自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

別墅

回覆:腸癌3期剛完成化療,卻發現疑似轉移

我媽媽都係,大家加油!唔好放棄!食療都可以當化療!

TED 醫學界即將掀起變革,最新的腫瘤治療方法 ~ 不是做化療,是改變飲食、改善血管新
生,影片全長2O分鐘,有中文字幕,很棒的醫學常識。

https://m.youtube.com/watch?v=hYfuzYOj1Is
非常棒,一定要看,飲食是一日三次的化療

子爵府

祝早日康復

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我都有癌症,但不是大腸癌,我也復發轉移了

原帖由 hanbb 於 15-07-06 發表
我都有癌症,但不是大腸癌,我也復發轉移了。不過,癌症就算復發轉移,仍可以醫治,那並不是盡頭。

當然 ...
謝謝你的分享

活在當下,愛得及時

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

要有信心,正面面對,好多時負面情緒會帶來反面影響,祝福樓主媽咪。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:pm1202 的帖子

了解吓廣華醫院(要與中大合作的)。我聽聞好多人睇cancer
祝auntie早日康復

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

祝伯母早日康復

水晶宮

我老爺五年前腸癌做完手術以為無事,點知三年後又發現舌癌,再做手術切左部份舌頭同頸淋巴。好彩當時家中有小朋友出世,為他帶來希望。依家身体都好好,所以樓主唔好灰心

子爵府

加油!

男爵府

醒目開學勳章

老老實實,家中風水如何?是否新居?

我上司師傅話呢啲病,風水有影響的。如果有留意吓毒果新聞,有case呀媽早年cancer去咗,幾年後到呀爸cancer走,留低啲小朋友。有啲屋企風水差,真係會帶人走架。

利申,此乃上司所言。

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

引用:Quote:原帖由 honeypot10 於 15-06-07 發表

原帖由 wln 於 15-07-06 發表
我爸70,今日知道有事。很迷茫,亂!我好驚佢做唔到手術同已擴散!你媽好叻呀,第三期都咁平安。你媽只看中 ...
我媽做左甲狀腺切除手術,加做放射治療,我好朋友媽媽幾年前子宫cancer stage 3都好返喇。。加油 唔好放棄!

大宅

引用:Quote:原帖由 honeypot10 於 15-06-07 發表

原帖由 pm1202 於 15-06-07 發表
請問你媽媽睇邊個中醫?
唔好意思呀而家先睇到你問我,係太子普濟堂,每次睇40蚊!

複式洋房

其實食多d鹼性既野得唔得
醫生可能會否定,因為佢地都要謀利,要你食佢地開既藥同手術化療

子爵府

2024年龍年勳章

引用:家父2012年尾發現是腸癌四期,亦抗散至肝,+

原帖由 DHmon 於 15-06-07 發表
家父2012年尾發現是腸癌四期,亦抗散至肝, 年紀大又不建議做手術,現在第三次化療期間,同時中醫治療,睇廣 ...
你家父真很叻呀!他之前有做化療嗎?我爸70,剛確診腸癌,星期一做手䘕,非常擔心!

Life must go on

侯爵府

男爵府

回覆:pm1202 的帖子

祝伯母早日康復

男爵府

去泰山功德會睇睇

子爵府

加油ar,
家人支持好重要

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

首頁
34567...9

尾頁

跳至