自由報料

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔熟唔食我都試過

男爵府

引用:下?我有幾個朋友都係果度做緊,仲成日同我

原帖由 艾菲BB 於 15-06-05 發表
下?我有幾個朋友都係果度做緊,仲成日同我講間公司幾好喎
我仲諗住幫佢買份BB醫療保險添:scary ...
其實我覺得自己都有責任,要睇同清楚買左d咩,我個女都有幫呢間買,我個AA又無甘喎,可能個別遮

大宅

瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 分享愛 DHA勳章 BK Milk勳章

回覆 JoeyPC 的帖子

E d野我梗係知啦…我老公求求其其,又諗住熟人唔會呃,所以先會搞到咁。
E d賤agent唔熟唔食,睇中人地E d心態黎做。
好多人都係因為咁而中招,唔係我一個

大宅

瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 分享愛 DHA勳章 BK Milk勳章

回覆 Yshshun 的帖子

其實而家有好多投資都可以做短線。人仔銀行定期都可以玩3個月啦。
不過個金額係會高d係真既。
我份首期冇啦啦唔見幾萬,真係多得E 個賤女agent唔少。
英國保誠永遠black list

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

回覆 艾菲BB 的帖子

我老友夠識左30年.近呢兩年轉左做呢間公司,咩都話呢間公司好,連人都變左無朋友只有$$$$$

小心小心

伯爵府

回覆:英國保誠AGENT勁賤

咁邊間叫做好d?

大宅

乜野公司都有害群之🐴

大宅

BK Milk勳章

我都係買尼間,但我的agent跟得好好喎,好多嘢都解釋得清清楚楚

子爵府

快D 搵O下有冇佢BK N WH O嘅錯誤, 咬住上去CANCEL 張單

我家長輩上年比中X銀行職員昆,買O左份保險, 佢仲要特登寫錯地址, 過O左冷CHING 期先寄到O嚟, 博你CANCEL 唔到. 拖拉大半年, 話要投訴到金管局先肯CANCEL!!

大宅

引用:回覆 JoeyPC 的帖子E d野我梗係知啦…我老

原帖由 kmcccc 於 15-06-05 發表
回覆 JoeyPC 的帖子

E d野我梗係知啦…我老公求求其其,又諗住熟人唔會呃,所以先會搞到咁。
非常明白樓主感受,因為我都比熟人坤過

大宅

我都差啲比保誠啲agent跣

侯爵府

push~

要quota, 未呃你~
而且保誠巳經好多後生入行~

大宅

回覆:kmcccc 的帖子

可以去保監和保聯投訴。回憶下如果佢冇講冷靜期比你聽,就用呢一點來打。我試過評審呢類case, 有兩張單試過可以cancel拿返全部錢。除非個agent好小心,每一個銷售流程都跟足來做,但聽你講又唔似,唔系都唔會誤導到你老公。最好搵下,仲有冇當時的銷售建議書,如果佢有在建議書上劃過野,都好有機會投訴成功的。唔好嬲,平心靜氣解決問題good luck

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

引用:唉, 又係英國保誠, 我家人都中左招, 仲

原帖由 Carmenmentse 於 15-06-04 發表
唉, 又係英國保誠, 我家人都中左招, 仲要供款年期係45年
45年

大宅

我都有個保x朋友,亦係好衰,我當幫佢,同佢買保險,终於都呃左我,要供到75歲

mercurycc    發表於 16-3-15 10:18

別墅

我c6之前又係買依間,不過唔係依個agent.依家cut左。同個agent話cut. 態度超衰,最後答應cut.點知我c6收到信話欠交保費。打俾agent,佢話文員出錯。點知又再收到信,又打俾佢。佢今次語氣超差話既然cut甘就代表唔再係我地agent,唔會再理。甘我c6當然興la,即刻打去cs complain.點知佢竟然電話“so擾”我地。所有搞到我宜家對佢地冇晒信心。black list左依間野

男爵府

其實真係要睇清睇楚..唔明既要問清問楚...
我都係保誠到買....個agent係家姐個FD...講左好多次, 解釋清楚先買....
唔會迫你買多或買少....

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

呢啲叫唔熟唔食

侯爵府

引用:真係一定要SHARE出黎大家真係要小心E+D小人

原帖由 kmcccc 於 15-06-04 發表
真係一定要SHARE出黎
大家真係要小心E D小人
就係識我先昆你,我都中左蕉

子爵府

引用:Quote:原帖由+Carmenmentse+於+15-06-04+發

原帖由 lina9316 於 15-06-06 發表
45年
供到65歲

首頁
12345...6

尾頁

跳至