親子旅遊

跳至

首頁
23456...8

尾頁

侯爵府

引用:Quote:ilikethis2005 發表於 15-5-26 07:32

原帖由 shamshamwong 於 15-05-27 發表
請問在芭堤雅那兒買到生果香皂, 謝!
市中心周街都有,我係big c隔黎見到bht100 3舊有白蘭花味樣,好香好靚架…

侯爵府

引用:Quote:ilikethis2005 發表於 15-5-27 05:27

原帖由 HoLizz 於 15-05-27 發表
謝謝妳呀, 但沒有收到訊息, 可以重傳嗎, 謝謝 !
已發給你,pls check.

侯爵府

引用:Quote:ilikethis2005 發表於 15-5-23 20:21

原帖由 olivia511 於 15-05-27 發表
我老公唔識揸車.... 咁即係我地可以點行? 另外有園內既車可以坐? 不過就站站停?

每餵一樣動物都要俾錢買飼 ...
如果唔識揸車,建議包埋車入去,果度本身有觀光車,不過我諗停邊度應該係佢地話事,未必會咁理想。

行就唔好喇,果度烈日當空,真係頂唔順架,我地揸golf車都全身濕晒架~

侯爵府

引用:Quote:原帖由 ilikethis2005 於 15-05-26

原帖由 pakyin1108 於 15-05-27 發表
點解呀?啲餐廳咁差咩?你食左邊幾間?食係我地最concern,因為我地幾個大人都超鍾意食泰菜同海鮮,諗住試張 ...
張龍記我地第一晚就食左,都ok既,但唔會話好好味…本來想食nana,不過無車識去,轉去左間包車司機介紹去既…都係不過不失啦,又唔會話難食咁囉。

反而去到曼谷d野就好食,可能始終芭提雅落後d掛…

不過呢個旅程之後我同老公都認為我地應該lunch食豪d,反而晚餐唔洗咁著重,因為小朋友根本頂唔到咁耐,好多時7點到食晚餐阿仔已經開始有疲態,食唔得好。

侯爵府

回覆:今日黎到芭提雅lu!

今日係大人悶蛋日,因為plan左同阿仔去kidzania,建議有2個家庭去會好d,咁樣可以1 pair睇住,另1 pair可以出去行下買下野。

阿仔一入到去已經癲左,咁果度真係好大好真既,本身諗住玩3個鐘到就走,結果阿仔玩左6個鍾先肯走…

其間我走左出去買手信同行街,結論係所有我想買既野芭提雅都有,又平d…所以我十分十分後悔自己無係芭提雅買野…

老公結論就係比佢簡多次佢唔會落曼谷,5日都stay係芭提雅,咁我都認同既,因為pattaya真係舒服好多。

男爵府

ilikethis2005 發表於 15-5-27 15:36

今日係大人悶蛋日,因為plan左同阿仔去kidzania,建議有2個家庭去會好d,咁樣可以1 ...

請問你係米大人一同買飛入場, 但可中途離場之后再入, 揾番D細路呢?

因為我地就係兩家人去, plan 緊 分 上下半場 各一家去做 spa 或行街 輪流睇住D細路, lunch就合响 Kidzania 入面食, 玩完就齊人去晚歺 & 行街。

咁 Plan OK 嗎?Thanks!

侯爵府

引用:Quote:ilikethis2005 發表於 15-5-27 15:36

原帖由 Ksyy1018 於 15-05-27 發表
請問你係米大人一同買飛入場, 但可中途離場之后再入, 揾番D細路呢?

因為我地就係兩家人去, plan 緊 分 ...
可以既,門口買飛果度講明話每個大人可以出入1次,細路就唔可以出去,不過我行完街入返去果陣問果度既人就話可以再出去入黎。

我plan就係食完早餐直接入去玩,由10點玩到4點走,因為我要趕飛機…

其實細路就應該唔會肯坐定定係入面餐廳食野架啦,因為周圍太吸引喇…入面有3間整野食既(麥當勞,壽司同埋一間cooking house),佢地整完叫佢地直接食埋佢就最好。

Ksyy1018    發表於 15-5-27 22:50

大宅

好媽媽勳章

回覆 ilikethis2005 的帖子

thanks!

男爵府

thanks for sharing, 資料好有用。

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我4大3小, 7月尾會都係曼谷+芭堤雅, 行程有無好提議:
DAY 1中午到達機場, 包車去芭堤雅 (Centara Grand Mirage Beach Resort), 想中途去OPEN ZOO, OPEN ZOO大約會玩幾耐?

