懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Quote:原帖由 cantbelieve 於 15-06-08 發

原帖由 Daijackwai 於 15-06-11 發表
睇多啲書,其實係真係飲得凍奶架。。
其實係㗎,不過啲人比奶粉洗哂腦,奶粉要用熱水開,唔係就溶唔到,所以就硬是覺得所有bb飲的都要暖之嘛,不過咁,雪奶啲脂肪有啲會瓊做一舊舊,有啲又會痴左喺膠樽側邊,暖左之後會溶返入奶度,所以,人奶都是暖一暖會好啲,但是凍嘅都可以食

別墅

回覆:chan_chi_mun 的帖子

完全正確!

珍珠宮

畀面勳章

回覆:岩岩炒咗個陪月,而家好無奈

.......但係初生果陣係醫院所有奶都係凍架

凍嘅意思係室溫奶定冰水果隻凍呀?

如果係冰果隻真係痴q線

室溫果隻我可以接受

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 cantbelieve 於 15-06-08 發

原帖由 Daijackwai 於 15-06-11 發表
睇多啲書,其實係真係飲得凍奶架。。
我兩個都係凍奶大架

大宅

引用:.......但係初生果陣係醫院所有奶都係凍架

原帖由 myaisha0435 於 15-06-11 發表
.......但係初生果陣係醫院所有奶都係凍架

凍嘅意思係室溫奶定冰水果隻凍呀?
係雪凍果隻,唔係室溫。

http://hk.myblog.yahoo.com/chrisze_sze

大宅

回覆:岩岩炒咗個陪月,而家好無奈

大家話我見識少都好,我真係接受唔到比凍奶(低於10度)我個BB飲。我陀B坐月時都要戒凍飲啦,點解BB咁細我要比佢飲凍奶。再講,我非常清楚人奶嘅營養遇熱會流失,我只要求回溫至三十零度接近體溫,唔係要沖奶粉咁熱囉。

http://hk.myblog.yahoo.com/chrisze_sze

複式洋房

引用:出院唔夠一個星期,個陪月問題多多。本身諗

原帖由 cici527 於 15-06-07 發表
出院唔夠一個星期,個陪月問題多多。
本身諗住無人幫手,都要忍下佢。
但今日佢居然冇整返熱啲人奶就餵BB, ...
的確係可以俾bb食凍奶,但係我哋係中國人,食凍奶好易好多風。你呢個陪月仲要咁恐嚇你真係好衰

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 myaisha0435 於 15-06-11 發

原帖由 cici527 於 15-06-11 發表
係雪凍果隻,唔係室溫。
哇.....錦真係好誇張....大人都唔飲啦何況bb

叫佢自己飲啦

複式洋房

我自己個人就覺得室溫/接近返體溫應該最好!所以我仔三歲都係埋身食!唔駛煩!

首頁

尾頁

跳至