自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:回覆 pm1202 的帖子你媽咪覆完診,醫生點講

原帖由 BigApple 於 15-07-30 發表
回覆 pm1202 的帖子

你媽咪覆完診,醫生點講吖
做化療,轉另一種藥。

同時會睇中醫,另外有食雲芝,我媽咪話食左雲芝狀態好左

活在當下,愛得及時

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

希望康復
≮新既起點√新既人生→新既開始 メ 有個錫自己既老公仔 シ 真係好開心好開心+_+ ≯

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

祝早日康復

男爵府

我同事之前都係腸癌, 唔知第三定第四期, 已經去到淋巴, 因為淋巴會通全身, 就有機會擴散咗. (聽醫生講)
我見佢既情況係咁, 因為先發現係腸, 所以就做切除, 然後化療, 之後就照晒全身, 睇下有無擴散, 佢又係擴散咗係肺, 有3個咁多 不過聽佢講肺係好容易攪, 挖咗去就ok, 聽佢講只係開幾個洞伸支嘢入去, 不過要自費買止血鉗, 醫生話買唔買都得, 因為都成8-9仟蚊, 有就流少d血喎! 之後食口服化療藥.
我同事宜家隔好耐先覆診一次, 但佢keep住介口, 唔食雞.

子爵府

好媽媽勳章

回覆:腸癌3期剛完成化療,卻發現疑似轉移

支持你,願伯友早日康復!
我爸爸係肺轉去骨,排緊威院,
我們要正面才可以support人,互勉之

子爵府

好媽媽勳章

加油

男爵府

只做化療 吾駛加標把呀? 咁中醫係咪同化療同步 我媽媽都有食
雲芝

大宅

好好享受生活, 吃多些新鮮食物.

男爵府

回覆 septembaba 的帖子

同意

子爵府

送上祝福.

大宅

希望你媽媽大步欖過,同埋祝你全家都身體健康

男爵府

你媽媽做嘅化療係食定打針㗎 她有冇吾舒服呀

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:回覆 pm1202 的帖子你媽媽做嘅化療係食定打

原帖由 BigApple 於 15-07-31 發表

你媽媽做嘅化療係食定打針㗎 她有冇吾舒服呀
day 1 打針
day 1 to 14 食藥

活在當下,愛得及時

首頁

尾頁

跳至