懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

出院唔夠一個星期,個陪月問題多多。
本身諗住無人幫手,都要忍下佢。
但今日佢居然冇整返熱啲人奶就餵BB,比我發現之後仲狡辯話比凍奶BB食無問題,好多鬼佬都直接係雪櫃拎d奶出嚟。
我同我老公都覺得佢唔留得啦。
不過今日之後就冇人幫手,而家真係好無奈。好陪月真係好難請。

http://hk.myblog.yahoo.com/chrisze_sze

大宅

引用:出院唔夠一個星期,個陪月問題多多。本身諗

原帖由 cici527 於 15-06-07 發表
但今日佢居然冇整返熱啲人奶就餵BB, ...
嘩!個陪月真係好有問題喎!俾初生bb飲凍奶?痴線的!即刻搵陪月公司搵過個陪月得唔得呀?

大宅

引用:Quote:原帖由+cici527+於+15-06-07+發表出

原帖由 草莓芝士餅 於 15-06-07 發表
嘩!個陪月真係好有問題喎!俾初生bb飲凍奶?痴線的!即刻搵陪月公司搵過個陪月得唔得呀?

...
唯有盡量搵下、問下啦⋯
而家我老公勁擔心,因為炒個陪月時個陪月嚇佢,講到冇咗佢我會死咁。又話再請其他陪月都唔會好似佢咁有經驗識同我補,到時補錯就手尾長咁。(我有子宮肌瘤)

http://hk.myblog.yahoo.com/chrisze_sze

大宅

唯有陪月一站頂住先。用到啱為止, 100天内都可補

複式洋房

回覆:cici527 的帖子

有需要幫手吗?請查閱。

複式洋房

你要放鬆D,唔好勞氣,最緊要係照顧好自己同埋BB,加油!

大宅

痴線嫁,喧空你地,搵中介搵啦,有問題可以經中介吵,中途唔岩可要求換人。一站,好安心,大把中介幫你,我幫老闆請用好安心。

大宅

記得在合約上寫明,如果個陪月唔岩,幾日內可換到另一個比你,通常3日。

複式洋房

你有子宮肌瘤,不要太早食用行血食物

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

邊個鬼佬會俾凍人奶俾初生bb 飲? 就算有,你地唔係外國人,佢又唔係,做咩夾硬要跟外國人既一套?

你自己坐番仲好,有咩問題上黎問。好多jm 都係自己坐月,係忙d 但至少唔駛煩。

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

你有冇人帮手?住邊區?我朋友剛剛有吉期,她老實an有經驗,如果試左5岩,可以5用,有意pm我,比她電話你丫!

侯爵府

瞓得好勳章

有咩想問可以問我呀 我係陪月或保姆姨姨

大宅

引用:你有子宮肌瘤,不要太早食用行血食物

原帖由 敏姨 於 15-06-07 發表
你有子宮肌瘤,不要太早食用行血食物
請問紅棗、黨參、北芪可以吃嗎?

大宅

紅棗B有黄不能吃, 用南棗啦。
如开刀北芪黨參都不要太快食,
最好三星期後或是乎惡露。
加油!

公爵府

初生BB飲凍奶真係痴線啊!肚屙點算!屋企有冇人可以幫下轉手抱B?真係比較辛苦…要撐住啊

別墅

唔洗驚,唔好亂。打電話去中介公司搵下,我用好安心。有需要幫忙pm我。

侯爵府

瞓得好勳章

引用:Quote:原帖由 敏姨 於 15-06-07 發表你有子

請問紅棗、黨參、北芪可以吃嗎?
轉食南棗 另2樣唔食得

子爵府

補身方面可去中藥鋪問中

伯爵府

回覆:岩岩炒咗個陪月,而家好無奈

咁恐怖既人既!點可以咁衰架!痴線架咩!
一個正常人都唔會咁做啦下化!

伯爵府

呢個陪月堅有問題啦,就算真係外國人俾凍奶bb飲,大家地域體質都唔同,就算南方人同北方人體質都唔同啦,其實100日內都可以補,而且妳有子宮肌瘤,無需太早進補,後兩個或後一個禮拜先慢慢補未遲,到時妳體力會好翻好多,而家你都係清惡露為主。

Ruph出世啦,2010

首頁

尾頁

跳至