親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

pyjess 發表於 15-6-4 00:09
克羅地亞Dubrovnik

我喜歡自由行, 不會駕駛也喜歡乘搭公共交通工具; 感受與當地人在一起, 有機會就跟當地 ...
我早幾年去cruise 去過, 呢度超級靚!!!

侯爵府

回覆 belibulu 的帖子

夏天去嗎?
如果天空總是黑暗的,那就摸黑生存;如果發出聲音是危險的,那就保持沉默;如果自覺無力發光的,那就蜷伏於牆角。但不要習慣了黑暗就為黑暗辯護;不要為自己的苟且而得意;不要嘲諷那些比自己更勇敢熱情的人們。我們可以卑微如塵土,不可扭曲如蛆蟲 - 曼德拉

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

pyjess 發表於 15-6-5 12:07

夏天去嗎?
Yes

男爵府

Thanks very much.

We are going to Croatia in late June, really looking for it!

侯爵府

pyjess 發表於 15-6-5 09:27
回覆 dillon 的帖子

你是自駕吧?
那個旅程我只在Slovenia租了1日車, 其餘的都是坐巴士, 火車, 的士, 或參加本地團.

侯爵府

回覆 cherubic 的帖子

Which cities you are planning to go?
如果天空總是黑暗的,那就摸黑生存;如果發出聲音是危險的,那就保持沉默;如果自覺無力發光的,那就蜷伏於牆角。但不要習慣了黑暗就為黑暗辯護;不要為自己的苟且而得意;不要嘲諷那些比自己更勇敢熱情的人們。我們可以卑微如塵土,不可扭曲如蛆蟲 - 曼德拉

侯爵府

你坐過火車?在哪一段?舒適嗎?我本也想坐 但網上找不到車票

侯爵府

See

男爵府

回覆 pyjess 的帖子

多謝你既分享, 令我回想起前兩年去克羅地亞既開心旅程, 我地由Zagrab出發, 一路自駕落十六湖, Zadar, Split, Dubrovnik, 在Dubrovnik過中秋真係別有風味.

侯爵府

pyjess 發表於 15-6-5 16:31

你坐過火車?在哪一段?舒適嗎?我本也想坐 但網上找不到車票
在Croatia我只坐濄一段火車, 由Lubljana到Zagreb, 車票在Deutsche Bann網買 (www.bahn.com), 由Hamburg去Zagreb, 兩個stopovers: Hanover和Lubljana.

侯爵府

回覆 Gigibear 的帖子

我個靈魂都未捨得返黎…

侯爵府

原來如此
我想搵zagreb去split 但搵唔到上網買票之餘
有人話過搭克羅地亞火車係惡夢 所以死左條心

大宅

Thanks for your detailed sharing and the beautiful photos!

pyjess    發表於 15-6-5 22:28

男爵府

我們會先去Slovenia 然後Croatia 然後Munich

男爵府

http://www.baby-kingdom.com/foru ... tra=page%3D3&page=2

請看#32

侯爵府

嘩!

Lake Bled又係好童話, 好夢幻.... 今次唔夠時間, 如果唔係都要去一去Ljubljana

男爵府

回覆 pyjess 的帖子

我仔拿了我本lonely planet, 第一個反應是:我們可以去bled island 嗎?啲確吸引,希望可以影倒靚相

侯爵府

我被色彩吸引, 所以多數睇MOOK

男爵府

pyjess 發表於 15-6-5 23:30

我被色彩吸引, 所以多數睇MOOK
Nook 我也有,也喜歡看

pyjess    發表於 15-6-6 22:56

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

已收藏,慢慢睇,多謝分享

pyjess    發表於 15-6-25 00:19

首頁

尾頁

跳至