論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

工人姐姐剛同我講一個月通知唔做, 我有乜要搞呢? 佢係唔係口頭通知, 或者要書面作實? 入境處放面有無野處理

男爵府

好媽媽勳章

回覆:工人姐姐一個月通知唔做, 有乜要做

我工人都今日比左信我話辭職唔做

大宅

引用:工人姐姐剛同我講一個月通知唔做,+我有乜

原帖由 lumijuli 於 15-06-01 發表
工人姐姐剛同我講一個月通知唔做, 我有乜要搞呢? 佢係唔係口頭通知, 或者要書面作實? 入境處放面有無野 ...
我工人都有同我辭職話30/6走,但我話一定要有辭職信先當,口頭唔得要她立即用英文寫,唔識叫佢打俾D軍師朋友問點串D英文字

子爵府

有寫啊, 不過係入境處那張。。。

佢之前有提過佢爸入院, 話行唔到, 佢要返去顧女兒, 還幫我問左個朋友係完約可以來 replace 佢

伯爵府

引用:工人姐姐剛同我講一個月通知唔做,+我有乜

原帖由 lumijuli 於 15-06-01 發表
工人姐姐剛同我講一個月通知唔做, 我有乜要搞呢? 佢係唔係口頭通知, 或者要書面作實? 入境處放面有無野 ...
一定要佢寫一個月通知辭職信比你,入境處嗰張唔係

子爵府

係。。 好煩。。 佢話佢家人好急, 下星期要走。。。

男爵府

回覆 lumijuli 的帖子

你一定要佢比足一個月書面通知,否則佢要補一個月糧給你,但你要小心如果你冇佢書面通知書知,一個月後你放她走時,她可反咬你要你補一個月糧。所以,現在一定要她補回書面通知給你。

大宅

要佢就自寫辭職信,寫明邊日LAST DAY, 如果佢唔夠一個月通知期,佢要補錢比你架喎~

大宅

實在太多斷約,可悲

子爵府

Thanks all

首頁

尾頁

跳至