婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如果喺咁嘅話我問先問老公嘅意見先,佢話借嘅話就叫佢自己俾錢62.

侯爵府

回覆:老爺又問我借錢

你話d錢俾哂老公,要借就要問老公,你想自己問定我幫你問呀

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

大宅

回覆 3blindmice 的帖子

我覺得你可以咁講, 老爺, 你要d錢買咩呀?不如我地買比你仲好?
但堅決唔借錢

琥珀宮

回覆:3blindmice 的帖子

借黎未害左佢,佢要睇醫生

大宅

問埋我自己阿媽,佢都叫我借埋今次啦。佢話如果真係幾年先一次,每次幾千蚊就當俾佢買嘢食。我都知即係害咗佢,但佢成幾廿歲,要改一早改咗,以前我老爺屋企好有錢,幾間舖都俾佢輸哂,所以我諗佢改唔倒架啦。我今朝已經入咗數俾佢,但之後我如果見到佢打嚟我唔會接電話,費事又問我借。

大宅

唉~我62十年前輸咗幾百萬,比人追債追上門,到今時今日都仲賭緊……真係衰啲講,一日唔死,一日都仲賭緊

大宅

引用:唉~我62十年前輸咗幾百萬,比人追債追上門

原帖由 小魔女bb 於 15-05-22 發表
唉~我62十年前輸咗幾百萬,比人追債追上門,到今時今日都仲賭緊……真係衰啲講,一日唔死,一日都仲賭緊

...
我都覺得係,改唔倒架啦,當年我老爺輸晒佢老豆成副身家,佢老豆同啲妹嬲到唔認佢,要趕佢走,我奶奶又話要離婚,佢都仲賭緊。所以我唔覺得佢會因為我唔借俾佢就唔賭,最多搵第二個借。

大宅

引用:Quote:原帖由 小魔女bb 於 15-05-22 發表唉

原帖由 3blindmice 於 15-05-22 發表
我都覺得係,改唔倒架啦,當年我老爺輸晒佢老豆成副身家,佢老豆同啲妹嬲到唔認佢,要趕佢走,我奶奶又話要 ...
同埋多有多賭,小有小賭。一個賭,一個毒都係戒唔到

侯爵府

引用:我老爺好爛賭,未結婚前佢已經問過我借錢,

原帖由 3blindmice 於 15-05-21 發表
我老爺好爛賭,未結婚前佢已經問過我借錢,仲叫我千祈唔好講俾奶奶同我老公聽,但我怕有得一次就會有下次, ...
交比你老公

珍珠宮

借錢比賭仔

複式洋房

回覆:3blindmice 的帖子

比我就唔借,你老爺要去見介賭的社工

大宅

借埋今次好啦!唔好再借俾佢,叫佢介賭如果唔係唔好借俾佢

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

唔借,無底深譚

男爵府

畀面勳章

飲酒D人都話自己沒醉的
偷食D人都叫你比多次機會的

首頁

尾頁

跳至