跳至

首頁

尾頁

大宅

下午三時半到, 唔駛等, 交左Form後咪去洗手間啦(有左成日都想去), 點知個登記姐姐不停大聲叫咪搵我, 叫我攞番d野走得, 真係好快呀! 同上胎差好遠, 上次等好耐!

上胎都係廣華生(06年11月), 感覺真係好好, 掂!

民房

我上次去登記, 都等左好耐呀.

原文章由 Nov 於 08-6-25 16:18 發表
下午三時半到, 唔駛等, 交左Form後咪去洗手間啦(有左成日都想去), 點知個登記姐姐不停大聲叫咪搵我, 叫我攞番d野走得, 真係好快呀! 同上胎差好遠, 上次等好耐!

上胎都係廣華生(06年11月), 感覺真係好好, 掂!:winner ...

別墅

登記做產檢?
準備讀k1

大宅

今胎去廣華第一次產檢都已經15wks幾, 上胎係12wks(仲有得睇bb), 可能宜家接少左証, 又或是多左人去廣華生.

你地book左oscar未? 我book左威爾斯12wks做.

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我上胎都係 0611

大宅

mimibooo, nice to meet you here... we are both 0611...

你會點安排大/細b的睡覺問題, 比佢地同一間房瞓(加埋工人)得唔得?

原文章由 mimibooo 於 08-6-27 14:53 發表
我上胎都係 0611

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

原文章由 Nov 於 08-6-27 15:02 發表
mimibooo, nice to meet you here... we are both 0611...

你會點安排大/細b的睡覺問題, 比佢地同一間房瞓(加埋工人)得唔得?

我就冇工人既
如你有,,大b 可同工人一齊訓
你照顧小b

別墅

原文章由 Nov 於 08-6-27 10:26 發表

你地book左oscar未? 我book左威爾斯12wks做.

我地都係呀
你幾號去?
準備讀k1

男爵府

睛靈勳章

hi 各位

我第一胎係私家醫院開刀生.

想問下你地第一胎係廣華醫院生的, 廣華ok嗎? 姑娘醫生好嗎?

如果第一胎係開刀, 第二胎好似可以選開刀, 是嗎? 因我考慮緊今次去廣華, 但有朋友說開刀係廣華d止痛針效果差d, 有無人知呢? 可以俾d意見嗎?

tks!

大宅

Booking 係8月6日下午(威爾斯). 可能會改, 我未照u/s架... 你呢?

原文章由 chili_li 於 08-6-27 22:07 發表

我地都係呀
你幾號去?

複式洋房

我今日都去0左廣華登記,9月9日先第一次產檢,8月15日就做
oscar

別墅

原文章由 Nov 於 08-7-2 09:04 發表
Booking 係8月6日下午(威爾斯). 可能會改, 我未照u/s架... 你呢?

check下先答你
準備讀k1

別墅

Hi! Charlene is also 0611bb.. her sister/ brother will be delivered in Feb..
原文章由 mimibooo 於 08-6-27 18:31 發表

我就冇工人既
如你有,,大b 可同工人一齊訓
你照顧小b

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我係kw第一次產檢係8月19日..都13weeks
威院oscar係8月12日

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 WinkyLee 於 08-6-30 23:50 發表
hi 各位

我第一胎係私家醫院開刀生.

想問下你地第一胎係廣華醫院生的, 廣華ok嗎? 姑娘醫生好嗎?

如果第一胎係開刀, 第二胎好似可以選開刀, 是嗎? 因我考慮緊今次去廣華, 但有朋友說開刀係廣華d止痛針效果差d, ...

我生果時都係第一胎,廣華 d 助產士好到不得了....
人又好 nice,我好滿意!

禁止訪問

大宅

我o係qe登記,21/7去登記,要到13/10先做第一次檢查,真係等死人

個姑娘仲話因為我得27歲,醫院唔會同我照結構性u/s or 度頸skin

[ 本文章最後由 winga_li 於 08-7-30 17:05 編輯 ]

男爵府

畀面勳章

Hi大家好
我今日都去左廣華登記,9 月2 日早上已經有得睇,我今日去登記既工作人員同接電話既姑娘都勁有禮貌,我趕住收線佢都要話我好趕時間,要教到我識去邊登記同埋時間,去到坐底見d嬸嬸對d阿婆都好好聲氣架,真係私家都未有咁既服務態度,感覺好好,我第一胎只識去私家產檢,原來廣華既醫療質素都咁好,唔掛之得咁多人讚廣華生仔咁正,今胎私家政府兩邊走比較下

[ 本文章最後由 吉蒂 於 08-7-31 00:02 編輯 ]

複式洋房

原文章由 吉蒂 於 08-7-31 00:00 發表
Hi大家好
我今日都去左廣華登記,9 月2 日早上已經有得睇,我今日去登記既工作人員同接電話既姑娘都勁有禮貌,我趕住收線佢都要話我好趕時間,要教到我識去邊登記同埋時間,去到坐底見d嬸嬸對d阿婆都好好聲氣架,真係私 ...

我都係KW生第一胎, 請問知唔知接生的會是助產士定有醫生?助產士OK嗎?

大宅

我都係第一胎, 係廣華生, 我家姐第一胎都係廣華生, 佢話幾好呀, 所以我未去囉 ~~

首頁

尾頁

跳至