興趣嗜好

跳至

首頁
12345...31

尾頁

珍珠宮

留意... 我既理論會好奇怪.
會叫你食到多過隻豬. 會叫你食你估唔倒咁多野..
接受唔倒既... 可以唔駛浪費時間了.

一大段減肥需知既癈話 Click me..

第三回 響度 . 大部份資料都會放番響 第一回 既頭五層樓.
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=15014656&extra=&page=1

因為PM太煩... 所以決定開個PO吹水而且其實講黎講去都係差不多野.
又唔想再限定跳健身操
唔知點解減肥減到去睇埋食物 ,環境 ,運動 ,生理既野..

所以直接開個POST 記錄 ,都可以當係睇完書自己思考既筆記
或者拎自己做白老鼠既結果.

留意 ,全個POST 都冇專業知識(起碼我冇)
資料唔肯定正確 ,方法唔一定可以實行
我亦會好不負責任(雖然原則上文責自付)

專業資料 ,你會有好多選擇 .
包括問醫生 ,問專家 ,問營養師 ,問 Google
反正我係得閒無事既二打六 .. 要挑機請搵其他人..

最後 . 運動 ,同飲食都會有風險
循例講
我所講既野都只係吹水.
肯定不適用於長期病患,有心血管病,肝腎問題之類既病人.
(其實,如果你有類似既病,走去聽網友亂UP .. 你對自己都好唔負責任.. 小心身體)
成日亂UP 28 ..
不過, 減肥真係唔會,亦唔需要捱餓 .反而要考慮你食唔食得落應該食既野.

食物營養資料 : 美國 / 澳洲 / 香港 / 台灣

珍珠宮

新屋~好多野攪緊... 忙
成日亂UP 28 ..
不過, 減肥真係唔會,亦唔需要捱餓 .反而要考慮你食唔食得落應該食既野.

珍珠宮

magiee 發表於 15-5-22 22:35
新屋!?
新屋= 第四回合我整緊個資料庫.
要攪埋 import ...

magiee    發表於 15-5-22 22:42
成日亂UP 28 ..

珍珠宮

引用:我有肉碎同薯仔想整肉醬薯容,有冇d+健康d+

原帖由 AKI_hisashi 於 15-05-22 發表
我有肉碎同薯仔想整肉醬薯容,有冇d 健康d 既方法?食譜要用牛油同茄醬,我想避免

...
可以既我都唔會攪碎啲野食,尤其碳水

成日亂UP 28 ..

珍珠宮

AKI_hisashi 發表於 15-5-22 22:50
點解?
澱粉已經消化得快碎左佢會仲快..
成日亂UP 28 ..

珍珠宮

小草王道 發表於 15-5-22 22:50
我諗緊點死,我平時唔食菜架,可全餐肉全菜架
唔得唔菜,加油食吧
成日亂UP 28 ..

珍珠宮

入完烏冬,上海麵,米線既資料
完全可以當同一樣既野黎...
成日亂UP 28 ..

珍珠宮

talkative 發表於 15-5-22 23:28
我聽日高碳
我已經煮好飯 ..
成日亂UP 28 ..

珍珠宮

talkative 發表於 15-5-22 23:43
Code係咩?
特惠牌即食米線 Packing特惠牌即食上海麵 Packing
特惠牌即食烏冬 Packing
壽桃牌烏冬麵 Packing
噹噹烏冬 Packing
成日亂UP 28 ..

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+goddamnit+於+15-05-22+發表

原帖由 talkative 於 15-05-22 發表
我煮好蕃薯同通粉,早餐想試下就咁蕃薯通粉儲下碳先

唔知對仔女肯唔肯同我咁食
我聽日都要食到嘔
睇環境做人好了

成日亂UP 28 ..

珍珠宮

引用:聽日食完早餐補咗碳後跳操,夜晚再睇情況 +

原帖由 talkative 於 15-05-23 發表
聽日食完早餐補咗碳後跳操,夜晚再睇情況
我頭先見倒兜飯想偷食

成日亂UP 28 ..

珍珠宮

回覆:教主吹水集合區 .講飲講食講運動講減肥 ... 第四回合

唔睇都知五點,再訓。。。

成日亂UP 28 ..

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+goddamnit+於+15-05-23+發表

我老公可能食壽司唔飽肚,頭先烚完蕃薯已食咗兩條
sushi 貓仔份量黎嘛

成日亂UP 28 ..

珍珠宮

引用:+今日完全唔掂,+cardio+extreme+我跳跳下

原帖由 AKI_hisashi 於 15-05-23 發表
今日完全唔掂, cardio extreme 我跳跳下有頭暈既feel 即停,聽日低碳要抖順條氣先. ...
未,當佢一樣冇點錯
再唔係經過既影低相 send 上黎

我其實係想搵米線資料,順手入烏冬,另一樣未搵到既係豬皮 ....

成日亂UP 28 ..

珍珠宮

回覆:教主吹水集合區 .講飲講食講運動講減肥 ... 第四回合

好勁,一早食左兩塊雞柳,200g菜,200g飯覺得唔飽仲想食野

平時兩蛋一扒收工 ...

成日亂UP 28 ..

珍珠宮

不務正業之

我覺得我唔知點解好似睇緊營養學既係...
yield % ...
成日亂UP 28 ..

珍珠宮

talkative 發表於 15-5-23 00:34
我老公可能食壽司唔飽肚,頭先烚完蕃薯已食咗兩條
似乎之前講你聽既計法要修正生肉熟肉既比例要20%-25%

即係100g 熟肉大慨等於 125g 生肉計.
再睇下先
成日亂UP 28 ..

珍珠宮

talkative 發表於 15-5-23 08:39
我一早比兩個嘈鬼醒咗,好鬼肚餓,食嘢先
記得你高碳... 加油吧..
成日亂UP 28 ..

珍珠宮

引用:好變態,佢地食緊蕃薯長通粉,真係乜都唔落

好變態,佢地食緊蕃薯長通粉,真係乜都唔落,兩個竟然肯陪我食

...
其實夠味 ...一定好味過我兜乜都冇落既水溝飯加椰菜

成日亂UP 28 ..

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+goddamnit+於+15-05-23+發表

原帖由 Baby_Mum09 於 15-05-23 發表
請問高碳F:C ge ratio 應該係咩?
唔係計 ratio 其實
碳大慨係體重磅數 1.5g
蛋白 1磅1克
脂肪愈低念好

唔到數可以考慮推碳定蛋白質,我通常推高蛋白質

成日亂UP 28 ..

首頁
12345...31

尾頁

跳至