跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

前幾日開始喉嚨痛, 今朝起身仲發燒燒到103度, 老公迫去睇醫生, 結果開o左藥俾我食, 要我一定要食退燒o既, 仲開埋抗生素要我一定要食完. 返到屋企食o左一次之後又胃痛喎! 阿仔又唔肯瞓, 搞到我都冇得休息. 點解今次咁辛苦o既?

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

唔係有左最好唔好食抗生素
你要多多飲水呀,,我都胃頂頂,頂到頭暈好辛苦

男爵府

醒目開學勳章

ME2, 胃頂頂好辛苦呀

原文章由 mimibooo 於 08-6-27 01:20 發表
唔係有左最好唔好食抗生素
你要多多飲水呀,,我都胃頂頂,頂到頭暈好辛苦

大宅

HI丰媽
第二胎真係辛苦d架
因為要睇住大既
煩惱多左
所以陀第二胎會比較辛苦囉!!

因為我陀腸仔包個時都係咁
腸仔包媽

大宅

好媽媽勳章

又會俾你搵到我o既. 哈哈

原文章由 yvette8026 於 08-6-29 14:25 發表
HI丰媽
第二胎真係辛苦d架
因為要睇住大既
煩惱多左
所以陀第二胎會比較辛苦囉!!

因為我陀腸仔包個時都係咁
腸仔包媽

複式洋房

原文章由 BABY520 於 08-6-28 11:14 發表
ME2, 胃頂頂好辛苦呀

me 3, 胃頂頂勁辛苦

大宅

我都病左﹐打敗仗。。。無鬼用!!!

洋房

我都有d唔舒服

我啱啱有左6weeks+3days..預產期係09年2月23日. 其實都感謝神, 冇咩好大唔舒服...
係成日個胃/定個肚脹住咁.. 有成日有"ur"氣.
最辛苦係搭車/巴士返工時有d想噁想噁咁 (不過都冇噁出)

希望我個BB都可以健康咁成長啦.

我都book左威爾斯照 Oscar, 度頸皮, 係8月13日 (好似好遲咁). 人地話威爾斯可以即日知道結果啦!

我都未開始去睇私家, 朋友介紹個醫生要7月7號先返診所 <到時就剛7週>... 政府就今日由老公幫我去做booking (屯門仁愛)

係咪有左BB 7-8週先去睇醫生先睇到bb心跳?
咁我7週OK唔OK呢?

複式洋房

原文章由 halokarey 於 08-7-3 13:27 發表
我啱啱有左6weeks+3days..預產期係09年2月23日. 其實都感謝神, 冇咩好大唔舒服...

希望我個BB都可以健康咁成長啦 ...

我的醫生對我說,懷孕初期有害喜的跡象是好的!
這証明賀爾蒙夠...
我上年年尾都Bingo過一次,但那次害喜的跡象較少...
最终去到8wk左右便離開了!!
所以我好希望今胎有多d作嘔作悶的感覺...
so far每日都有作嘔的感覺,但就未嘔過!!
但近來有d咳,好擔心會影響個胎...
不過我的醫生都係要7月7日才回診所!!
(不知是不是和你同一個醫生呢?!)

我小產了的那胎係6w4d時已能看到心跳!
我想一般都應該係7wk/8wk左右能看到心跳!

大宅

2023年兔年勳章

原文章由 halokarey 於 08-7-3 13:27 發表

希望我個BB都可以健康咁成長啦 ...

我個預產期同你一樣呀。。。。你未嘔過咁好呀~我已經嘔咗幾次喇,辛苦到我死死下;30/6就做咗一次產檢,已經睇到心跳喇,至於政府就仲未去排呀。。。。希望一齊生過健康BB啦

洋房

我LMP係08/05/18, 預產期係09/02/22,係 08/06/30 (6W1) 時用陰超看到BB心跳la..
thanks god.

首頁

尾頁

跳至