跳至

首頁
12345...17

尾頁

複式洋房

BK Milk勳章

Welcome all parents of St Lorraine 08/K1 join in to share the excitment of their children's new school life.

Ready yet?

My son Clement is getting excited for getting the uniform, etc...

He told the granny about his school everytime we walk by the school...

大宅

喬媽報到 !!

之前我試過趁萊茵12點開門既時候同bbq入去玩,
所以佢超鍾意 !
其實我就對呢間學校未有意見, 不過見佢地d活動既得意,
例如萬聖節又會帶d小朋友出來扮鬼抄馬係學校出面行一個圈,
感覺幾活動教學, 喬爸爸又話d校服靚喎,
所以咪試下一年睇下點囉 !

多多指教 !!!

男爵府

冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

想8下你地點解選讀萊恩??

我仔報讀下午主流班,你地呢??

男爵府

mr2,

你係咪住sv架?? 我記得好耐之前好似響bk傾個計

原文章由 mr2 於 08-6-26 14:04 發表
喬媽報到 !!

之前我試過趁萊茵12點開門既時候同bbq入去玩,
所以佢超鍾意 !
其實我就對呢間學校未有意見, 不過見佢地d活動既得意,
例如萬聖節又會帶d小朋友出來扮鬼抄馬係學校出面行一個圈,
感覺幾活動教學, 喬爸爸 ...

大宅

係呀 !! 我都成日見到妳同囝囝架 ! (因為認得妳囝囝個樣)

原文章由 chan-loretta 於 08-6-26 18:31 發表
mr2,
你係咪住sv架?? 我記得好耐之前好似響bk傾個計

複式洋房

我個仔峰峰都係下午主流班,點解會選,因為近嘍,同埋應該每班的人會少的,病痛都會少的.我係肖珍交了留位費,但見佢一班成40人,所以放棄

原文章由 chan-loretta 於 08-6-26 18:24 發表
想8下你地點解選讀萊恩??

我仔報讀下午主流班,你地呢??

男爵府

wakaka.....我個仔白雪雪好易認

原文章由 mr2 於 08-6-26 21:37 發表
係呀 !! 我都成日見到妳同囝囝架 ! (因為認得妳囝囝個樣)

男爵府

我報名時校長話都有成廿幾三十人一班.
我地遲d睇下有冇機會相認

原文章由 2sondebbie 於 08-6-27 00:02 發表
我個仔峰峰都係下午主流班,點解會選,因為近嘍,同埋應該每班的人會少的,病痛都會少的.我係肖珍交了留位費,但見佢一班成40人,所以放棄

禁止訪問

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

複式洋房

BK Milk勳章

原文章由 sheunglam89 於 08-6-27 05:42 發表
hi...hi...報到!!!

我囡囡都報左, 原先報上午班既主流班, 後尾學校話加插左一班叫雙語班, 所以我都改左返佢下午果班雙語班.....有無人都係報左呢班呢?

點解報萊茵, 係因為佢近, 好方便, 同聽人講都幾好 ...

Clement in AM international class, the reason is not much choice in Yuen Long and I like the environment better than Zenith YL.

大宅

係呀 ! 個日去俾錢個時都有說我轉下午班,
不過bbq係婆婆湊 (因為我要返工既),
所以最緊要係婆婆方便咋 !
其實佢地咁樣推介係因為可以收多d學費,
根本同私校冇乜分別, 只不過想做到有學卷,
所以分乜鬼主流班,國際班咁之嘛 !
最緊要小朋友返學開心, 讀邊度都冇乜所謂,
我唔會太迫bbq要十八般舞藝,
開開心心過童年係我最大心願囉 !

原文章由 sheunglam89 於 08-6-27 05:42 發表
hi...hi...報到!!!

我囡囡都報左, 原先報上午班既主流班, 後尾學校話加插左一班叫雙語班, 所以我都改左返佢下午果班雙語班.....有無人都係報左呢班呢?

點解報萊茵, 係因為佢近, 好方便, 同聽人講都幾好 ...

大宅

如果我冇睇錯, 我媽咪同妳係同一座架 !

原文章由 chan-loretta 於 08-6-27 02:51 發表
wakaka.....我個仔白雪雪好易認

大宅

原文章由 mr2 於 08-6-27 13:48 發表
如果我冇睇錯, 我媽咪同妳係同一座架 !

我都是08k1架,點解我仲未收到開學的資料既 ?你地有冇?
[Hello!I am Hei Hei!:-D [url=http://lilypie.com小寶寶希希

男爵府

hi akarisobb,

好耐冇見! 原來heihei都係讀呢間,我地有冇機會同班呀?
我好遲先報名,下星期才交費用,現只知道11/8開學.

原文章由 akarisobb 於 08-6-27 14:34 發表

我都是08k1架,點解我仲未收到開學的資料既 ?你地有冇?

男爵府

del ........

[ 本文章最後由 chan-loretta 於 08-6-27 16:08 編輯 ]

複式洋房

BK Milk勳章

原文章由 chan-loretta 於 08-6-27 15:59 發表
del ........

Called the administration office yesterday, they advised uniform pick up should be ready by mid July and we will receive letter of notice soon.

大宅

原文章由 chan-loretta 於 08-6-27 15:58 發表
hi akarisobb,

好耐冇見! 原來heihei都係讀呢間,我地有冇機會同班呀?
我好遲先報名,下星期才交費用,現只知道11/8開學.

chan-loretta,
long time no see la,真巧,我地囝囝有機會做同學仔了.
[Hello!I am Hei Hei!:-D [url=http://lilypie.com小寶寶希希

大宅

係咪真係8/11號開學呀 ? 點解到依家都仲未收到消息既 ?
不過我返pg個度位miss話佢地臨開學一星期至會通知喎?
上去網頁又冇通告.... 咁奇怪既 ?!

男爵府

如我冇記錯的話,19/7(SAT)到學校買現貨校服. 仲有....開學初期冇得陪小朋友上課.

原文章由 mr2 於 08-7-3 13:30 發表
係咪真係8/11號開學呀 ? 點解到依家都仲未收到消息既 ?
不過我返pg個度位miss話佢地臨開學一星期至會通知喎?
上去網頁又冇通告.... 咁奇怪既 ?!

大宅

chan-loretta
係咪k1同k2唔同架 ?! 因為我之前已經係4/18號買左校服/
書包等等架啦 !!

原文章由 chan-loretta 於 08-7-3 17:30 發表
如我冇記錯的話,19/7(SAT)到學校買現貨校服. 仲有....開學初期冇得陪小朋友上課.

首頁
12345...17

尾頁

跳至