跳至

首頁

尾頁

大宅

我覺得 d 小學標榜自己派位頭3名的比率高於全港, 其實係個家長選中學排位策略排得好啫,唔關間小學叻唔叻事。

請指教

為爭取每分每秒與囡囡相處的時間,交收盡可能郵寄。

子爵府

引用:我覺得 d 小學標榜自己派位頭3名的比率高於

原帖由 yautakken 於 15-06-06 發表
我覺得 d 小學標榜自己派位頭3名的比率高於全港, 其實係個家長選中學排位策略排得好啫,唔關間小學叻唔叻 ...
你講得正確。派頭3名的比率唔代表派得好好嘅學校。好多學校都用呢d語言藝術。有幾多人獲派band 1中學嘅數字最為實際同有參考價值。

大宅

引用:我覺得 d 小學標榜自己派位頭3名的比率高於

原帖由 yautakken 於 15-06-06 發表
我覺得 d 小學標榜自己派位頭3名的比率高於全港, 其實係個家長選中學排位策略排得好啫,唔關間小學叻唔叻 ...
對,其實是好無意思的數字

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆:有關於小學派中學

係架

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

子爵府

好媽媽勳章

係,老師會按成績建議你揀BAND幾中學...所以直接睇派咩中學名,加人數實際D.

別墅

我個仔現在係五年班, 啱岩考左第一次呈分試,
請問大家知唔知, 老師到幾時才會話我知佢屬於BAND 幾呢?
係幾時開始選中學呢?

大宅

垣垣媽 發表於 15-6-6 16:57
係,老師會按成績建議你揀BAND幾中學...所以直接睇派咩中學名,加人數實際D.
同意,有D學校的老師仲會提議,學生成績可能是BAND1尾,於是直接提議你選BAND2的學校,這樣中的機會當然會高D,於是學校的派位成績表又會好睇D

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

言語技巧用來呃家長

男爵府

辛苦咁耐都係為左派一所好中學

子爵府

好媽媽勳章

同埋lee幾年學生小學位多,比率高唔出奇

首頁

尾頁

跳至