自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:英格蜜兒正黑店!有錢都唔好 join!

剛join了雪纖瘦!情況也一樣,一星期都做唔到一次,鬧爆佢先有位!

男爵府

引用:Quote:原帖由+小manman+於+15-06-04+發表我

原帖由 特務A 於 15-06-05 發表
我都係,佢哋每次做完簽名時就會兩個人圍攻你賣嘢,真係勁扯住你唔放,又成叉時book唔到時間,好啲嘅時間都 ...
我都係 x3
做淨3次,當蝕俾佢都唔想返去~ 每一次做都sell , 做緊sell, 臨出房門sell, 做完喺間房簽名狂sell唔俾走, 煩到

寶石宮

2024年龍年勳章

幸福可以好簡單

男爵府

從來都唔去呢d連鎖店,中過招

水晶宮

我好早年join呢間野,join左十幾年,感覺近年d美容師質素唔得,對美容知識得個講,其實好多野都唔識,一味靠d乜機物機,賣到d course貴到不得了,肯定係公司管理有問題,淨係掛住錢錢錢,梗係喇,搏哂命開新舖,交租都租死佢,仲唔向d客埋手咩,理得你做唔做得哂d courses......我quit左幾年,洗錢洗得咁kur!

大宅

引用:逢月底可以約下一個月的 booking1,無啦啦

原帖由 elmamama 於 15-06-04 發表
逢月底可以約下一個月的 booking
1,無啦啦所有星期六日唔俾約,話留左俾VIP!
2. 咁我約平日啦!又打電話來 ...
以我所知佢地每日做嘅嘢都有部署。月尾嗰幾日要救命所以如果唔消費嘅客係好難book,一到月尾佢地只會book比D有質可以引發會買course嘅客人,咁做完後你地都知咩事la……
其實真係唔好同美容師講太多私人嘢,佢地會report反比D顧問知,從中再判斷呢個客有冇質……不過好多美容院都係咁架喇!

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:elmamama 的帖子

大宅

最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投

我都試過呢類連鎖黑店, 困埋你喺房狂sell, 又試過想book嗰個星期, 但就話成個星期每段時間都full哂, (但我嗰時之後嗰個星期就結婚, 已經一早同佢講咗幫我留時間啦)

所以結完婚到而家都無再做過facial了

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆:elmamama 的帖子

識人之前喺呢間做,佢都話做生意手法唔得,同埋好多職員走

人生本是苦

大宅

其實我都未講其他衰野,大眾都已經有同感,講出來,唔好咁多人中招啦。

D按摩師質數差,最近去竟然不是按是掃,用手掃,來來回回。
頂!

大宅

mkselina 發表於 15-6-5 08:20
以我所知佢地每日做嘅嘢都有部署。月尾嗰幾日要救命所以如果唔消費嘅客係好難book,一到月尾佢地只會book比 ...
我都係咁諗,因為我冇同佢地再買!所以咁對我呢D客戶。
我只係月尾來 book 下個月,已經同我講D按摩師有 job 又話放早剩。
令你冇咁易約到。頂仲有好鬼多次未做

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我join 左兩三年facial, 愈來愈hard sell,

原帖由 skac 於 15-06-05 發表
我join 左兩三年facial, 愈來愈hard sell, 但你堅決唔理,佢哋都冇符,但堅煩。

愈加愈貴但又愈做愈hea, m ...
Absolutely right!

大宅

引用:Quote:mkselina 發表於 15-6-5 08:20 以我

原帖由 elmamama 於 15-06-05 發表
我都係咁諗,因為我冇同佢地再買!所以咁對我呢D客戶。
我只係月尾來 book 下個月,已經同我講D按摩師有 jo ...
同埋如果D客打去book位的話,佢地唔會即時覆你有冇位,又要check一大輪睇下你係咪D BL客。如果係,又唔會book比你

男爵府

幫推

子爵府

Siuyanlo 發表於 15-6-5 01:51
原來咁差架,真係唔使去

另外,現袋尾容有幾差?願聞其詳

現食尾容就同樓主所講一樣,永遠book 唔到, 由facial 一做緊就sell,唔買夾住唔比走,一唔買幾個夾,d 面口衰到呢。。。
做facial d 姐姐手勢差,做過咁多間,佢哋最差,特別係針清手法。後尾聽朋友講,佢表姐喺果度做,新手train 兩星期就叫佢哋出舖,可想而知。。。

但最經典係,佢哋唔只一次話唔見手寫record 張卡,張卡寫晒買果時送咗d 咩, 跟住開返就借機唔寫或寫少所送嘅treatment! 我同事更加有一次私下比佢哋刪減佢d package 次數,可能諗住佢買咁多,都唔記得自己餘下幾多次,好彩我同事自己有mark 底,真係嬲到震!
為免再勞氣同比塊面佢搞,唯有將所有treatment 轉晒做body massage 算,自己網上book, 但得一兩個位要搶,都好過phone call 永遠book 唔到!之後就永遠同呢間嘢say

子爵府

引用:Quote:原帖由+elmamama+於+15-06-04+發表逢

原帖由 蜜雪兒 於 15-06-04 發表
呢間不嬲係黑店,死sell爛selll。宜家喺街一見到佢地d sales企店出面我都會特登行開d,因為形象已深入我心 ...
X2

男爵府

現袋尾龍好多美容C都係新YEE民,講野唔咸唔淡,勁冇好感,隻手又有陣除...隻味唔識形容,好似即係我好多時0係大陸做D勁平按摩都覺得果邊D技師有陣除,似汗臭味
現袋尾龍既美容C(新移民果D)身上就係有呢種味.....我個人覺得好唔舒服,仲要比佢隻手係咁掂塊面

男爵府

我都試過,有日呢間野係街派sample塞我要,咁我咪遞手接攞,點知條女死係咁揸住個sample唔放,我即刻放手掉頭走

wallacemama

侯爵府

呢間在商場成日追住$88試做,通常我即兜路走

首頁

尾頁

跳至