夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:如何同出軌過的c6和平行落去

我好明白樓主,因為我現時狀況相同,老公好內疚,幾乎24小時守住我,但我唔再信佢,佢講咩我都覺得係假,好痛苦。

要原諒,談何容易,我唔想再次被傷害。

大宅

回覆:Chunho0424 的帖子

為左個仔,一個完整既家必須有愛,先叫完整,如果做唔到,不如分開,佢一樣有爸爸媽媽愛,只係見面時間有分別!日日甘嘈,小朋友內心都唔開心

琥珀宮

回覆:Chunho0424 的帖子

分開下,唔好迫自己成曰對住佢

翡翠宮

信任一旦消失,需要好長時間同好多信任先可以重建

子爵府

曾經我都好似你甘…或者更差…
因為出事時既情況差你一百倍不止…
當時我為小朋友而堅持下去…
最後我發現為小朋友而一齊係無意思的,jm講得好啱,無愛既家根本唔係一個完整既家…
同時原諒他,卻原諒不到自己原諒他…
所以我將矛頭指向自己,我一定要搞清楚自己還愛不愛他,才是重點,當確定到自己既心意,一切都會容易

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

其實點先知自己仲愛唔愛佢?

大宅

引用:曾經我都好似你甘…或者更差…因為出事時既

原帖由 ms_ck 於 15-06-04 發表
曾經我都好似你甘…或者更差…
因為出事時既情況差你一百倍不止…
當時我為小朋友而堅持下去…
我知道我愛佢 亦真係有諗過同佢行落去,但真係好難

複式洋房

夫妻間無咗信任,好難再行落去

大宅

原諒一個人是難的. 但你選擇了原諒他, 都是想一家開開心心. 叫你放下不容易, 但如果你真的想一家開心過日子, 放下是必須的. 你願意比一次機會比他, 同樣你都要比一次機會比自己. 其實無人可以幫到你, 袛有你自己想得通, 放得下! 就如一埸賭局, 你已下注, 當然希望贏錢. 但勝負由天定. 但如你永遠不下注, 那有贏的希望呢?

soso1227    發表於 15-6-5 17:17

男爵府

樓主,我情況同你一樣,我仲同c6分開左幾個月,最近一齊返,其實無左邊個都吾會死嫁
1.我還愛佢
2.我想為個囡
其實你吾需要甘著緊佢,我初初一齊返我都不停追同佢同小三既嘢,你自己搵一樣事系可以令自己專心,例如工作,凑仔,你自然吾會理佢,而且信任可能會慢慢增加,我吾知幫吾幫到你,不過我自己依家就系甘樣,我吾會再系隨傳隨到

大宅

回覆:yanzac75 的帖子

明白jm們,我都希望我學憧如何放下

複式洋房

有條刺不如放大家一條生路好過啦

複式洋房

問個問題。
如果老公係去叫雞,而不是有小三。
接受程度會否不同?
如果有不同,我覺得事已至此,而老公願意認錯和做好自己,你便當他去了叫雞好了。
其實男人真的可以把性和愛完全分開的。
所以有好多已婚男人都有去叫雞。
但他總不會愛那妓女吧

如果接受程度沒有不同,
我覺得還是單身比較好。
因為世上沒有一個男人是信得過的

複式洋房

講真,背叛就係背叛左,一次不忠百次不容,就算我幾錫啲仔女,我都吾會原諒,如果c6係愛我就吾會有第二件啦,仲要上埋床,我諗起都會想嘔,點接受再同一個咁嘔心又出軌嘅男人一齊,長痛不如短痛!

大宅

樓主 加油
唔係為小朋友
係為你自己
如果你愛你老公
就為呢段關係努力!
係好難
但離開唔見得你會好開心
比d時間 空間
慢慢會好的

大宅