親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

新手第一次去新加坡+LEGOLAND, 想請教行程安排 : (2大2細)
DAY 1 : 12:35 到達新加坡, 如果先玩ducktour , 然後再去Gardens by the Bay, 時間會否好趕?
DAY 2 & 3 : LEGOLAND
DAY 4 : Universal, Skyline Luge
DAY 5 : Zoo, 晚上6:15機回HK
以上安排是否OK, 可以再加一些景點嗎?
MANY THAKS!!!

:-? :weapon:

大宅

Hi 我岩岩4月尾去完 (4大2小), 個Plan 同你有9成似, 我個人覺得

DAY 1 : ducktour (冇玩, 不過聽講ok), Gardens by the Bay (因為落雨同無時間, 所以都冇入去, 我有ticket 可以出讓, 有興趣可pm)
DAY 2 & 3 : LEGOLAND (我玩一日only, 冇住個間hotel, 不過theme park 一日玩得晒, 因為冇咩人架咋, d game比較小朋友d; water park 都ok, 多滑梯)
DAY 4 : Universal, Skyline Luge (d game 岩大人多d, 因為人多要排隊, 都玩到天黑, 所以又係冇時間去埋Skyline Luge )
DAY 5 : Zoo (都好大, 如果得半日有d唔夠, 另外佢入面有個小朋友樂園, 有自費項目同水玩, 都ok)

我個小朋友6歲, 佢話最鐘意 1)Legoland, 2)Zoo, 3)Universal
另外個小朋友2歲多dd, 應該最岩玩係Zoo, 其他兩個冇咩野可以玩

所以你可以睇返小朋友既年紀再計劃下行程~
希望d意見對你有用~~

大宅

回覆:請教新加坡行程

duck tour 係坐水陸兩用船睇下風景,落水同上水果下幾得意,需時一個鐘到。另USS岩大人玩多D,我仔五歲無咩岩玩;你六點鐘機玩ZOO會好趕。

大宅

回覆 proudofu 的帖子

謝謝你們的意見,我重新再計劃一下行程。

:-? :weapon:

子爵府

引用:duck tour 係坐水陸兩用船睇下風景,落水同

原帖由 proudofu 於 15-05-15 發表
duck tour 係坐水陸兩用船睇下風景,落水同上水果下幾得意,需時一個鐘到。另USS岩大人玩多D,我仔五歲無咩 ...
見有两个上船地點,边个好D?

大宅

回覆:Pinkmoon 的帖子

我上次响suntec上車,記得買個鴨咀BB雞,小朋友好鐘意玩。

別墅

回覆:請教新加坡行程

我都係暑假去,行程都差不多, 因為第一日,我地到達都4點幾,所以時間很緊迫

子爵府

引用:我上次响suntec上車,記得買個鴨咀BB雞,小

原帖由 proudofu 於 15-05-18 發表
我上次响suntec上車,記得買個鴨咀BB雞,小朋友好鐘意玩。
Suntec 係長一段路而已?

大宅

Suntec is shopping center....

大宅

引用:我上次响suntec上車,記得買個鴨咀BB雞,小

原帖由 proudofu 於 15-05-18 發表
鴨咀BB雞是什麼來的啊?

大宅

回覆:bbrabbit2011 的帖子

鴨咀型既吹BB

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Hi+我岩岩4月尾去完+(4大2小),+個Plan+同你

原帖由 HSSBB 於 15-05-15 發表
Hi 我岩岩4月尾去完 (4大2小), 個Plan 同你有9成似, 我個人覺得

DAY 1 : ducktour (冇玩, 不過聽講ok), Ga ...
你小朋友年紀同我嗰兩個差唔多(7同3歲),請問可唔可以分享個行程表嚟睇吓

另外我想問;
1)你有無買MRT八達通卡?如果我得一日半喺市中心;其中一日去動物園,應唔應該買?
2)你住邊幾間酒店?thx

大宅

鴨咀哨子(BB)

大宅

我個行程大概如下:

DAY 1 : 酒店Check in 放行理+Gardens by the Bay (天雨關係冇去到) + 晚餐
DAY 2 : 包車去LEGOLAND (theme park +water park) + 新山食海鮮
DAY 3 : Universal + 牛車水 Maxwell Food Centre
DAY 4 : Zoo +老巴剎沙嗲+魚尾獅公園欣賞燈光秀
DAY 5 : 買手信+加東叻沙 >返香港

原本day 4 既晚上行程應該係day 1 做, 天雨關係就改左~

MRT八達通卡有s$5冇得退, 所以冇買. 如果搭得唔多最好唔買啦! (不過新加坡d車費幾貴, 所以盡量唔好行回頭路)

我4日都係住sheraton (Newton附近)冇野行架~ 

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至