跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

係咪好多單/雙飛? 同埋麻麻地?

大宅

回覆:劉德容紀念小學如何?

舊年我仔派到黎間全是雙非,冇人講廣東話,中途轉左校囉。

珍珠宮

引用:舊年我仔派到黎間全是雙非,冇人講廣東話,

原帖由 manfung79 於 15-06-06 發表
舊年我仔派到黎間全是雙非,冇人講廣東話,中途轉左校囉。
轉去那間?

大宅

引用:Quote:原帖由 manfung79 於 15-06-06 發表

原帖由 sochui 於 15-06-06 發表
轉去那間?
五邑

民房

我個小朋友小3果時係路X會增XX 轉過黎讀老實講龍岡係幾好既..你唔好睇佢唔多出名..起碼D老師同校長會同我地呢D家長溝通下...至於係咪好多單/雙飛我想問邊間係無(個人想法)..我個小朋友係路X會增XX未轉過黎讀英文得19至20分..所有科目未合格過日日都係閱讀轉咗去龍岡有90幾分所有科目都合格..作為家長既我你都咪話唔開心...起碼小朋友問老師野..個個老師都回答你小朋友先啦..唔明可以問.工課唔明可以問..咩都可以問....至於課後活動有好多都係FREE個個都可以玩..我個小朋友星期一至六課後都係到玩活動..工課方面我個小朋友小六了佢會係學校做哂D唔識先返黎.因為唔明可以問老師..工課數目可接受....升中都OK..有人入到董玉娣....南屯官同迦密唐賓南都好多人入到

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆:呆妹 的帖子

本身讀開果間唔係都應該好好既咩?佢地唔係都可以留學校做功課咩?

民房

回覆 miffymiffy 的帖子

之前果間留學校做功課果D得果17-8歲敎甘上下大...敎就無啦..係甘幫你睇下甘囉..都唔多比問...成日叫你返個位睇下先...

別墅

回覆 呆妹 的帖子

請問你小朋友在劉德容讀成點呀?可以再分享多點嗎?麻煩晒!😊
看到BB每天都進步真的好開心呀!

民房

回覆 WONGVALEN 的帖子

你好...我小朋友成績中上啦....因為都小六了..佢地班主任會緊張一點..因為班主任想佢地上間好D既中學既...果到D老師都好好人..你們可以係開放日去玩玩.跟果到D老師同校長傾下計喔..學校地方一定夠大..
功課方面見仁見智啦..感覺上唔多..默書都係一星期一次..希望可以幫到你啦

首頁

尾頁

跳至