自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

要請假幾天

男爵府

回覆:anitapooh41 的帖子

我小朋友上年12月聖誕假做手術,一星期傷口已吾痛了,但傷口埋哂差不多要要兩個月左右

伯爵府

好媽媽勳章

引用:要請假幾天

原帖由 anitapooh41 於 15-05-12 發表
要請假幾天
其實點樣先要割嘅呢?我真心吾知,我老公都話吾知!

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:11 歲包皮手術幾耐完全好番

我都想知

Gloria

伯爵府

佢唔痛其實可以返學,我仔K2,星期五做,星期一返。

伯爵府

我其實 plan 緊手術後想去旅行

伯爵府

引用:佢唔痛其實可以返學,我仔K2,星期五做,星

原帖由 SKB 於 15-05-12 發表
私人定政府做

伯爵府

SKB 發表於 15-5-12 20:21
K2咁細個,咁佢手術後點樣教佢小便注意傷口,小心弄傷或發炎?

伯爵府

DEAHEI 發表於 15-5-12 20:18
我小朋友上年12月聖誕假做手術,一星期傷口已吾痛了,但傷口埋哂差不多要要兩個月左右

...
在傷口未埋晒的日子,注意傷口免受感染困難嗎?
而在剛做完手術的一星期,上廁所困難嗎?傷口痛嗎?

你仔仔幾歲?點解要做手術?是他自己要求?定係醫生建議這個年紀做手術?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+anitapooh41+於+15-05-12+發

原帖由 tuenmunbb 於 15-05-12 發表
我都想知
係醫生睇左建議做?或自己覺得需要做?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+tuenmunbb+於+15-05-12+發表

原帖由 si_princess_si 於 15-05-13 發表
我都想知
係醫生睇左建議做?或自己覺得需要做?
過長就要好似我c6咁只要見唔到某部分就要 有啲人唔割有影響的

伯爵府

佢中午做,訓醒覺下晝5點已爬地玩,唔洗食藥,唔洗洗傷口,唔洗粒紙杯,當晚照沖涼,我好似淨係要佢介口。

個傷口好肉酸,條JJ擦上好厚好厚既膠水,醫生話比塊人造豬皮包住同埋痴住左,所以唔痛。

果D膠水豬皮會慢慢甩,唔好搞條JJ。

伯爵府

引用:Quote:原帖由 anitapooh41 於 15-05-12 發

因為的仔條JJ成鬼日發炎,好痕,跟住VV痛,r到扯到條JJ流血,所以的起心肝,問D護士朋友推薦個手勢好既小兒外科手術醫生做。

原來好多jm都睇呢個。

sumbaby2011    發表於 15-5-13 02:25

伯爵府

SKB 發表於 15-5-13 02:06
佢中午做,訓醒覺下晝5點已爬地玩,唔洗食藥,唔洗洗傷口,唔洗粒紙杯,當晚照沖涼,我好似淨係要佢介口。
...
手術後照平時vv一樣?,無痛?無影響vv過程??

伯爵府

SKB 發表於 15-5-13 02:12
因為的仔條JJ成鬼日發炎,好痕,跟住VV痛,r到扯到條JJ流血,所以的起心肝,問D護士朋友推薦個手勢好既小兒 ...
豬皮要幾耐完全脱落?
手術費貴嗎?在醫院做,還是在診所做?

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 anitapooh41 於 15-05-12 發

我個仔細過時因包皮過窄及過長,加上又尿道炎…最後安排暑假做,要買定D 紙杯保護傷口…最好每次小便完就用清水清清佢,大約5日左右已經唔多痛同唔洗用杯仔

最少要請三日…因為最痛都係果幾日,不過要睇返小朋友既康複進度

男爵府

引用:Quote:原帖由 tuenmunbb 於 15-05-12 發表

原帖由 SKB 於 15-05-13 發表
因為的仔條JJ成鬼日發炎,好痕,跟住VV痛,r到扯到條JJ流血,所以的起心肝,問D護士朋友推薦個手勢好既小兒 ...
可以話我知邊個兒科醫生嗎?

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:佢中午做,訓醒覺下晝5點已爬地玩,唔洗食

...
完來而家咁先進架喇!對小朋友係黎講係好事黎…此終男人最痛

伯爵府

sumbaby2011 發表於 15-5-13 02:24
豬皮要幾耐完全脱落?
手術費貴嗎?在醫院做,還是在診所做?

第一篤VV應該有痛,如果唔痾手術後的第一篤VV唔比出院。

我仔好心急出院玩新玩痛,鼓勵佢痾,痾出第一篤之後篤篤都無問題。

D豬皮和膠水起碼2星期先完全脫落,唔洗理佢,保持乾爽便可以。我地在法國醫院做,大約HK$18,000大房,即日出院。

10年前陪姪仔割包皮(佢阿媽坐月),陪佢訓左2晚醫院,出院同返醫院洗傷口痛到要6個大人捉實佢手腳,比人用刑咁大叫大喊救命呀媽咪呀,好慘嫁。

我姪仔以前痾完尿要淋一包包果D消毒藥水,我都有問我仔醫生洗唔洗VV後消毒,佢話唔需要。

sumbaby2011    發表於 15-5-13 14:09

大宅

引用:Quote:原帖由+tuenmunbb+於+15-05-12+發表

可否PM兒科醫生資料給我?謝謝!

首頁

尾頁

跳至