自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:Quote:Wick122 發表於 15-5-22 00:23 我睇

原帖由 Rain@bi 於 15-05-22 發表
曹格個女,好烦囉,又扭計,又哭哭鬧鬧...
Wa..佢好細個囡ja,佢算好乖巧啦!

翡翠宮

畀面勳章

bebebibi 發表於 15-5-22 00:27
如果真係Feynman自己整親,其實Sam Gor一早澄清就可以,所以我都唔明...
其實呢個係觀點與角度,一班細路仔一齊玩,有人整親

受傷的好容易覺得有人不小心/故意整親人,其他人覺得自己無心傷害人,或者連小朋友都唔知自己做緊一d傷害人既動作......我唔係指爸2任何一個小朋友,而係我親身經歷,家長A同家長B都有唔同睇法,最後各執一詞

JunJunJu    發表於 15-5-22 08:17
日日是好日

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

其實我覺得2邊小朋友都好慘, 唔評論件事真相如何, 咁細俾人攻擊

我咁大個人網上講錯句俾人批評我都唔開心啦, 何況咁細個

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

回覆:費曼事件,電視台有回應喇!

大家都唔知小朋友點樣整傷,所以好多傳聞,話邊個邊個個女/仔整傷佢(新聞價值嘛)。
其實爸爸有無解釋過仔仔究竟點樣整傷?大家估估下懷疑呢個懷疑果個,對人地小朋友都好唔公平。

水晶宮

引用:Quote:原帖由 chingmandy0705 於 15-05-22

原帖由 Wick122 於 15-05-22 發表
我睇節目覺得佢變左好多啦!而且教到姐姐同joe都好乖好聽話!
嘩佢兩個小朋友都係最唔獨立嗰兩個
成日喊尤其嗰阿哥,咩都驚

love each other。 但唔覺佢兩兄妹特別love

個個都要就佢哋

cc1226    發表於 15-5-22 16:05
nieualma    發表於 15-5-22 09:19

伯爵府

我明白做父母既底缐,話我就算,如果屈埋小朋友,仲比人講小朋友難聽既說話,比我都忍唔到

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

引用:曹格回應:「今天微博熱鬧啊!大家都好關心

原帖由 mother904 於 15-05-22 發表
曹格回應:

「今天微博熱鬧啊!大家都好關心小孩玩耍怎麼受傷,這個問題請大家問Feynman爸爸吧,他好像比 ...
大6網上瘋傳系姐姐推的,如果系真距重甘講野,甘距唔止個樣唔好睇,個内心更……

公爵府

引用:Quote:原帖由 molasses 於 15-05-22 發表題

原帖由 honeybibibibi 於 15-05-22 發表
Fly文
ohh thanks

翡翠宮

畀面勳章

其實吳鎮宇都冇指責任何一個小朋友,他的矛頭是湖南衛視

Feyman受傷的原因成謎,但個人覺得曹格的言論的確不夠大方。如果他確信自己仔女是被屈的,保護子女固然沒問題,但祝人票房大賣就顯得小家了。

Happymom2004    發表於 15-5-22 14:44
nieualma    發表於 15-5-22 09:19
日日是好日

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:Wick122+發表於+15-5-22+00:23+我睇

原帖由 Rain@bi 於 15-05-22 發表
曹格個女,好烦囉,又扭計,又哭哭鬧鬧...
姐姐好細個咋,我覺得已經好乖

珍珠宮

畀面勳章

人家小朋友受傷,就算真相關吾關曹格事,都應該不作回應。
曹格今次回覆太小家喇

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 理想師奶仔 的帖子

吳鎮宇因囝囝Feynman參加《爸爸去哪兒2》拍攝期間眼角受傷,早前接受訪單期間掟咪,怒斥製作單位湖南衛視無人為事件負責。湖南衛視終於發表聲明回應,指一直未收到吳鎮宇提供的書面鑑定結果和醫療單據,以致未能辦妥保險賠償。

圖片來源:新浪微博

湖南衛視的聲明指,去年5月吳鎮宇與他們簽訂《爸爸2》協議,電視台即依照合約為吳鎮宇及Feynman,購買人身意外傷害保險。惟去年9月在新西蘭站拍攝期間,Feynman在酒店與其他小朋友玩耍時,不慎摔倒撞傷眼角。

