跳至

首頁
12345...17

尾頁

男爵府

冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我仔都係k1呀, 不過我6月中先報名,所以所有野都比較遲.
咁你攞左書包校服未呀??

原文章由 mr2 於 08-7-3 23:10 發表
chan-loretta
係咪k1同k2唔同架 ?! 因為我之前已經係4/18號買左校服/
書包等等架啦 !!

複式洋房

mr2:
bbq呢個月係smart kids返咩班呀,我個仔峰峰返星期一.四下午.

原文章由 mr2 於 08-7-3 23:10 發表
chan-loretta
係咪k1同k2唔同架 ?! 因為我之前已經係4/18號買左校服/
書包等等架啦 !!

大宅

未呀 !! 都仲未有書面通知 !!
妳話囝囝係六月中先報名, 即係剛上個月呀 ?
bbq係上年既九月報架 ! 點解妳會咁遲報既 ?!

原文章由 chan-loretta 於 08-7-4 21:40 發表
我仔都係k1呀, 不過我6月中先報名,所以所有野都比較遲.
咁你攞左書包校服未呀??

大宅

2sondebbie

bbq 整個七月係返緊學前班,星期三,五上午呀 !
其實同之前個大半年返個d一樣,不過依家係時間長d
同埋唔陪佢囉 !

原文章由 2sondebbie 於 08-7-5 01:35 發表
mr2:
bbq呢個月係smart kids返咩班呀,我個仔峰峰返星期一.四下午.

複式洋房

BK Milk勳章

Hi,

What classes do Smart Kids have.

I would like my son to take some music class

原文章由 mr2 於 08-7-7 13:28 發表
2sondebbie

bbq 整個七月係返緊學前班,星期三,五上午呀 !
其實同之前個大半年返個d一樣,不過依家係時間長d
同埋唔陪佢囉 !

男爵府

今日收到通知信啦!

另外,請妳check pm !

原文章由 mr2 於 08-7-7 13:25 發表
未呀 !! 都仲未有書面通知 !!
妳話囝囝係六月中先報名, 即係剛上個月呀 ?
bbq係上年既九月報架 ! 點解妳會咁遲報既 ?!

大宅

好似冇妳想要既音樂班喎 !!

原文章由 jql 於 08-7-7 16:17 發表
Hi,

What classes do Smart Kids have.

I would like my son to take some music class

大宅

係呀 ! 終於收到信嘞 !
妳地會唔會參加新生家長會&迎新親子派對呀 ?!

複式洋房

我會參加迎新活動.
另外我睇過的書單,都幾多書喔,真係怀疑讀唔讀得哂.?

複式洋房

BK Milk勳章

I'll attend the orientation too, should be a good chance for the kid to get better understanding on where they are going to and what they will do.

Regarding the book list, I believe the kid would not be able to complete them but us, the parents... haha...

原文章由 2sondebbie 於 08-7-8 00:18 發表
我會參加迎新活動.
另外我睇過的書單,都幾多書喔,真係怀疑讀唔讀得哂.?

大宅

有個 "興趣活動配套"又係乜東東來架 ?!
4期進行,每期俾1,500 ! 咪總共要六千 !!!!
係咪即係課外活動呀 ?!

複式洋房

BK Milk勳章

I did not have this item wow? Let me check again tonight when I go home with the package received.

原文章由 mr2 於 08-7-8 12:58 發表

複式洋房

BK Milk勳章

Just check with the admin office, they told me this activities offers are only for Local stream where International class already have the language support.

These activities are mostly fro language strengthen.

原文章由 jql 於 08-7-8 13:45 發表
I did not have this item wow? Let me check again tonight when I go home with the package received.

大宅

Here I come!
My son Little Fish is going to attend AM intertional class.
See you guys in orientation.

原文章由 jql 於 08-7-8 13:49 發表
Just check with the admin office, they told me this activities offers are only for Local stream where International class already have the language support.

These activities are mostly fro language s ...

男爵府

好似係外語費 (每日有25分鐘外籍老師英文堂)

原文章由 mr2 於 08-7-8 12:58 發表

大宅

聽妳講講下好似有d印象, 個時去報名都有聽d職員提過下!

原文章由 chan-loretta 於 08-7-8 19:59 發表
好似係外語費 (每日有25分鐘外籍老師英文堂)

大宅

大家星期六取了校服書包未?

開學第一個星期返一個鐘,等二個星期二個鐘,等三個星期先正式上堂,真係有d搵來搞!都唔知請唔請假!

大宅

攞咗校服書包啦 !!
開學時間都係搞笑左少少嘅...
或者因為佢地不設家長陪返學,所以將d時間咁樣俾小朋友適應卦!
我個囡係婆婆湊,所以唔駛咁煩 !!

原文章由 HonBBMaMa 於 08-7-20 16:17 發表
大家星期六取了校服書包未?

開學第一個星期返一個鐘,等二個星期二個鐘,等三個星期先正式上堂,真係有d搵來搞!都唔知請唔請假!

複式洋房

回覆 #5 mr2 的文章

mr2 & chan-loretta...
我都係 sv 人喎..雖則我BB 只係8個月大..但而家已經幫佢睇緊 nursery 同埋幼稚園啦...老公話萊茵幾好喎 (佢同事個仔都係度讀喎)...仲話入得萊茵...好多小學都會收喎...
咁萊茵難唔難入呢?? 使唔使 interview 呢?

大宅

chansheila

首先萊茵係冇N1既, 如果要讀就搵其他 (啟思/珈琳/英藝等)
而萊茵如果妳想到時報K1, 妳又要諗下用唔用學卷喎,
佢地分主流班 & 國際班 ! 佢地係幾谷學生既英文既,
不過我報係因為方便+近咋 !
至於難唔難收 ? 我又唔多覺喎 ! 都係普通面試就ok囉!
反而肖珍/生命/真光就真係難入囉 !

原文章由 chansheila 於 08-7-20 22:24 發表
mr2 & chan-loretta...
我都係 sv 人喎..雖則我BB 只係8個月大..但而家已經幫佢睇緊 nursery 同埋幼稚園啦...老公話萊茵幾好喎 (佢同事個仔都係度讀喎)...仲話入得萊茵...好多小學都會收喎...
咁萊茵難唔難入呢?? 使 ...

首頁
12345...17

尾頁

跳至