心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

是原我地都叫大家庭,我老公5兄弟姊妹,全部結婚了我,我老公有1個大哥,2個家姐,1個妹,不過大伯已經不在去了天國,二姐兩公婆賣了樓,賣了交吉先通知老爺奶奶,當然激死兩老啦,手上有280萬 ,跟住想租大嫂3樓,每個月比5000租700尺,大嫂當然say No,每個月租妳5000,要包食包住包工人,跟住兩公婆租了300多尺5500租村屋住,都係租左4個月到,現在聽到老爺奶奶話裝修舊屋租比人,二姑奶整雞雞同老爺講話想租舊屋,每個月比返4000幾5000千佢,我們知道佢賣樓時,都古到佢地有 預謀想返來住,比我地古中了,我老公反對,住下住下租屋就係佢地,老公話佢地冇樓都話比佢地回來住,現在不是係賣左層樓想回來住,我老公勁反對,反來住奶奶必定叫他兩公婆回來食,因我們住係村屋,舊屋係我新屋後面,我老公勁唔高興,同大姐大姐夫講,大姐就幫住二姐,大姐夫都反對他們回來住,因大姐夫勁唔like二姐夫,因他們10年前問了大姐佢地借錢 賣左樓提都唔提還錢,借了妹妹錢都有10年,個妹結婚同新屋裝修 回二姐還幾,二姐話冇錢,因之前同個妹講結婚先還比佢,我老公成晚都訓唔著,因當初老爺奶奶實牙實齒同我地講話唔會比佢地返黎住,現在老爺話要裝修比佢兩公婆住,激死我老公,二姐夫40幾歲人,都係這兩三年先出去打工,之前老婆打工,自己做老闆,旦次次都冇錢贊。我老公叫我支持佢,佢會問二姐,如老爺應承租比二姐,講明1至5佢老公唔可以回我家吃飯,如他們回來,我地一家就走唔在家食,我話我驚到時好大件事,佢話預左。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你梗係睇老公頭.撐佢.

公爵府

你當然要支持老公...如果6299堅持俾佢地返來住?...你地就停止俾家用99....

shmilu_kio    發表於 15-5-19 01:36

別墅

回覆:老公勁唔高興

我知道啦,謝謝妳們,

男爵府

回覆:Wilson77111 的帖子

你老公好勁!一定要support!!

琥珀宮

支持你老公

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

借錢唔還正衰人。
仲一借就十年

男爵府

支持老公,但少d出聲比意見,唔好抗衡d親戚,除非佢地話你老公

男爵府

我永遠睇老公頭,我會支持你老公

首頁

尾頁

跳至