嬰兒用品

跳至

首頁
45678...62

尾頁

大宅

Re: TWINS MAMA CLUB (PART 4)

Candy,

You are so GREAT ! How can you keep breastfeeding your babies for 15 months ? Yes, I agree with you. Breast feeding is very good for baby. You know my hubby always say that it was because I gave breast milk to my boys in the very first 1.x months which made their phyical development catching up very well.

大宅

Candy,

妳好偉大呀! 我真係要向妳致敬!!!

candy_kent 寫道:

......我都有餵人奶, ........................

大宅

siubakto & Kyliema,

開刀生bb 係會上奶上得慢少少, 手術後24小時, 我開始餵奶俾大孖, 第二日就開始餵埋細孖(醫院叫我試下埋身餵), 傷口係好痛, 所以我要坐輪椅落icu, 如是者操行3日之後, 開始上奶, 加埋飲好多湯水同鮮奶, 情況就愈run愈順. 仲有一樣, 我第二個月開始游水, 對奶量竟然有幫助!

細孖輕磅, 唔夠力啜 (醫院開頭係用針筒唧奶俾佢飲), 最後大孖埋身餵, 細孖泵出黎用奶樽飲.

餵人奶係好辛苦, 開頭餵, 傷口好痛, 一路餵一路痛, 餵得又密, 真係lee 頭放低個b, lee 頭又話要飲過. 不過餵人奶真係好值得ga, bb 會strong d, 而且餵的過程係好warm, 睇見bb飲完奶個滿足樣, 真係乜都抵晒! 如果唔係要返工, 真係唔捨得cut!

marblema

大宅

我31週5開刀生, 因孖b早產要訓暖箱, 所以要bump奶出來

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

該用戶已被刪除

大宅

P&J-MA,

你意思係咪P&J未識唔使扶住野行? 其實坐學行車對BB對腳發展唔係咁好, 最好唔坐.

D小B好得意, 有D野你見佢好似好遲都未識咁, 但一躂著個掣就

大宅

Hi Candy,

見你張新大頭相內細孖飲緊嘉寶蘋果汁, 我對B都有飲, 想問你孖女有冇試過大力禁左落個盒到, D果汁吱晒出來.

我有D無謂野介紹比你, 之前我
該用戶已被刪除

禁止訪問

大宅

我35週4開刀生, 因孖b早產要訓一個月暖箱,我開頭一個月都有餵人奶,孖B出院後就全奶粉lu,我生左孖b後第二日試吓bump奶,開頭唔係好多,d姑娘都好鼓勵我叫我一覺得漲時就再試,點知越來越多,當時d姑娘教用熱毛巾撫吓再加以按摩,d奶會容易上d同易bump d,仲有要飲多d水,我一上奶時每隔2-3個鐘就bump,每次6-8安左右,一日bump4-5次,我都係每日bump奶攞去醫院餵孖b食,其實都好方便.

大宅

P&J-MA :
你對b就好啦,肯食乳絡,我對b只係食芝士,試過比好多次乳絡佢地食都吐返出黎,可能佢地唔鐘意林林地嗰種感覺.

大宅

candy:
孖b張新相好有夏日feel呀,我對b以前都有飲呢隻果汁架,不過而家比較鐘意飲大人果汁.he

大宅

babe:
我想搵你講嗰樣野好耐,因為以前見過有朋友個仔仔用過,係hellokitty,但而家已經無得買,我想問吓九龍灣係咪有間bebe dream架?

禁止訪問

大宅

irene,

以前九龍灣有間BQ Baby, 而家好似無左. 但鑽石山荷里活廣場就有間BEBE DREAM.

我買果隻冇hello kitty, 淨黃色印住bq baby 但我其實唔sure佢地而家仲有冇出呢種product, 因為bq baby已經改左名做bebe dream. 不如打個電話去問下先, 費事白行一趟.

大宅

candy_kent 寫道:
.....在家中我係比佢地飲新鮮juice, 但出街就費時煩咪帶支juice.....

我都係出街至帶盒裝飲品用來

大宅

Irene,

永安&Sogo都有得買, 是Combi出的,有Hello Kitty & Winnie-the-pooh, 不過就冇Babe講個隻咁便宜lu, 要四十幾蚊!

irenepang803 寫道:
babe:
我想搵你講嗰樣野好耐,因為以前見過有朋友個仔仔用過,係hellokitty,但而家已經無得買,我想問吓九龍灣係咪有間bebe dream架?

首頁
45678...62

尾頁

跳至