夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:自從個女出世後..... 好想搵人呻...

可能我真係過份緊張啦,而我又太了解我c6係個粗心大意既人.... 我會諗下點可以提醒佢又唔煩既方法

子爵府

我都試過樓主既情況…
係有點產後抑鬱

男爵府

其實我覺得你老公仲未意識到做人爸爸!未試過去諗點去保護自己個囡

男爵府

開心吸收勳章 我的育兒心得勳章

樓主我同妳好似,我係成日ee哦哦覺得老公唔夠細心,我老公好多時都由我講,但如果我再不停講佢會黑臉或者話返我,所以我做到會自己做,一係安排一d無咁緊張的事俾佢做(如洗奶樽,抹地)點知有一次我發緊脾氣時,老公偷偷咁餵我準備好的粥仔俾啊b食,原來佢餵得好好,我先發現自己有點過份緊張,正如我老公話其實佢都好關心啊b。。。不過想完全放手真係好難,如果妳有要求,做到就自己做啦

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

抱住點解食唔到野?難道由得自己肚餓?定要忍到番屋企先準食 咁我會選擇以後都唔會同你出街 麻煩連食都唔比
如果你咁緊張咁在意 咁你以後就自己抱住個小朋友唔好比佢抱
推車仔除非搭地針如果唔係上落巴士真係慳煩
一人多整到人點算

子爵府

畀面勳章

坐上層冇問題,去食野冇問題,唔帶車仔冇問題

反而你既問題大d,太緊張了

複式洋房

正所謂家家有本難念的經..... 其實我係咩都自己親手做,老公唔想我太辛苦,我都知佢好想參與我湊女既工作,我都唔想成日話佢,問題係好難唔出聲,好似洗奶樽,我習慣係自己房個廁所洗手盆再另外用個盆仔洗(因為廚房係我奶奶既領土),有一日老公幫我洗,我發現佢洗完就將d樽放左係廁所板上面,我堅係有潔癖既,廁所板上好多菌咖嘛,我都忍住唔出聲,再自己偷偷洗過...

大宅

我覺得個情形就好似「後座司機」
男人有種反叛心態既,你越緊張大師,你就越同你對抗,你講得有問題咩? 我唔覺喎,繼續做多幾次!

對情形唯一對策,就係你自己做返所有野,既然你甘緊張,睇佢係旁邊有咩反應,
如果同你一樣,你就明白自己有幾「煩」
如果佢無野既,甘你自己咪安心好多,又唔會嘈交,係咪?

珍珠宮

BK Milk勳章

引用:正所謂家家有本難念的經..... 其實我係咩都

原帖由 Peggyanyan 於 15-05-23 發表
正所謂家家有本難念的經..... 其實我係咩都自己親手做,老公唔想我太辛苦,我都知佢好想參與我湊女既工作, ...
叫老公洗嘅,就叫佢去廚房,唔通阿媽會唔比自己個仔去廚房?

首頁

尾頁

跳至