嬰兒用品

跳至

首頁
12345...62

尾頁

大宅

TWINS MAMA CLUB (PART 4)

List updated as follow:

如有錯漏,多多包函,請pm通知我更新.thanks!

[size=large]updated on 22/8/2004

1)loloma.............(20/11/91)孖仔
2)mrs.leung........(8/10/94)孖女
3)onlokma..........(??/12/98)孖仔
4)CCHOW22........( ??/03/00)孖仔
5)3kids..............(19/07/00)孖仔
6)twinsma..........(06/09/00)孖女
7)4KidsMom........(24/12/00)孖仔, 宏康/滿康
8)Taofungshan.....(27/12/00)孖仔,Joshua&Joseph
9)twinsmama......(??/12/00)孖仔
10)Heidi媽..........(05/03/01)孖仔,Dickson&Michael
11)H&WMama.......(07/03/01)孖仔
12)choychoy.........(??/03/01)孖仔
13)twins媽............(??/??/01)龍鳳
14)twingirls.......(13/06/01)孖女, Melissa & Nicola
15)twinsmother (12/09/01)孖女, 倩樂 & 倩妏
16)Twinsmami......(27/12/01)龍鳳,芷琳/梓謙
17)marblema.......(05/02/02) 龍鳳, 錚熹/鈺然
18)meijing...........(28/02/02)孖女, 嘉晴/海晴
19)蚊滋媽咪..........(13/06/02)孖女
20)TwinsMaMa......(??/06/02)孖女
21)LEON.(10/07/02)孖女,Janice & Joey(呈呈/頌頌)
22)blue_blueberry(25/07/02)孖女,sharon & sherry
23)irenepang803.(27/07/02)孖女, Suei & Summi
24)jc0901...........(31/07/02)龍鳳, Oscar & Esther
25)leunk..............(01/08/02)孖女, 靜言 & 靜柔
26)Babe..............(07/08/02)孖仔, Justin & Julian
27)小孖

大宅

Re: TWINS MAMA CLUB (PART 4)

all twins mama:
我發現細孖呢排好野蠻同話唔聽,點解,事原係喺星期六我同孖b去左間幼兒園,嗰間幼兒園舉辦左個新生親子遊戲日,係比報左名嘅小朋友去體驗吓間學校嘅教育模式,孖b一去到見倒咁多野梗係想周圍反喇,但d老師一早已經安排好d節目逐樣介紹,當老師講故事時細孖唔肯坐定定聽仲不停扭計話要捐隆隆,我就同佢講話個個小朋友都坐坐,不如我地都排排坐好無,佢不停話唔好,咁我再攞d野出黎氹佢啦,佢都唔肯,好喇,到老師講完故事時再介紹另一面嘅教材,去到另一邊有幾張桌同椅,上面擺左d顏色筆同鉛筆,細孖見倒又話要畫畫畫,咁老師講解緊個地方佢又係咁,想要乜就即刻要有,同佢講等一陣完全唔聽我講,基本上其他小朋友都唔係咁,唯獨係佢一個,真係唔知點解.

大宅

Irene,

你真係好鬼快手, 等我都入黎佔番個頭板位先.

等待驗證會員

Hello,

I am here.too.

大宅

siubakto
你和我一樣!
我當時也是10月30日預產期,又是孖仔!
希望你會'陀'足36週(可能你到時想bb早d出世!)

大宅

maggie3493,

當時你陀bb陀到幾多週出世呀??是不是要早d放產假,我打算由32週開始放,你覺得如何呀??我希望我對孖仔都好似你對孖仔咁可愛同健康啦。

大宅

siubakto
你意思是前八後二?
你公司ok嗎?
我當時28週檢查時發現一個bb無乜長,即入院,住了幾天,出院後一直放病假.至32週6.然後因妊娠毒血症立刻開刀.

我報產假是前四的,因規例是放前四至前二.
不用擔心,如果公司不用這無早報,就等遲d身體情況再作打算.

你bb是一個胎盤嗎?到時bb有誰湊?

男爵府

i'm here la..

別墅

Irene,
你孖B

別墅

蚊滋媽咪,
[size=medium]恭喜!恭喜!
新生命帶來很多喜悅!我和hubby都很愛小孩!
祝你如願!

Babe,
Thanks for your sharing. 孖B識少少單音字表達自己已令我們開心到卡卡笑!我可以想象JJ跟你說英語時的驚喜!有機會再跟你研究!

禁止訪問

該用戶已被刪除

大宅

present!

marblema

禁止訪問

大宅

siubakto,

我陀孖b陀到6個月時d人都以為我就快生得,所以到差唔多生得嘅時候都好少出街...驚嚇親人 , 事實上都好攰唔願出街. 所以妳在7個月前準備好bb用品就最好la!

Lalalam,
妳就好la! 我一定要努力減肥la! :-( :-(

複式洋房

蚊滋媽咪:恭喜您
All twins ma ma :很久沒有上呢同大家見面,我對孖B現在6個月,開始食糊仔,但他們最近又食番夜奶,半夜三四點哭醒要食奶,攪到我同印印都無得訓.
該用戶已被刪除

大宅

Candy,

不足100磅都是生之前嘅事lu...真係諗起都傷心! :-( :-(

[quote]
candy_kent 寫道:
2kmami & lalalam,
嘩....乜你地咁fit架.......不足100磅, 真係羨慕c 人啦......

該用戶已被刪除

禁止訪問

首頁
12345...62

尾頁

跳至