婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

話說我99 早排自己開左個whatsapp group for 男家既人... 其實一見到佢加我入group.. 我都好唔想... 勁想走...
不過我最後mute 左個group 同o係個group 杜我只係做一個唔講野既人算

由佢開左個group 後, 佢就比之前密左o係杜問:" 我個寶貝孫, 係杜做咩..."
我其實都無回佢.. 因為佢次次send msg 黎都係9:30後...而我果d 時間係陪緊小朋友story telling/準備訓.. 我小朋友係習慣9:00 準備上床.. 第二朝7點就起身返學..

咁個group 有5個人,, 有時我c6係要出差.. 佢唔o係屋企.. 佢其實都知道小朋友9:00 後就訓...
有一晚我99又whatspp 黎.. 時間係9:30 到.. 係杜話:" 現在想搵個孫都難..."
之後成個group 無人出聲.. 過左15分鐘.. 我c6見到個msg,, 就回我99: " 訓左啦!..."
我99仲要好surprise 咁話:" 做乜咁早訓? 仲早過我訓??" 平時都係咁既咩?"
我c6就話:" 不嬲都係咁.. 平時都係早訓... 第日唔洗返學呀?"
我99比我c6 話完佢先識收聲... 其實小朋友早訓有咩問題? 早d 訓,, 不嬲都係對身體好多過壞...

過多幾日.. 我99又whatsapp 黎話我小朋友講野差.. 佢某某親戚個仔細我小朋友一年幾佢都識用we chat 同佢親戚傾計... 話我小朋友無用之類.. 跟住我好有禮貌咁回佢:" 唔洗比較, 個個小朋友既成長都唔同,, 而且你個孫佢都有唔同既優點,, 多留意佢既優點."

之後佢又係咁話唔夠好唔夠好.. 要點點點先好...

我再話之前學校老師同校長都話唔好迫小朋友, 佢地仲係細... 拔苗助長唔太好..
咁我見到我99過左好耐都無出聲... 之後唔知係邊copy and paste 左一段說話.. 太意係話佢好了解個孫.. 叫我唔好多咁野講... 我之後現在都費事理佢..

好多朋友都話我小朋友去完我99杜好似變左另外一個人咁... 又要花時間再教育過....其實我自己知道我自己小朋友係點教...我係ftm... 由細湊到現在返學... 99只係寵.. 又唔肯聽人講... 其實我真係唔想發火爆佢.. 但係佢lee 排成日都係個group 杜攪小動作.. 我都當佢唔存在.. 不過唔知邊日我突然痴孖根... 我應該會爆...

大宅

回覆:cnynicole 的帖子

大宅

回覆:cnynicole 的帖子

唉…
不過你奶奶都幾蠢wow,係個group度講野,咪所有男家人都知?知佢幾咁無聊

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:唉…不過你奶奶都幾蠢wow,係個group度講野

原帖由 雞蛋公主59 於 15-05-22 發表
唉…
不過你奶奶都幾蠢wow,係個group度講野,咪所有男家人都知?知佢幾咁無聊
係呀,佢超好笑,我62,c6 姑仔冇人出聲

侯爵府

我的育兒心得勳章

回覆:99成日覺得自己係至高無上... 個孫早d 訓都唔得既

我會即時退group,佢問點解:可能電話自動delete啦,唔知呀,你唔好add我喇,一陣個電話又自動delete架喇!

mamacy    發表於 15-5-27 15:40
Cycycys    發表於 15-5-26 03:56
小雲兒MUMMUM    發表於 15-5-24 11:59
cnynicole    發表於 15-5-22 19:35
方方媽媽    發表於 15-5-22 15:35

男爵府

既然佢叫你唔好咁多野講, 你就應該答佢, 你係咪錯手ADD錯咗我? 我自動離開群組, 之前既回覆當我無講過, 打攪哂.

cnynicole    發表於 15-5-22 19:36

大宅

認識瑞士牛牛第二回

你個標題好啱用係我99身上.佢要全部人都聽佢嘅說話,但全部都係歪理.個個都費事佢發癲同佢鬧架,所以唔出聲,但佢就以為自己啱哂.
次次同孫玩到十點幾十一點就死返入房瞓,完全唔會理會個孫玩到"創"哂,晚晚搞到差唔多一點先瞓到.

公爵府

俾我就退出個group.一於用行動表示眼不見.心不煩.自己又省心幾好呀 ?

公爵府

我都無參加男家果邊的group 反正大家志又不同.道又不合.....有乜好傾 ? 反而我就參加左阿仔女朋友屋企人的group好開心呀.大家有共通的語言.共同的道德標準樓主...何苦要為難自己呀 ? 快D行動la ?

cnynicole    發表於 15-5-22 19:36

琥珀宮

別墅

回覆:99成日覺得自己係至高無上... 個孫早d 訓都唔得既

我都係做已讀不回果個。

伯爵府

既然99咁自大又巴閉,退群組啦!
等99自言自語,反正有老公係群組,唔怕話無哂通訊。

大宅

你 99 係 group 話你個仔比其他小朋友差,你 C6 都有眼睇嘛!佢有佢講佢比較,話之佢。

cnynicole    發表於 15-5-22 19:37

水晶宮

你又話唔出聲,點解咁沉唔住度氣呀,蝕章啦.
你99話得你個仔多,你C6都會出聲.
學上面JM話,一於退group啦,有人問起,咪話唔知點解囉,話部手機可能有問題囉.話唔想洗咁多錢,暫時唔換住啦,咁囉.
以後就安樂晒!

水晶宮

已讀不回就ok

cnynicole    發表於 15-5-22 19:38

大宅

細路仔九點幾瞓係好正常的事囉

人人都要應酬佢架咩

大宅

引用:細路仔九點幾瞓係好正常的事囉人人都要應酬

原帖由 Onlybb 於 15-05-22 發表
細路仔九點幾瞓係好正常的事囉

人人都要應酬佢架咩
我99都係嫁,放工返黎要bb叫佢,食飯要對著食,沖涼要俾佢睇著。

大宅

我真係試過退gp,不過係99果邊大family 的群組。
勁多msg ,唔想睇好鬼煩。
果排佔中,有一個親戚日日藍線帶,真係好想串佢。
因為太多gp,一次delete 左十幾個,錯手delete 埋。
點知一番屋企就比老公鬧啦!話我無禮貌唔尊重佢屋企人vor

珍珠宮

karenfayelam 發表於 15-5-22 11:43
你個標題好啱用係我99身上.佢要全部人都聽佢嘅說話,但全部都係歪理.個個都費事佢發癲同佢鬧架,所以唔出聲, ...
完全明白你既感受呀..我都差不多...
不過現在我C6知道我唔仲意個仔太夜訓.. 同佢現在覺得小朋友早訓係好合理..
THAT'S WHY 我C6現在都會早D 接個仔返屋企,, 比佢SETTLE DOWN 唔想佢留太耐係99 杜

首頁

尾頁

跳至