嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問用Charlie banana或其他尿布既媽媽,有冇漏尿既問題呢?我b仔差唔多3個月大,用Charlie banana one size,入面條橡筋較到M,但成日都漏尿,一日整濕3,4次衫同床,我覺得已經包得好貼啦,大脾都會包到有橡筋印到底點先唔漏呢?

大宅

回覆:請教用Charlie banana尿布既媽媽

片芯買番黎要洗好多次先吸水,你洗左幾多次?

別墅

回覆:jojojulie 的帖子

已經洗左好多次啦,用左大約一個月,有時屙一次都漏

大宅

我BB出院用到宜家都好好,試過幾次漏,發現腰圍要包高啲,否則背脊會流出黎,你再留意下,加油喔~

別墅

引用:我BB出院用到宜家都好好,試過幾次漏,發現

原帖由 jojojulie 於 15-06-11 發表
我BB出院用到宜家都好好,試過幾次漏,發現腰圍要包高啲,否則背脊會流出黎,你再留意下,加油喔~

...
好,等等留意一下先,thanks

複式洋房

3個月應該唔需要夠到M,S應該已經夠。。。太鬆會漏。。。

別墅

引用:3個月應該唔需要夠到M,S應該已經夠。。。

原帖由 winnie1231 於 15-06-13 發表
3個月應該唔需要夠到M,S應該已經夠。。。太鬆會漏。。。
但係用m,bb 脾仔已經緊到有印🙈

大宅

會唔會係屙咩左呀?
我都有用開,吸水我都試過ok喎。但佢無防漏邊可能差d。
所以我而家試左另一次,都ok

但都有另一個問題,而家夏天用,bb好似好熱好易忟憎。除開冷氣有咩方法呢?

別墅

引用:會唔會係屙咩左呀?我都有用開,吸水我都試

原帖由 AmandaTsang1029 於 15-06-22 發表
會唔會係屙咩左呀?
我都有用開,吸水我都試過ok喎。但佢無防漏邊可能差d。
所以我而家試左另一次,都ok
我而家搞到橡筋去L,但button 下面果行扣到最入,包好之後左右邊向上拉高啲啲,漏尿情況改善左,間中有一次半次,至於太焗就真係唔知點改善

大宅

你漏時個芯係咪full哂?係就試下換密d or 兩個芯一齊用

大宅

引用:你漏時個芯係咪full哂?係就試下換密d or

原帖由 connie.chungkp 於 15-06-24 發表
你漏時個芯係咪full哂?係就試下換密d or 兩個芯一齊用
你地用尿布,有無好大陣味?

大宅

尿布比尿片真係好10倍,我BB好明顯好大對比,出街一用尿片就紅,試過損,番屋企換番尿布,再換時係冇紅架喎~所以我宜家出街重啲都用尿布

我覺得尿片焗過尿布,覺得咋~

別墅

引用:尿布比尿片真係好10倍,我BB好明顯好大對比

原帖由 jojojulie 於 15-07-12 發表
尿布比尿片真係好10倍,我BB好明顯好大對比,出街一用尿片就紅,試過損,番屋企換番尿布,再換時係冇紅架喎 ...
我覺得尿布幾好呀,而家有時換一換條尿布以為唔濕,但其實布芯已經濕哂,即係吸得好又冇回滲👍🏻

大宅

回覆 jojojulie 的帖子

我BB差唔多個半月, 岩岩用尿布, 但pat pat紅左, 點解既...??

大宅

引用:回覆 jojojulie 的帖子我BB差唔多個半月,

原帖由 vancykwan 於 15-07-22 發表

我BB差唔多個半月, 岩岩用尿布, 但pat pat紅左, 點解既...?? ...
可能熱,幾耐換一塊?
初生皮薄,有冇損?

大宅

引用:回覆 jojojulie 的帖子我BB差唔多個半月,

原帖由 vancykwan 於 15-07-22 發表

我BB差唔多個半月, 岩岩用尿布, 但pat pat紅左, 點解既...?? ...
可能熱,幾耐換一塊?
初生皮薄,有冇損?

複式洋房

大家知唔知下個月BB展,cb有咩discount呀?

別墅

引用:大家知唔知下個月BB展,cb有咩discount呀?

原帖由 veronica_law 於 15-07-27 發表
大家知唔知下個月BB展,cb有咩discount呀?
上荷花網睇,佢暫時寫左買6條送禮物一份

大宅

想問如果買尿芯應該買S定M好呀?

別墅

引用:想問如果買尿芯應該買S定M好呀?

原帖由 Minicakester 於 15-08-12 發表
想問如果買尿芯應該買S定M好呀?
M size 好d

首頁

尾頁

跳至