爸爸專區

跳至

首頁
12345...38

尾頁

水晶宮

有冇爸爸或媽媽揸這款全電動車?好似好吸引咁,有自動泊車,set 安全車距,可用smart phone 搖控開定冷氣等你開車等等.................但值唔值咁貴?

行500公里只係$100電費,真係好吸引!

想直接問下用家比意見,謝謝!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Hi拖神, 我未係用家, 不過有考慮model S, 做緊裝修都整埋义電預俾電動車, 到真係買咗再分享, 不過問過四驅嗰款訂車都要等4個月。

水晶宮

引用:Hi拖神,+我未係用家,+不過有考慮model+S,

原帖由 DoReMi媽媽 於 15-05-16 發表
Hi拖神, 我未係用家, 不過有考慮model S, 做緊裝修都整埋义電預俾電動車, 到真係買咗再分享, 不過問過 ...
音符媽

我老公好喜歡 model S, 話個款跑feel d.

至於model X, 我覺得冇X咁靚!

比你買乜色?我地諗住白色。

水晶宮

引用:Hi拖神,+我未係用家,+不過有考慮model+S,

Hi拖神, 我未係用家, 不過有考慮model S, 做緊裝修都整埋义電預俾電動車, 到真係買咗再分享, 不過問過 ...
我老公居然已經約左下星期試車

到時又要攪電位,又要賣而家部七人車,有d唔捨得佢我女直頭叫我唔好賣的佢話七人車舒服d

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

wcandtt 發表於 15-5-16 22:30
音符媽

我老公好喜歡 model S, 話個款跑feel d.
Model S 靚, Model X SUV款(好似2016先有), 我哋本身已有7人車, 雖然佢度門向上開好型仔, 但我哋冇需要, 就算買都應該係model S, 我隔離2間屋都已經買咗, 一架白色, 一架紅色, 我自己都傾向白或深灰

象牙宮

wcandtt 發表於 15-5-16 22:33
我老公居然已經約左下星期試車!

到時又要攪電位,又要賣而家部七人車,有d唔捨得佢我女 …
你老公坐言起行 你會唔會一齊試? 試完分享下感受好嗎? 我起碼要等多幾個月, 裝修好有車位先諗得呀!

水晶宮

引用:Quote:wcandtt+發表於+15-5-16+22:33+我老

你老公坐言起行 你會唔會一齊試? 試完分享下感受好嗎? 我起碼要等多幾個月, 裝修好有車位先諗得 ...
我會一齊去望下,佢上次車展已經搬部cello去試下放唔放到尾箱,如果一放唔到一定唔買,放到就可以試車!

白色係好靚紅色都好有型。

下星期試完上嚟報告下!

象牙宮

wcandtt 發表於 15-5-16 22:51
我會一齊去望下,佢上次車展已經搬部cello去試下放唔放到尾箱,如果一放唔到一定唔買,放到就可以試車!

等你報告

複式洋房

回覆:wcandtt 的帖子

如果你有車位,有可以安裝充電器,建議入手啦

子爵府

model x係suv?幾錢呢?thanks

水晶宮

引用:如果你有車位,有可以安裝充電器,建議入手

原帖由 cc0111 於 15-05-17 發表
如果你有車位,有可以安裝充電器,建議入手啦
有呀,不過要安排電工裝,同埋通知電力公司,而家訂好似要4-5個月for model S.

明天試左車先,如果ok應該會落訂。平時揸開Noah , 怕有d唔慣,始終空間感好大分別!

但睇返 Noah 同 Tesla 嘅長度,居然Tesla長過又闊過 Noah

水晶宮

引用:model+x係suv?幾錢呢?thanks

原帖由 抺茶雪糕 於 15-05-17 發表
model x係suv?幾錢呢?thanks
係model X 係SUV, 可以坐七人車,今年年底好似先係美國出(唔知有冇記錯),咁香港好似要再等多一年。$好似同 model S差不多(by Tesla sales),佢話$未firm的

大宅

回覆:有冇人揸 TESLA?

買Model X有幾樣野要留意,第一因為電池關係,地台會高咗,所以坐車時雙腳會較多屈曲。第二好多人初坐Tesla會頭暈。第三,車廂造工設備千萬唔好同德國車比較。

水晶宮

引用:買Model+X有幾樣野要留意,第一因為電池關

原帖由 kennyklt 於 15-05-17 發表
買Model X有幾樣野要留意,第一因為電池關係,地台會高咗,所以坐車時雙腳會較多屈曲。第二好多人初坐Tesla ...
頭暈我女好容易暈車浪!

多謝你嘅意見,試車時我會留意下!

男爵府

引用:有冇爸爸或媽媽揸這款全電動車?好似好吸引

原帖由 wcandtt 於 15-05-16 發表
有冇爸爸或媽媽揸這款全電動車?好似好吸引咁,有自動泊車,set 安全車距,可用smart phone 搖控開定冷氣等 ...
正野,我都想入手,不過年尾搬新屋先知抽唔抽到車位,再同發展商搞電,到時太煩就唔會諗。

大宅

kennyklt 發表於 15-5-17 13:53
買Model X有幾樣野要留意,第一因為電池關係,地台會高咗,所以坐車時雙腳會較多屈曲。第二好多人初坐Tesla ...
點解
會頭暈??

大宅

引用:Quote:kennyklt+發表於+15-5-17+13:53+買Mo

原帖由 papat 於 15-05-17 發表
點解會頭暈??
我估司機初初開Tesla時未熟悉架車加速同減速嘅特性,容易較chok,揸耐咗應該冇問題。

複式洋房

回覆:wcandtt 的帖子

應該等tesla架suv。哈哈哈

大宅

wcandtt 發表於 15-5-16 22:51

...

Model S 連車頭蓋裡面都可以放野, 不用擔心

水晶宮

引用:Quote:wcandtt+發表於+15-5-16+22:51+我會

原帖由 vincentkhm 於 15-05-18 發表
Model S 連車頭蓋裡面都可以放野, 不用擔心
係呀,知道!多謝你!你是用家?

首頁
12345...38

尾頁

跳至