興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

留意... 我既理論會好奇怪.
會叫你食到多過隻豬. 會叫你食你估唔倒咁多野..
接受唔倒既... 可以唔駛浪費時間了.

一大段減肥需知既癈話 Click me..

第三回 響度 . 大部份資料都會放番響 第一回 既頭五層樓.
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=15014656&extra=&page=1

因為PM太煩... 所以決定開個PO吹水而且其實講黎講去都係差不多野.
又唔想再限定跳健身操
唔知點解減肥減到去睇埋食物 ,環境 ,運動 ,生理既野..

所以直接開個POST 記錄 ,都可以當係睇完書自己思考既筆記
或者拎自己做白老鼠既結果.

留意 ,全個POST 都冇專業知識(起碼我冇)
資料唔肯定正確 ,方法唔一定可以實行
我亦會好不負責任(雖然原則上文責自付)

專業資料 ,你會有好多選擇 .
包括問醫生 ,問專家 ,問營養師 ,問 Google
反正我係得閒無事既二打六 .. 要挑機請搵其他人..

最後 . 運動 ,同飲食都會有風險
循例講
我所講既野都只係吹水.
肯定不適用於長期病患,有心血管病,肝腎問題之類既病人.
(其實,如果你有類似既病,走去聽網友亂UP .. 你對自己都好唔負責任.. 小心身體)
成日亂UP 28 ..
不過, 減肥真係唔會,亦唔需要捱餓 .反而要考慮你食唔食得落應該食既野.

食物營養資料 : 美國 / 澳洲 / 香港 / 台灣

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:留意...+我既理論會好奇怪.會叫你食到多過

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:talkative 的帖子

珍珠宮

新屋~好多野攪緊... 忙

成日亂UP 28 ..
不過, 減肥真係唔會,亦唔需要捱餓 .反而要考慮你食唔食得落應該食既野.

侯爵府

回覆:教主吹水集合區 .講飲講食講運動講減肥 ... 第四回合

到到到

男爵府

回覆:教主吹水集合區 .講飲講食講運動講減肥 ... 第四回合

終於第四

大宅

到!

侯爵府

小草哩?掛著食,蕩失路呀

talkative    發表於 15-5-22 22:41

珍珠宮

引用:小草哩?掛著食,蕩失路呀 +

原帖由 magiee 於 15-05-22 發表
小草哩?掛著食,蕩失路呀
到啦。未開始,剛買好材料

侯爵府

引用:Quote:原帖由+magiee+於+15-05-22+發表小草

原帖由 小草王道 於 15-05-22 發表
記得買多d生菜!切細d肉,一塊肉包一塊菜,不知不覺食菜飽

侯爵府

引用:新屋~好多野攪緊...+忙

原帖由 goddamnit 於 15-05-22 發表
新屋~好多野攪緊... 忙
新屋!?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+magiee+於+15-05-22+發表小草

原帖由 小草王道 於 15-05-22 發表
刺激下你先,上幾個月減肥前影既:
唔好意思,張相原來係放潮版分享新手袋!

ABCFamily123    發表於 15-5-22 23:32
talkative    發表於 15-5-22 22:43

珍珠宮

magiee 發表於 15-5-22 22:35
新屋!?
新屋= 第四回合我整緊個資料庫.
要攪埋 import ...

magiee    發表於 15-5-22 22:42
成日亂UP 28 ..

男爵府

我有肉碎同薯仔想整肉醬薯容,有冇d 健康d 既方法?食譜要用牛油同茄醬,我想避免

侯爵府

引用:我有肉碎同薯仔想整肉醬薯容,有冇d+健康d+

原帖由 AKI_hisashi 於 15-05-22 發表
我有肉碎同薯仔想整肉醬薯容,有冇d 健康d 既方法?食譜要用牛油同茄醬,我想避免

...
哩個都有興趣知,一齊學

男爵府

引用:Quote:原帖由+AKI_hisashi+於+15-05-22+發

哩個都有興趣知,一齊學
不過牛油佢只用黎調味... 試下落d 欖油或者椰子油整到佢滑d, 茄醬就自己整蕃茄醬代替... 糖用dddddd

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

原帖由 AKI_hisashi 於 15-05-22 發表

...
可以既我都唔會攪碎啲野食,尤其碳水

成日亂UP 28 ..

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+小草王道+於+15-05-22+發表到

刺激下你先,上幾個月減肥前影既:
唔好意思,張相原來係放潮版分享新手袋!
咁瘦學咩人減肥,出去食肥20磅再黎過

男爵府

引用:Quote:原帖由+AKI_hisashi+於+15-05-22+發

原帖由 talkative 於 15-05-22 發表
我老公上次用自己整既豬油代替牛油整薯蓉,佢話好香,我唔敢試。

試過用椰子油,我仔女嫌太大味,唔食:wah ...
咁即係椰子油可以代替牛油?我好鐘意陣味。茄醬其實自己接受到有dd 酸可以少放糖,溫室蕃茄本身都甜

首頁

尾頁

跳至