母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

hi各位媽媽請問如果我用s2+既話
用唔用到avent既消毒蒸機?@@

同埋我配咩奶樽好
跟機佢送左兩個160mL既比我
另外我買多幾個會穩陣d?
bb 8月出世=v=

大宅

用到,

子爵府

我的育兒心得勳章 想生BB熱投

回覆:spectra s2+ @@

Avent 奶樽來spectra 喇叭,另建議用medela 黄色咀,D吾用原裝白色.鴨咀,好用好多

吾意愛而不錮,尊而不評,同而不擾,邀而不迫,離而無怍,論而不責,助而無犯。得此相待,方互澤潤

子爵府

我用闊口喇叭的

吾意愛而不錮,尊而不評,同而不擾,邀而不迫,離而無怍,論而不責,助而無犯。得此相待,方互澤潤

大宅

ho-liday 發表於 15-5-21 23:25
Avent 奶樽來spectra 喇叭,另建議用medela 黄色咀,D吾用原裝白色.鴨咀,好用好多

...媽媽介意影相我睇嘛
我尋日去一田減價見到勁多
但唔知邊隻先係-0-""

子爵府

回覆:yyc1027 的帖子

唔好意思,舖唔到相,去google search ”medela黄色咀”

大宅

我用avent樽都ok, 不過要預多幾個,s2+可雙泵,一次就要用兩個樽,泵完又要儲,所以起碼要六個樽!

大宅

yathei2014 發表於 15-5-23 07:07
我用avent樽都ok, 不過要預多幾個,s2+可雙泵,一次就要用兩個樽,泵完又要儲,所以起碼要六個樽! ...
你用邊隻avent樽?

伯爵府

引用:唔好意思,舖唔到相,去google search ”me

原帖由 ho-liday 於 15-05-22 發表
唔好意思,舖唔到相,去google search ”medela黄色咀”
你係咪講緊喱個呀?
s2+既鴨咀可以轉用到佢?

伯爵府

引用:Avent 奶樽來spectra 喇叭,另建議用medela

原帖由 ho-liday 於 15-05-21 發表

...
我有medela parts呀
點樣好用好多法呀?
我買時佢話唔可以配其他牌子parts
會搞到部機好易壞

大宅

babe201504 發表於 15-5-23 08:03
你用邊隻avent樽?
寬口個款,即原本配人奶奶咀個款奶樽。

子爵府

回覆:地震寶寶 的帖子

係,仲有塊白膜㗎

子爵府

回覆:elong 的帖子

吸力好D,白色鴨咀用蒸幾次就鬆,用5到要買過,成$40 一件,medela 可以蒸,$50-60 兩件

大宅

ho-liday 發表於 15-5-23 21:24
吸力好D,白色鴨咀用蒸幾次就鬆,用5到要買過,成$40 一件,medela 可以蒸,$50-60 兩件

...
任何medela鴨咀都可以用?

子爵府

應該得一款

大宅

就甘直接駁係spectra la巴度?洗唔洗改裝?

子爵府

引用:就甘直接駁係spectra la巴度?洗唔洗改裝?

原帖由 babe201504 於 15-05-23 發表
就甘直接駁係spectra la巴度?洗唔洗改裝?
不用,直接取代白色鴨咀套上去

別墅

我用S2,買左2個CHU CHU寬口樽,但係差少少套唔實,咁係咪無得救啦?

大宅

係請問係咪每次用完d配件都要steam? 怕唔知係咪隻隻膠可以咁steam. 新手想買s2...求教

大宅

ho-liday 發表於 15-5-21 23:25

...
吾好意思想問下係咪全部avent奶樽都ok?
我打算買個係容量多少少
因為泵完打算入落奶袋
160ml要分兩次倒入袋:-/
好麻煩

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