親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

深水埗見到e張卡,$130,想問下有無人用過,好唔好用,設定難唔難

最後我買左兩張,一張docomo一張富士卡。docomo由於我用iPhone 6好簡單,只要在有wifi的地方(日本機場有)用safari上umobile.ip/i6下載并安裝就可以用了。
富士卡(1.8GB),插入就可以用了(一樣係iphone ),如果唔得都係改APN說明書上有寫,不用下載.

用就各有優點docomo(頭100MB 4G之後3G無限)一早就一條龍夜晚就一條蟲,好慢。
富士卡就1.8gb唔會好快,一般速度

別墅

回覆:Connice 的帖子

買咗未用,6月中先出發

禁止訪問

回覆:Connice 的帖子

大宅

引用:買咗未用,6月中先出發 +

原帖由 KathieTing 於 15-05-22 發表
買咗未用,6月中先出發
我6月頭出發,未買,唔知買邊隻好

子爵府

引用:深水埗見到e張卡,$130,想問下有無人用過

原帖由 Connice 於 15-05-22 發表
深水埗見到e張卡,$130,想問下有無人用過,好唔好用,設定難唔難
6月尾去沖繩,未買!

別墅

回覆:日本上網卡u-mobile

我啱啱去大阪用過,very good,好快。設定好容易,換咭後跟佢說明書更改apn設定就ok。我用三星機

別墅

不過我係用呢款,都係鴨記買,唔知同紅色有乜唔同

別墅

對比過相片,可能係sim卡款唔同

別墅

回覆:紫瓏 的帖子

Different card sizes

大宅

引用:不過我係用呢款,都係鴨記買,唔知同紅色有

原帖由 紫瓏 於 15-05-23 發表
不過我係用呢款,都係鴨記買,唔知同紅色有乜唔同
你e張卡幾錢呀?

子爵府

100MB/1day
每日用到100MB, 之後減速,定係冇得用 ???

大宅

引用:100MB/1day每日用到100MB,+之後減速,定係

原帖由 manu4211963 於 15-05-23 發表
100MB/1day
每日用到100MB, 之後減速,定係冇得用 ???
檔主話無張任用,應該係減速

大宅

請問可唔可以share wifi?

大宅

引用:請問可唔可以share+wifi?

原帖由 coffeegirl 於 15-05-23 發表
請問可唔可以share wifi?
我無用過,檔主話得,不過佢咩都話得,what\'s app YouTube line google map Facebook 佢話咩都無問題。我只係擔心難設定,同過左100mb之後會唔會好慢

大宅

想問,係咪只可用7日每日100m?咁第8日就用唔到?

大宅

引用:想問,係咪只可用7日每日100m?咁第8日就用

原帖由 coffeegirl 於 15-05-23 發表
想問,係咪只可用7日每日100m?咁第8日就用唔到?
正常係,如果你多過7日你可以買要再多d日數嘅卡

男爵府

好媽媽勳章

u mobile 好似即係大家所講Docomo那張。

男爵府

好媽媽勳章

引用:u mobile 好似即係大家所講Docomo那張。

原帖由 jencheng 於 15-05-23 發表
u mobile 好似即係大家所講Docomo那張。

別墅

我試過有一日係勁用,不過唔係好覺有慢到。總而言之係幾好用

大宅

引用:我試過有一日係勁用,不過唔係好覺有慢到。

原帖由 紫瓏 於 15-05-27 發表
我試過有一日係勁用,不過唔係好覺有慢到。總而言之係幾好用
設定容易嗎?要唔要響香港裝個app先?我就係驚去到用唔到,諗緊要唔要買多張富士卡作兩手準備

首頁

尾頁

跳至