論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日叫工人下午趁個囡返咗學,叫佢去入境處攞合約…
點知我放工返嚟打開睇睇,頭3張number一樣,第4張唔同!
成份嘢,係好整齊咁疊好晒,仲夾埋另外兩份可以上網d/l既form响入面…但係點解最重要無得d/l既合約,就要出錯!
我之前叫工人攞兩份,但工人話入境處好嚴,只俾一份!但係而家因為佢哋呢個低級錯誤要再返去!好嬲!

去一次又要車錢,最重要係時間!

各位姐妹下次叫工人去攞合約,記緊睇晒咁多份係一樣number先好走!!!

複式洋房

下....D工人點會識呢D野架,佢地未必個個知4份合約同NUMBER,你又唔事先同佢講清楚

禁止訪問

大宅

引用:下....D工人點會識呢D野架,佢地未必個個知4

原帖由 irisyeungcw 於 15-05-21 發表
下....D工人點會識呢D野架,佢地未必個個知4份合約同NUMBER,你又唔事先同佢講清楚 ...
我都唔係話我工人做得唔好,我係話入境處竟然咁簡單既事都可以搞錯~

大宅

引用:Quote:VIKAZ 發表於 15-5-20 23:30 今日叫

原帖由 heicheuk 於 15-05-21 發表
合約攞幾份都可以,職員會比架,因入境處係我公司隔離,我好多時都有幫朋友攞。 ...
我工人話職員唔肯俾多份,我問咁有兩個工人咁點?!工人話職員點都係俾一份…=.=”
或者可能個職員覺得俾多份,啲人會拎去賣呱……
我工人响元朗分處攞,唔知係咪唔同地方有唔同規矩?!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至