想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我6月9號due date, 剛驗冇懷孕。但又冇谷m,唔知想點

大宅

回覆 BeAmamamia 的帖子

你嚟咗M未呀?我612 DUE DATE, 到依家都冇M, 但驗咗又係冇, 好煩

子爵府

回覆:6月9 due date,但…

我又係驗唔到有,星期日用排卵試紙就強陽性但昨日同今日就無咁深,但都同時對照線都冇咁深。唉,我投降喇,呢幾日好似傻婆咁

大宅

回覆 Melody008 的帖子

我又未至傻婆咁,但唔想再小x,唔該快啲嚟今個月我食過西藥,啱啱依個星期,見仲未嚟,飲過菊花茶,噚晚驗咗冇,食咗蟹
我上個月period係29日,前個月試過32日,今個月我已當自己32日咁去計
今日day 36,個app不停提我遲咗幾多日~~

中咗, 我ok, 但我唔想唔中但delay, 唔知係咪身體有咩事...唉...

子爵府

回覆:lilalila 的帖子

我都冇理,既然驗唔到,我照食西瓜

大宅

其實你幾時DUE DATE?我又響度諗, 過咗CHECK又白雪雪, 會唔會中咗但唔夠STRONG...
不過, 我卜咗下星期睇婦科 (FOR其他嘢), 所以, 今個WEEK再唔嚟的話, 下星期可以CHECK下咩事

我擔心自己有問題多過 覺得自己中咗
因為依個月有避...

同埋月中啲拉絲都唔明顯, 實際我都唔知自己幾時排, HAHA

如果M嚟了, 我決定戒凍飲(其實一向少飲, 以前直頭戒咗, 但我唔想因為生冷嘢而影響個PERIOD,令自己難計日子同擔心...)

子爵府

我一向勁準時34日,但上個cycle 28日就來咗,如果照計34日,應該8號 due day. Due day 前一個星期開始有水狀分泌,早幾日仲有頗多鼻涕狀分泌,似排卵咁。星期四check 6d冇控,星期日中午紅d勁深,呢兩日又冇咁深同仲有水狀分泌,胸依然脹。

大宅

我依幾日啲分泌好水 有胸漲但都係唔敢諗係咪中咗

子爵府

我上一胎過期幾日就check到,所以今次可能係其他問題而唔係中咗。我而家淨係想快D來,回復正常,等埋今個星期再唔來就去睇E生。大家一齊努力

大宅

SAME SAME,上胎同小X嗰次都好快CHECK到依家只係想快啲嚟,跟住正常CYCLE, 因為下月要去旅行!
但如果真係中咗,都係開心事,只係怕自己身體有問題啫!

大宅

回覆:Melody008 的帖子

終於來了……

複式洋房

我都未黎。。上月due day8號。。呢排成日check 綠d.红d,曼秀x敦都check埋,都冇反應。。
今日仲發烧tim..好怕係身體有毛病jer..

複式洋房

M小姐到左喇。我一星期內用紅d,綠d同棒都驗過冇,之後食雪糕,飲凍野同涼茶,過兩日就作m到喇。琴日m小姐就黎左lu。

複式洋房

引用:回覆 Melody008 的帖子我都未黎。。上月due

原帖由 bear1bear 於 15-06-16 發表

我都未黎。。上月due day8號。。呢排成日check 綠d.红d,曼秀x敦都check埋,都冇反 ...
可能抵抗力差影響到黎m。因我m前一星期都會勁唔舒服同作嘔,中醫話我太虛喎

大宅

回覆 BeAmamamia 的帖子

噚日去睇中醫,話我鬱結,腎少少弱,所以遲經未飲藥就嚟咗,真係:財散人安樂

我決定嚟埋下個月,去埋旅行就開工!

AH,如果大家真係中咗,會否中西醫一齊睇?

大宅

引用:回覆 Melody008 的帖子我依幾日啲分泌好水

原帖由 lilalila 於 15-06-16 發表

我依幾日啲分泌好水 有胸漲但都係唔敢諗係咪中咗
應該中,恭喜你

大宅

回覆 meowmeow92 的帖子

唔係呀,嚟咗啦!咁樣我仲開心呀~
一心都知唔會中,只係唔嚟,所以會擔心係自己身體有問題
家下M到了,下月去旅行就開工!

子爵府

我仲未嚟呀

複式洋房

引用:回覆 meowmeow92 的帖子唔係呀,嚟咗啦!咁

原帖由 lilalila 於 15-06-17 發表
回覆 meowmeow92 的帖子

唔係呀,嚟咗啦!咁樣我仲開心呀~
唔黎又驗唔到真係嚇死呀。我本來準備book照下,之後就黎左喇。

上次我有b純粹睇西醫 (最後冇左)。下次中左我諗住中西都睇下。中醫安胎好似比較好。

複式洋房

引用:我仲未嚟呀

原帖由 Melody008 於 15-06-17 發表
我仲未嚟呀
不如飲下菊花茶

首頁

尾頁

跳至