自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

見工時,如果話因現在的工作地點,例如: 機場, 數碼港, 科學園等, 唔係咁方便而想轉, 呢個原因會唔會好難看?

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:因工作地點轉工,可以比啲意見嗎

有人唔接受 我覺得佢痴線 我文員仔幾千蚊點解要搭兩個鐘車入數碼港? 既然唔理解都無謂做同事

侯爵府

hashtag影視迷勳章

走就走,唔需要顧慮太多,又無簽生死契

男爵府

大廚勳章

搭車好花時間架,我就係呢個原因轉工

伯爵府

有啲 interviewer 會 challenge 你入職時都已經知返邊到,點解依家先覺得有問題。你要自己衡量點兜。

有 agent 反而話講自己搬咗,搬後都經歷咗一段時間都覺得每日係搭車上面都花好多時間,所以先決定轉工。

InkCartridge    發表於 15-6-5 12:06
wcpcelia    發表於 15-6-5 09:10
minmin    發表於 15-6-5 08:59

子爵府

引用:有啲 interviewer 會 challenge 你入職時都

原帖由 the8 於 15-06-04 發表
有啲 interviewer 會 challenge 你入職時都已經知返邊到,點解依家先覺得有問題。你要自己衡量點兜。

有 a ...
good.

伯爵府

有D 人會串返你, 咁少事, 個個都咁返,
一早不知咩,

佢不了解或諒解, 都無計,

鬼唔知返住先, 真係頂唔順,

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:因工作地點轉工,可以比啲意見嗎?

曾經做數碼港,其實公司都知自己事,難請人。人地大機構有shuttle就話姐,我地無架,一程的士出市區成舊水啊

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:見工時,如果話因現在的工作地點,例如: 機場

原帖由 marmalade 於 15-06-04 發表
見工時,如果話因現在的工作地點,例如: 機場, 數碼港, 科學園等, 唔係咁方便而想轉, 呢個原因會唔會好難看?
...
唔算係一個好理由。

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

珍珠宮

睇吓你想轉個份行業係咪好多OT

你講呢個原因,人哋會覺得請咗你都唔肯OT,咁就唔會請人尔

伯爵府

BK Milk勳章

回覆 marmalade 的帖子

你意思係人地問你點解要轉工,你答因為而家做緊份工位置偏遠?
如果係咁,就唔係幾好,因為你當初做呢份工時都知道喺邊度返工嫁啦,除非間公司突然搬左去偏遠地區啫。

如果人地問點解要轉工,最好避免講而家份工有咩唔好,
講吓你覺得想轉的新工有咩優點吸引到你,或者自己想有進步、新發展等等。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:有人唔接受 我覺得佢痴線 我文員仔幾千蚊點

原帖由 bkteapot 於 15-06-04 發表
有人唔接受 我覺得佢痴線 我文員仔幾千蚊點解要搭兩個鐘車入數碼港? 既然唔理解都無謂做同事

...
真係太遠攪唔掂,地區係我幾重要既考慮

大宅

呢個原因你心知就得
但interview時就要諗個好d的理由

首頁

尾頁

跳至