己做到就唔叫佢做丫...費時勞氣

一之蘭太太    發表於 15-5-14 23:31

大宅

回覆 meko2win 的帖子

我老公都是這樣,我都好嬲他,很多事也是.關於他身體的健康也一樣, 罵也罵過.
唯有自己做到的自己做, 做不到就日蛾夜蛾.
我也

洋房

我结婚了就惨咯,無自由失自由!

子爵府

引用:我個厠所都係,沖水時會漏水,老公熄左個制

原帖由 tyn904 於 15-05-10 發表
我個厠所都係,沖水時會漏水,老公熄左個制,冇得用,好彩我房有厠所,但係因為咁,佢可以再拖耐d先整,而 ...
攞佢d錢搵人上黎整

子爵府

引用:Quote:原帖由 喜喜天使 於 15-05-11 發表靠

原帖由 meko2win 於 15-05-11 發表
如果我學埋,我怕會更加覺得佢廢
唔學

佢唔整,攞佢d錢搵人返黎整

情況惡化落去,請埋個工人返黎

別墅

如果啲老公噤懶,佢哋唔係一朝一日練成,未結婚就懶唔知佢生活習慣,結咗一齊住實知多少,如果係噤,點可以同佢有細佬,實行慘過姐姐。樓主不如分享一下佢有乜優點,可以令你跟住佢一生一世。

大宅

引用:回覆 meko2win 的帖子如我老公係咁,叫幾10

原帖由 QUEEN314 於 15-05-13 發表

大宅

引用:回覆 meko2win 的帖子如我老公係咁,叫幾10

原帖由 QUEEN314 於 15-05-13 發表

大宅

happymap2013 發表於 15-5-14 00:52
我c6可能細個已經捱慣,好陰野都自動波,我未出聲,佢已經整好或者搵左師父上黎整又或者佢一早同我講,搞左 ...

男爵府

陪月勳章

Agreed. 如果我早d看到尼post我一定生一個算 佢地返到屋企簡直坐係度等食

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

明白你。
我c6都係咁......
叫佢做既野, 永遠都係等~~~~~寂寞到夜深...我心漸荒涼, 我心在灰暗....

試過叫佢換燈膽, 由燒了一個燈膽, 等到燒了3個燈膽,間屋開了燈都灰灰暗暗...
佢一直都唔換, 我唔夠高, 如果唔係唔洗叫佢啦~當時間屋又冇梯, 我最後頂唔順, 嬲嬲地玩雜技咁, 鄧疊鄧咁企上去換....好彩冇掉落黎。

又試過屋企既sofa同5桶柜爛, 叫佢幫我拖去垃圾房掉...叫了好耐都冇做, 日復日, 年復年, 最後我自己的起心肝, 自己拖去掉....

有時, 我真係想學埋水電同木工, 自己做哂佢, 唔洗靠人!!!

最開心既時候, 咪就係大肚個陣.....佢算最好, 咩都即做, 個段日子係最開心, 唔洗愁。生了個仔, 又回復本性。不過, 近年冇請工人後, 佢都叫有幫手。
有時朋友話, 要俾多d 野佢做, 等佢責任重d, 自然有返責任感。
但我真係唔鍾意個感覺, 自己變了大媽咁, 日哦夜哦佢....我係性急, 我寧願自己做好過。
Childhood is journey, not a race.

子爵府

引用:唔知點解我老公個人咁鍾意拖野做呢兩日好鬼

原帖由 meko2win 於 15-05-10 發表
唔知點解我老公個人咁鍾意拖野做

呢兩日好鬼憎佢
我條死佬都係咁!

複式洋房

你自己學左 水電,以後全部都係你做。
唔可以大家都唔做咩?

首頁

尾頁

跳至