時政擂台

跳至

首頁
12345...9

尾頁

公爵府

引用:一個又係咁,兩個又係咁!此例一開,大批大

原帖由 Toffeegirl 於 15-05-22 發表
一個又係咁,兩個又係咁!
此例一開,大批大批大陸低等專才(來港唔做嘢,等攞援助金,等攞政府公屋,從不為香 ...
我唔明點証明住滿7年,明明要唔見光7年,je係冇人見住住滿7年 仲要唔係香港出世ge雙非, 咁果d爸爸/媽媽其中一方係外國人,但個b係外國出世咪好慘, 如果得,咁仲有d工人姐姐係香港生仔又點計,到時又多好多問

子爵府

引用:Quote:原帖由+Toffeegirl+於+15-05-22+發表

原帖由 S_family 於 15-05-22 發表
我唔明點証明住滿7年,明明要唔見光7年,je係冇人見住住滿7年 仲要唔係香港出世ge雙非, 咁果d爸爸 ...
我認為佢係大陸係有戶籍嘅,如果唔係點用雙程証嚟香港?根本佢阿婆就係大話連篇!!!
父母雙亡的話,大陸都有孤兒院㗎,有福利制度㗎!
都唔明d b6人又話無咗佢地,香港連毛都無得食,但佢地點解死都要死嚟香港?!淨係識嚟攞著數!
其實都唔止b6,之後好多南亞人都有樣學樣,到時香港堅係淪陷!諗起都嬲!

大宅

回覆:我交稅點解俾非本港小童讀書!

對喱單嘢真係好火。

香港政府係咪痴x咗。

我都好可憐呀,痴痴地。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+S_family+於+15-05-22+發表我

原帖由 Toffeegirl 於 15-05-22 發表
我認為佢係大陸係有戶籍嘅,如果唔係點用雙程証嚟香港?根本佢阿婆就係大話連篇!!!
父母雙亡的話,大陸都有 ...
佢用人地身分做架個雙程證!使用虛假文書啊

珍珠宮

香港已經衰過一次莊豐源案, 結果後患無窮...

所以絕對不能有另一次莊豐源案發生!!

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:個細路D廣東話唔似香港腔, 一D都唔似細細個

原帖由 vlnz 於 15-05-21 發表

個細路D廣東話唔似香港腔, 一D都唔似細細個就在香港住咗9年. ...
會唔會泥左幾日扮九年?

總有離別的時候

侯爵府

Chowying 發表於 15-5-22 02:00
會唔會泥左幾日扮九年?
絶對有咁可能, B6有咩做唔出咁細個來到仲住咗9年,
冇理由唔係香港腔LOR.

水晶宮

佢非法留港唔讀書係佢既選擇嚟,做咩要可憐佢哋

侯爵府

香港可憐佢,邊個可憐香港?
陳婉嫻正賣港賊!

男爵府

畀面勳章

我都想唔交稅/有權交左d稅點用。黑鬼、南亞幫再加呢班無證黑市居民,香港就快game over

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

香港已被蠶蝕

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

Chowying 發表於 15-5-22 02:00
會唔會泥左幾日扮九年?
唔出奇,有乜理由3歲嚟香港,到依家仲係寫簡體字

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

無返過學過群體生活咁多年。其實都好慘。害鬼左個細路

水晶宮

呢間叫咩名教壞啲學生呀

水晶宮

回覆 charlieXD 的帖子

有人發起我一定去

男爵府

呢間孔教學院大成小學有深紅背景,有份力撐国民教育(唔好話我起底,有線新聞報導)!
我極度懷疑,間學校配合隻工賊陳婉嫻,幫中共喺香港實行殖民計劃,人口大洗牌。
呢單case疑點重重,一切只憑阿婆一面之辭,例如個細路真係只得12歲?來港真係已超過7年?又,大陸人咁重男輕女,加上一孩政策,其父母會咁易棄養?
若港府用酌情權俾個細路留港,此例一開,大把類似嘅人要求港府特赦囉!

冷血嘅人唔好回覆我

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:呢間孔教學院大成小學有深紅背景,有份力撐

原帖由 Harper小哈 於 15-05-22 發表
呢間孔教學院大成小學有深紅背景,有份力撐国民教育(唔好話我起底,有線新聞報導)!
我極度懷 ...
洗牌一早已經開始,而家所謂截停左雙非,其實都只係叫入境處把關,臨盆衝關仍然無佢乎。家下仲多左一招\"聲稱非法居港滿7年\",睇黎好快完成大洗牌,雙非+無啦啦拎到居港權既黑市居民好快outnumber 港人+港人子女

我是一隻喵

珍珠宮

引用:Quote:ning..+發表於+15-5-21+23:55+一樣還

原帖由 hohoho2013 於 15-05-22 發表
copy from 香討
謝分享!

真心唔明,點解居留權問題未解決,就可以有學校去招呼佢

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:無返過學過群體生活咁多年。其實都好慘。害

原帖由 LedTV 於 15-05-22 發表
無返過學過群體生活咁多年。其實都好慘。害鬼左個細路
當個婆婆所言屬實既話,都係既~

不過我鬼知佢係咪晌b6讀到小三,黎左香港只係2年?

睇佢肥施大隻,至少幾年來食好訓好,活得消遙。 可憐要返學既學生飽受精神壓力, 幾多單香港學生受唔住壓力跳樓

http://paper.wenweipo.com/2013/09/26/YO1309260018.htm

我是一隻喵

禁止訪問

首頁
12345...9

尾頁

跳至