自由報料

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 分享愛 DHA勳章 BK Milk勳章

真係一定要SHARE出黎
大家真係要小心E D小人

相信大家都會有買保險
我老公同依個美元保誠既AGENT CAROL CHAN (係佢中學同學D朋友) 買保險既產品
諗住都識既,應該冇事
點知中哂招...供左11個月先知

一早話左短期投資連儲蓄
而家變左供25年既人壽連投資
一早講左供3年左右要拎哂D錢出黎做首期買樓
而家變左收勁多手續費先拎到
仲有好多好多....

我同我老公都有問題,我懶冇跟埋去聽
佢又信哂人地,話簽就簽...
但MISS CAROL CHAN都好有問題
俾D唔岩既產品出黎,講既野同份合約幾乎完全唔同
當時又冇錄音,而家完全冇得投訴....

真係好嬲,而家CUT左個PLAN蝕左幾萬蚊!!!!
以後真係要帶眼識人!!!

la_source    發表於 16-3-16 14:06
alienalice    發表於 16-3-15 12:26

大宅

Poo得好勳章 瞓得好勳章

回覆:英國保誠AGENT勁賤

熟人都好,都要聽清楚睇清楚,宜家講咩都冇用啦!

大宅

瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 分享愛 DHA勳章 BK Milk勳章

係呀…我而家都只可以呻
做保險既人真係特別陰濕冇良心
我仲有成頭家要養
咁樣蝕左幾萬出去。真心憤怒。

大宅

我之前都接觸過呢間公司,佢唔單止agent有問題,我係覺得佢連間公司都好有問題,要留意佢地顯示一d唔保證既利潤,佢地會作到好大架,我供幾百蚊一個月,一年都係供左幾千蚊,但係佢寫我30,40年後呢筆錢會變左成千萬,後來我問返我做保險個親戚,佢先話原來呢間公司出名誇大,其實諗都諗到唔會啦… 你唔好作大d

侯爵府

開佢中、英文名、電話、相片、咭片...

大宅

回覆 ec_siusiu 的帖子

利潤方面我預左唔係特別多因為我諗住草黎買樓,有小小利息俾番我。
穩穩陣陣就算。點估到佢咁陰濕
Cool我d錢25年。
中間事彈一年拎錢,個手續費講緊每100蚊既50蚊或以上。

大宅

回覆 踢爆 的帖子

依度可唔可以咁做?可以既話我即刻post
俾大家認住小心佢呀…
唔好好似我咁呀…

大宅

引用:我之前都接觸過呢間公司,佢唔單止agent有

原帖由 ec_siusiu 於 15-06-04 發表
我之前都接觸過呢間公司,佢唔單止agent有問題,我係覺得佢連間公司都好有問題,要留意佢地顯示一d唔保證既 ...
同意,呢間公司真係好有問題

大宅

你得閒要去下家庭理財個版參考下。

大宅

回覆 tomtom3a 的帖子

我岩岩入去睇過。玩股票唔岩我呀…

別墅

引用:我之前都接觸過呢間公司,佢唔單止agent有

原帖由 ec_siusiu 於 15-06-04 發表
我之前都接觸過呢間公司,佢唔單止agent有問題,我係覺得佢連間公司都好有問題,要留意佢地顯示一d唔保證既 ...
絕對同意係成間公司都十分極之有問題

伯爵府

呢 D 情況都試過.

我老公去恆生就俾人 sell 呢 D 投資.
我老公成日都好隨意, 唔認真聽, 信人 ....
前前後後買左三份.
又係同佢講只想短期. 點知有份要供十幾年.

買 AIA保險, 基金, 成日回報未如理想, 或要蝕.

係要俾人搵過好多次笨, 以後先識小心 ga.

我同老公唔會再以保險或基金投資了. 力不到不為財, 要投資, 自己要醒 D.

大宅

回覆 kmcccc 的帖子

試下問 1 保誠客戶服務, 2 香港保監處 講番件case,睇下追番賠償。舉報 agent 誤導失實。
樹大有枯枝,害裙之馬。

公爵府

many bad agents cheating customers

大宅

回覆:kmcccc 的帖子

其實買保險有冷靜期,未真正買前,當時人要在建議書上簽名,送了保單給你後,你要簽收,你有責任睇保單內容和條款,如認為有問題應在冷靜期退保,保費可退返,如文盲,或特殊需要的人,要在見証人陪同下聲名及簽署,保障你真係明白自己買咩,唔可以抵賴別人

男爵府

完全同意!

子爵府

唉, 又係英國保誠, 我家人都中左招, 仲要供款年期係45年

mercurycc    發表於 16-3-15 10:16
Kirsten    發表於 15-6-8 23:28

子爵府

下?我有幾個朋友都係果度做緊,仲成日同我講間公司幾好喎
我仲諗住幫佢買份BB醫療保險添

公爵府

醒目開學勳章

引用:真係一定要SHARE出黎大家真係要小心E+D小人

原帖由 kmcccc 於 15-06-04 發表
真係一定要SHARE出黎
大家真係要小心E D小人
去CS or 保監處投訴可以嗎?

別墅

其實無短線投資可以做到咁短,一係就每年比好多錢。。。保單講d 乜,自己都有責任了解

首頁
12345...6

尾頁

跳至