夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Bb差不多一歲,ftm,c6一直要在深圳返工,一個星期會回來一至兩次,拍拖十幾年結婚五年,從來沒有查過他電話,但半年前發覺佢常常玩電話,結果一check就出事, 但他堅持沒有對我不起,只係we chat同女仔傾吓計, 也常常要出去應酬但也説沒有做對不起我的事,而我一直沒有證據,以我念在跟他那麼多年,只能暫時相信! 不過當信任已經失去,做什麼也令人不安!當時已記下個女人電話,中間他很努力要我相信,我也盡量抽時間返大陸陪他,不過前幾日那女人打電話俾我,說他欠她錢,又告訴我他們之間的關係,而且還有其他女人,之前c6電話不見了,叫我不要接陌生電話,怕有電話騙案,但那天也不知為何我知接了那電話(之後睇返才發現是we chat 個女人號碼,因為c6會看我電話所以要把電話號碼另外記低) 剛好我有另外一部電話所以把跟那個女的對話記低,我很想給c6聽要他死心,因為我真的不想再跟他一起,但為了個囡又有少少猶豫!我應否把留言給他聽?不過就算給他聽他那有無限個理由去解釋 我應該怎樣做?

子爵府

你係FTM, 有經濟壓力嗎?假如離開你老公?有打算再拆穿,一係當無事發生,保持現狀。

大宅

回覆:好想離婚但C6不肯, 可以怎樣

諗清楚係咪真係要離婚先啦

男爵府

引用:Bb差不多一歲,ftm,c6一直要在深圳返工,一

原帖由 Vivien93 於 15-05-23 發表
Bb差不多一歲,ftm,c6一直要在深圳返工,一個星期會回來一至兩次,拍拖十幾年結婚五年,從來沒有查過他電話 ...
好明白妳心好亂,有小朋友真係要考慮好多嘢,你仲要係gym,諗清楚下一步行左係咪可行先

男爵府

Bb差不多一歲,ftm,c6一直要在深圳返工,一個星期會回來一至兩次,拍拖十幾年結婚五年,從來沒有查過他電話 ...
FTM先啱

男爵府

你還愛他嗎?

如果仍愛,便大家坦坦白白傾,話佢知你既不安丶心傷⋯ 希望佢浪子回頭,大家重新開始。然後呢件事要好似粉筆字咁抹去,唔可以再提。

如果不愛了,咁係打算離婚?首先鋪定後路,例如計劃日後和女兒的生活丶出來工作等,計劃好了再提出離婚也不遲。

如果不愛又因為各種考慮而不想離婚,可以做的便是隻眼開隻眼閉。

祝福你

男爵府

比d時間自己諗清楚是否真的想離婚 短暫分開可能會比身處困局清醒一點

侯爵府

我有個經驗~
係我全不知情下老公識咗個女人,佢主動同我講時話所有幾已經完結,因為約完個女人返屋企見到我個心好內疚,佢重話同個女人只係去街食飯無上過床,當時嘅我只有唔出聲。

之後過咗幾日,有個b6打黎,我以為佢打錯電話cut咗佢線,佢唔死心send短訊俾我,話我老公其實唔愛我,叫我放手。

我直接俾我老公睇,問係唔係,話我好驚,佢有得我電話好可能有地址或者知仔女邊道返學,對小朋友有危險……其實我有心作大d,佢玩得咁高興重唔嚇吓佢。之後佢叫我一齊block咗女人個電話號碼,其他事由佢處理。當然b6見無財路,就把握時間搵個第二條水魚。

我回應係想講,b6應該想改變下現時佢同你老公關係,可能你老公就/已飛佢,佢就黎攪你,等你主動同老公分開,佢就係溫柔鄉。

唔好點評我

複式洋房

問題係,如果知道他們曾經一起,就算C6已經飛左佢,唔再聯繫,真係可以原諒?

大宅

想清楚係咪真係想離婚, 如果要離都要考慮住屋、生活費用、是否能繼續做FTM, 想清楚之後打算先出聲, 有D男人反轉豬肚就係C小心唯上

瑪瑙宮

Vivien93 發表於 15-5-23 00:11
憑個女人一面之詞, 您都要同 C6 搞清楚件事. 您諗好離婚條件就到時講埋. 如果佢話比時間佢解決您會點呢?

但您係咪真係想離婚先? 一間又話為個囡要有爸爸, 咁咩都唔使講, 如常.

侯爵府

引用:問題係,如果知道他們曾經一起,就算C6已經

原帖由 Wangyao0217 於 15-05-23 發表
問題係,如果知道他們曾經一起,就算C6已經飛左佢,唔再聯繫,真係可以原諒?

...
當然個心會有唔舒服,佢都做好多野令我安心嘅,去邊都同我一齊,任我check佢行蹤或者自己報告。選擇得唔分開,就慢慢長路。

唔好點評我

侯爵府

引用:Quote:Vivien93 發表於 15-5-23 00:11 Bb差

原帖由 Nancy20090615 於 15-05-23 發表
憑個女人一面之詞, 您都要同 C6 搞清楚件事. 您諗好離婚條件就到時講埋. 如果佢話比時間佢解決您會點呢? ...
講得啱,唔好淨係信個女人。

唔好點評我

男爵府

回覆:Vivien93 的帖子

個女人點會有你電話?斷估你老公唔會比佢囉⋯可能佢居心不良偷睇你老公電話得知你號碼,不要盡信

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

一定有D野,
否則你C6唔會咁啱唔見左電話,
又鋪排定叫你小心欺騙電話,
但你係FTM,
先鋪好路才踢爆。
現在佢還會氹住你,
一踢爆就分分鐘反轉豬肚,
男人上大陸工作,
99%出事

伯爵府

2024年龍年勳章

無得佢唔肯,係你可唔可以負擔,同埋究竟你會唔會做啫

複式洋房

多謝大家意見,仲諗緊點做好,c6知道我知佢部份嘢,都係打死唔認,又話點都冇做過對我唔住嘅事,所以諗緊應唔應該同佢講有段錄音,我都知道唔應該咁易相信大陸人,不過點解要係嗰個女人電話,如果唔係我都可以扮真係唔係嗰個女人係欺騙電話,但而家都冇辦法呃自己,如果佢哋真係冇密切關係,我真係唔知點解佢會有我個電話號碼,佢又會解釋話有時飲醉咗放低電話,不過最白痴係佢電話有密碼!我唔可以話對佢無感情,不過要我繼續同佢一齊我會好唔願意,我又唔想等兩年先離婚!之前佢竟然同我講,我都唔會同我分開,我有第二佢都未必會放手,我心諗因為你係咁嘅人先會咁諗!好煩

瑪瑙宮

Vivien93 發表於 15-5-23 22:48
多謝大家意見,仲諗緊點做好,c6知道我知佢部份嘢,都係打死唔認,又話點都冇做過對我唔住嘅事,所以諗緊應 ...

問題係您無實質的証據, 例如佢地 whatsapp 之類. photo etc.

果段錄音係個女人同您講 ge 野, 佢都可以話唔知點解有人整古佢, 死都唔認, 咁點?

模擬對答:

你: 咁點解個女人咁講?
佢: 我點知呀, 知就答左您喇, 我都話左無做對唔住您 ge 事, 您係咪唔信我? 咁一齊都無意思, 離婚喇.

一係即認, 話離婚.

一係叫您比時間佢解決, 您比唔比?

認同唔認, 都可能係離婚喎. 您諗好晒先喇.

首頁

尾頁

跳至