婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我老爺好爛賭,未結婚前佢已經問過我借錢,仲叫我千祈唔好講俾奶奶同我老公聽,但我怕有得一次就會有下次, 所以我同咗我老公講,我老公有俾錢我叫我借俾佢,但就鬧到佢阿爸死,講到明冇下次,呢件事我奶奶都知。點知隔咗幾年,今日我老爺又黎啦,今次話有急事要借7000蚊喎。真係好難相信大人大姐連7000都冇囉,仲要問個新抱借咁肉酸。我問我老公借唔借,佢勁嬲但叫我都借啦。sigh....

大宅

上次借完有冇還先?

大宅

引用:上次借完有冇還先

原帖由 angie_sinsin 於 15-05-21 發表
上次借完有冇還先?
我唔知我老公點同佢老豆阿媽傾,我估應該係我奶奶俾番我老公,又或者我老公食咗。嗰時未結婚,唔好意思問得咁深入。

琥珀宮

要借,你老公自己俾錢借

侯爵府

叫佢去銀行借
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

叫佢去銀行借
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

翡翠宮

如果老公話借就借,不過就話冇下次

大宅

回覆 3blindmice 的帖子

借$比62即縱容62繼續賭$, 介賭才可真正幫到62

大宅

叫你老公自己借

水晶宮

回覆:老爺又問我借錢

唔會借

大宅

其實今次都係老公俾錢我,我再借俾佢。但而家結咗婚,啲錢係兩公婆嘅,我老公借同我借冇大分別啦。其實7000對於我哋嚟講唔算太多錢,只係驚佢以後成日都咁問我哋借,同埋我好嬲佢幾廿歲人仲咁唔生性。我真係唔想借俾佢賭,但始終都係我老爺,唔想第時面阻阻

珍珠宮

係咪一齊住??
唔係就唔借, 反正又唔駛日日對住佢

伯爵府

我唔會借

大宅

唔係錢幾多既問題, 而係借只會助長佢去賭

大宅

又唔知佢借錢係做咩,會唔會係養細奶奶

大宅

引用:係咪一齊住

原帖由 小歪仔 於 15-05-21 發表
係咪一齊住??
唔係就唔借, 反正又唔駛日日對住佢
唔係一齊住,其實我哋唔多見面,一個月都未必見倒一次

大宅

引用:回覆 3blindmice 的帖子唔係錢幾多既問題,

原帖由 foxchild 於 15-05-21 發表

唔係錢幾多既問題, 而係借只會助長佢去賭
我都知,但點拒絕,佢實唔係話用黎賭,問佢乜事佢又依依哦哦。佢平時對我好客氣,又好錫我個女,有錢嗰陣買好多嘢俾佢,我真係唔知點樣忽然之間反面話唔借

公爵府

回覆:3blindmice 的帖子

咁好慢搞wor,兩次,後面跟住又嚟囉

大宅

引用:Quote:原帖由+foxchild+於+15-05-21+發表回

原帖由 3blindmice 於 15-05-21 發表
我都知,但點拒絕,佢實唔係話用黎賭,問佢乜事佢又依依哦哦。佢平時對我好客氣,又好錫我個女,有錢嗰陣買 ...
佢問你借7000,你就有7000借俾佢,佢會覺得你哋好有錢。你應該比少少,例如二、3000,過自己都唔係好夠洗,等佢唔好旨意無錢就一定問到你地借

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 3blindmice 於 15-05-21 發表

原帖由 女王大人 於 15-05-21 發表
佢問你借7000,你就有7000借俾佢,佢會覺得你哋好有錢。你應該比少少,例如二、3000,過自己都唔係好夠洗, ...
同意
既然平時關係ok
吾借有d難
咁借小d, 等佢知你地都好手緊

首頁

尾頁

跳至