聲明逐指,意外後節目組帶Feynman趕往醫院檢查和接受治療。Feynman傷口縫合期間,節目組一直陪伴在側。之後,導演組多次徵詢吳鎮宇及Feynman是否終止拍攝,但他們表示可以繼續。

而回國後,節目組及頻道負責人,曾多次了解Feynman眼角疤痕的康復情況,並表示特別關切。節目組也多次與保險公司溝通,處理賠償,同時請吳鎮宇提交書面鑑定結論和醫療單據,以便處理賠償。但直至現在,吳鎮宇仍未提供治療單據和具體鑑定,因此一直無法落實保險賠付事宜,電視台深表遺憾。

聲明最後表示,再次對吳鎮宇及家人表示誠摯問候,並將與吳鎮宇一起,配合保險公司落實賠償,並為Feynman眼角的早日康復竭盡全力。

珍珠宮

mother904 發表於 15-5-22 00:24
你真係覺得湖南衛視同曹格唔會咁諗?我覺得好大可能囉。局外人都難免會咁諗,何況當事人。

我覺得係:佢 ...
但吳咁錫姐姐,我覺得佢地關係唔會去到咁僵呀?
睇節目佢地算係熟,我諗佢講依句想安撫佢情緒姐
狐狸 你要的是我嗎?
如果 於漆黑中相擁 沒說話也不可怕

水晶宮

引用:曹格回應:「今天微博熱鬧啊!大家都好關心

原帖由 mother904 於 15-05-22 發表
曹格回應:

「今天微博熱鬧啊!大家都好關心小孩玩耍怎麼受傷,這個問題請大家問Feynman爸爸吧,他好像比 ...
對呢個人無好感,唔係打交就撩交,真小人

珍珠宮

BK Milk勳章

我覺得sam gor 唔係怪小朋友,小朋友一齊玩,跌撞好難免

nieualma    發表於 15-5-22 09:20
Tiffany1212    發表於 15-5-22 07:55

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

大家小朋友玩而受傷, 邊個都唔想, 亦無謂去深究, 但如果係如電視台所講, 根本SAM哥都無交任何文件, 咁又點claim呢? 佢又發咩火呢?
放下自在

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

引用:大家小朋友玩而受傷, 邊個都唔想, 亦無謂去

原帖由 cattz288 於 15-05-22 發表
大家小朋友玩而受傷, 邊個都唔想, 亦無謂去深究, 但如果係如電視台所講, 根本SAM哥都無交任何文件, 咁又點c ...
我都係咁諗

公爵府

好媽媽勳章

引用:人家小朋友受傷,就算真相關吾關曹格事,都

原帖由 natachiu 於 15-05-22 發表
人家小朋友受傷,就算真相關吾關曹格事,都應該不作回應。
曹格今次回覆太小家喇

...
因為呢件事後有人網上傳言話係曹格的小朋友整傷Feynman,於是d網民就用d好惡毒留言嚟炸曹格個微博,都算係網上欺凌佢對仔女,如果係真係佢對仔女做,佢哋咁細都唔會係有心啦,而且曹格個仔當Feynman係好朋友,買禮物都知佢喜好唔會有心特登整傷佢啦,如果唔係佢對仔女做就仲慘,無啦啦食死貓,最慘好多人當真,曹格都係想保護返佢對仔女啫,唔通見到對仔女比人蝦都唔理咩

侯爵府

我冇睇最後嗰幾集
我個人覺得本身sam gor個仔比較好動
成日都整到
最記得係跳落船又想上岸撞傷

曹格個仔就細膽但係乖,細膽唔係罪姐
姐姐就乖女,佢係成日喊,但係嗰個歲數黎講好正常,最記得有集姐姐放棄自己想買既鞋,換比貝貝(唔太肯定個名)買,佢咁細就識咁做好叻女

珍珠宮

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 natachiu 於 15-05-22 發表人

原帖由 健朗媽咪 於 15-05-22 發表
因為呢件事後有人網上傳言話係曹格的小朋友整傷Feynman,於是d網民就用d好惡毒留言嚟炸曹格個微博,都算係網 ...
可能一開始sam gor 叫停啲網民,就會好啲?我唔覺得sam gor 會怪小朋友

有時自己啲仔女同人玩整到,都唔會怪人,大家玩得太興奮啫

首頁

尾頁

跳至