親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問除了Siam City Park, bangkok 另外的水上樂園在那個商場? google map shows both The Mall Bang Kae and The Mall Bangkapi have waterparks!

子爵府

引用:請問除了Siam City Park, bangkok 另外的水

原帖由 kkpower 於 15-06-03 發表
請問除了Siam City Park, bangkok 另外的水上樂園在那個商場? google map shows both The Mall Bang Kae a ...
個水上樂園係The Mall Bangkapi 頂樓,黎緊8月我都林住去,林住係酒店打的去,你會點安排?

大宅

回覆:yp26 的帖子

I go bkk next fri. and will go the water park too, i will take taxi to there from hotel(siam kempiski). however, i will go the waterpark on sat or sun, hope there are not so much people

子爵府

引用:I go bkk next fri. and will go the water

原帖由 kkpower 於 15-06-04 發表
I go bkk next fri. and will go the water park too, i will take taxi to there from hotel(siam kempisk ...
去完返黎分享下,我8月去,都係林住 saim
附近打的去,我都係星期六去,你會去朱古力個樹嗎?

男爵府

好媽媽勳章

引用:I go bkk next fri. and will go the water

I go bkk next fri. and will go the water park too, i will take taxi to there from hotel(siam kempisk ...

我7月中都打算帶小朋友去玩。

網上資料唔太多,偶然睇到哩個介紹,給大家參考:
http://www.bangkok.com/magazine/fantasia-lagoon.htm

晌另一個網見有人教點去~
Accessibility: take taxi from Wongwian Yai BTS or bus lines 7, 7ก, 84, 84ก, 164 westwards from Wongwian Yai roundabout (you have to walk about 5 minutes from BTS).
【施恩企盼天上賜, 晴空劃破千紅紫。】

子爵府

我暑假郁 plan 了去,你返來分享下好唔好玩吖, have a nice trip!

大宅

回覆:aeiou_drm 的帖子

提提你地,個處冇熱水沖涼

男爵府

Why 無熱水沖涼?

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

想問知唔知若帶埋行李/suitcase 之類, 會有託管或大locker嗎?

子爵府

引用:提提你地,個處冇熱水沖涼

原帖由 kit9211 於 15-06-07 發表
提提你地,個處冇熱水沖涼
請問你乘什麼交通工具去?

子爵府

引用:Quote:原帖由 kkpower 於 15-06-04 發表I g

原帖由 施晴媽咪 於 15-06-07 發表
玩完返黎未呀

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 施晴媽咪 於 15-06-07 發表本

原帖由 yp26 於 15-07-13 發表
玩完返黎未呀
未呀。明天起行飛曼谷,今個星期搵日好天就會去玩水。

【施恩企盼天上賜, 晴空劃破千紅紫。】

子爵府

引用:Quote:原帖由 yp26 於 15-07-13 發表玩完返

原帖由 施晴媽咪 於 15-07-14 發表
未呀。明天起行飛曼谷,今個星期搵日好天就會去玩水。
等你返後報告下好唔好玩

伯爵府

熱血勳章

回覆:Bangkok Fantasia waterpark actial location

剛去完The Mall Bangkapi,商場上玩水,好玩,忘了有無熱水沖身,一定要帶泳帽落水,可租泳帽,儲物櫃,水泡,毛巾,浮床

珍珠宮

好媽媽勳章

CHRISTYVILLY 發表於 15-7-14 10:42
剛去完The Mall Bangkapi,商場上玩水,好玩,忘了有無熱水沖身,一定要帶泳帽落水,可租泳帽,儲物櫃,水泡 ...
請問你點去, 係咪平日去會少人D?

子爵府

引用:剛去完The Mall Bangkapi,商場上玩水,好玩

原帖由 CHRISTYVILLY 於 15-07-14 發表
剛去完The Mall Bangkapi,商場上玩水,好玩,忘了有無熱水沖身,一定要帶泳帽落水,可租泳帽,儲物櫃,水泡 ...
聽你講好玩就安心啦,我8月會去請問租泳帽幾錢?
你幾點去到,玩半日夠皮嗎?

伯爵府

熱血勳章

引用:Quote:CHRISTYVILLY 發表於 15-7-14 10:42

原帖由 YanYan0116 於 15-07-14 發表
請問你點去, 係咪平日去會少人D?
我平日去,無乜人
係bts chit lom站,先食水門雞飯,就係雞飯過橋,坐空盛桑運河快船khlOng Sean saep express boat 第E20站落船,大人19銖,坐半小時,好抵,無收小朋友錢

伯爵府

熱血勳章

引用:Quote:原帖由 CHRISTYVILLY 於 15-07-14 發

原帖由 yp26 於 15-07-14 發表
聽你講好玩就安心啦,我8月會去請問租泳帽幾錢?
你幾點去到,玩半日夠皮嗎?
我無租泳帽,自已帶去的,租的話,好似係20銖,唔肯定
租儲物櫃都係20銖,150銖按金
内有食物賣,我無食,人地話味道一般
玩兩三個鐘,好夠皮
我玩左個半鐘,玩到餓,就係商場食野

大宅

回覆 CHRISTYVILLY 的帖子

想問知唔知大約幾耐有一班船呢?是否落船地點就在商場附近?因月底打算去玩,謝謝寶貴資料

伯爵府

熱血勳章

引用:回覆 CHRISTYVILLY 的帖子想問知唔知大約幾

原帖由 斑馬 於 15-07-14 發表
回覆 CHRISTYVILLY 的帖子

想問知唔知大約幾耐有一班船呢?是否落船地點就在商場附近?因月底打算去玩,謝 ...
船幾分鐘就有一班,好密的,又唔怕塞車
每一站都有個代號,水門既站,好似係E3,坐到E20到,係商場旁落,跟人潮一齊行,就可以

首頁

尾頁

跳至