DAY 2 酒店HEA, 食方面有無介紹. 夜晚想去MASSAGE/SHOPPING, 有無好提議?

DAY 3 3D ART PARADISE (有無人知門票係咪去到先買, 幾錢?) & SHEEP FARM, 仲有無行程可以加?

DAY 4, 食完早餐再玩下水就包車出曼谷去KIDZANIA, 會唔會太趕唔夠玩? 夜晚會去ASIATIQUE

DAY 5, SHOPPING, 食埋午飯行多陣去機場. 大約預早幾多時間去舊機場? 我地5:20PM機.

複式洋房

回覆 ilikethis2005 的帖子

可不可以PM包車資料給我。謝謝!

侯爵府

引用:我4大3小, 7月尾會都係曼谷+芭堤雅, 行程有

原帖由 oktammy 於 15-05-28 發表
DAY 1中午到達機場, 包車去芭堤雅 (Centara Grand Mir ...
3d館我玩左2個鐘左右,係行緊去果陣比 d local tour鋪捉左我係果度買飛,話平少少,本身就咁係門口都可以買飛既。

KK open zoo我玩左3個鐘到,但係仲有羊咩咩無去睇…所以最好玩4個鐘。

Kidzania阿仔係由10點玩到4點都未玩…

魔天輪夜市勁多野行…如果比我去多次,我會3至4點坐船入,玩到9點到先搭車走。

侯爵府

引用:我4大3小, 7月尾會都係曼谷+芭堤雅, 行程有

DAY 1中午到達機場, 包車去芭堤雅 (Centara Grand Mir ...
同埋曼谷周圍都好塞車,預鬆少少時間丫

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+oktammy+於+15-05-28+發表我4

原帖由 ilikethis2005 於 15-05-28 發表
3d館我玩左2個鐘左右,係行緊去果陣比 d local tour鋪捉左我係果度買飛,話平少少,本身就咁係門口都可以買 ...
睇完你咁講,Day 1 我行程會好趕。 因為我坐AA,落機都12:15, 再坐包車去Open zoo最快都要3點先到,都唔知得唔得,但zoo好似收6點。

Day 4由曼谷出芭堤雅咁我唯有早d走,咁3個小朋友就可以玩足全程。

Centera Mirage 酒店行出去附近有無massage, 係咪有間Healthland?

依我行程,我係咪無機會唱錢除左係機場?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+oktammy+於+15-05-28+發表我4

原帖由 ilikethis2005 於 15-05-28 發表
3d館我玩左2個鐘左右,係行緊去果陣比 d local tour鋪捉左我係果度買飛,話平少少,本身就咁係門口都可以買 ...
Asiatique 6點前去好多shop未開,不過就冇咁多人好好行,我都好鍾意行尼個夜市。

複式洋房

請問可否給我包車資料?謝!
mm

侯爵府

引用:Quote:原帖由 ilikethis2005 於 15-05-28

睇完你咁講,Day 1 我行程會好趕。 因為我坐AA,落機都12:15, 再坐包車去Open zoo最快都要3點先到,都唔知 ...
唱錢係super rich唱嘛,機場有架。

如果12點到落機,快快手唱完錢就衝去open zoo啦,如果唔係之後果幾日都唔就腳去到架啦,呢個動物園真係好值得去架!

按腳果d我無留意丫,因為我地得1家3口去…都唔捨得要阿仔等我地咁耐。

至於kidzania果度,我真係覺得你唔夠時間,因為我落bkk+check in用左4粒鐘,同埋你地落到bkk仲要食野呢…

侯爵府

引用:Quote:原帖由 ilikethis2005 於 15-05-28

原帖由 yuyu.c 於 15-05-28 發表
Asiatique 6點前去好多shop未開,不過就冇咁多人好好行,我都好鍾意行尼個夜市。

...
原來咁夜先開?呢個夜市都幾好做喎,我行到9點幾已經有鋪路收鋪喇…

不過都好彩陪左阿仔入siam ocean..如果唔係我都會早入。

別墅

ilikethis2005 發表於 15-5-28 20:43
樓主,唔好意思咁多問題,請問3d館門票什麼價錢呢?請問知唔知小孩子幾多歲以下免費呢?
是計年齡 or 身高呢?謝謝!

大宅

回覆:ilikethis2005 的帖子

6月頭去 請問d排天氣如何呀?open zoo係唔係好近芭堤雅,我地唔會留曼谷直接去芭堤雅,同行有兩個家庭有小孩,朋友唔想自己去,要跟local tour,我地住amari ocean去遠唔遠呀?thanks

首頁
23456...8

尾頁

跳至